Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Aktivitet – hvor/hvornår: Videns- og erfaringsseminar i Middelfart, lørdag den 19. marts. MKR var der sammen med Pia fra Herredsåsen og Claus fra Rynkevangen.
Advertisements

Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Vi arbejder i bestyrelsen på at sikre og føre tilsyn med, at den rette kurs sættes og holdes. Overordnet retning og overblik, vi arbejder ikke ”i maskinrummet”.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Hierarki for styringsredskaber
Skolebestyrelsens opgaver
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Skolebestyrelsens brainstorm
Skolepolitiske visioner og mål
Skolereform august 2014………………
Visionsproces Fra ord til handling.
Fokus LedelsenBestyrelsen Klar til skolelivet Andelen af skolestartere, der ikke har behov for særlige sprogstøttende foranstaltninger (herunder modtageklasser)
FBUs visionsplan 2015.
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
HØJELSE SKOLE.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
P ISA, NATIONALE TESTS OG BESPARELSER – HVAD RAGER DET MIG ??!! Skolebestyrelsens årsberetning for 2010/2011 – og årene, der kommer.
4. maj 2011Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole Ved Pierre Vernet, Bestryelsesformand.
4. maj 2011Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole Ved Pierre Vernet, Bestryelsesformand.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Det har vi gang i… Bestyrelsens aktiviteter i dette skoleår samt forbindelse til skolens værdier/målsætninger Status pr
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
Skolebestyrelsens årsberetning 2008
- Hvad kan I forvente som forældre?
”Smidstrup Skærup Skole i bevægelse” Skolebestyrelsen Marts 2011.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
30. maj 2013Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole V/ Pierre Vernet, Bestyrelsesformand.
Klostermarksskolen Strategi og visioner Visionsseminar 2008: 1)Værdianalyse 2)Visioner 3)6 Fokusområder 4) Prioritering 5) Arbejdsplaner Bestyrelsens.
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Velkommen Skolestruktur Aktiviteter gennem året Visionsarbejdet
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Skolebestyrelsens årsberetning 2012/2013. Forældrevalgte medlemmer af Rådhusskolens bestyrelse: Andreas Nørgaard, Poul Møller, Anja Valbak, Anita Godt,
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Principper for skole-hjemsamarbejdet på Virklund Skole
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Årsmøde Egeskovskolen Dagsorden – 19.10: Velkomst – 20.10: SSP samarbejdet Vi har besøg af SSP konsulenter fra Viborg Kommune - Hvilke.
Skolebestyrelsens årsberetning  På grund af lock outen har skolebestyrelsen ikke kunnet gennemføre årsberetningen som vanligt med et tidssvarende foredrag.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Årsberetning 2012 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson.
Skolebestyrelsens skriftlige beretning skoleåret 2014/2015 Lindebjergskolen Lindebjergskolen beretning 2014/2015.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Ahlmann-Skolens vision Trivsel og læring - i et trygt miljø med gode traditioner og engagerede og anerkendende medarbejdere, elever og forældre. 8 pejlemærker.
FORÆLDREMØDE HVOR ER VI PÅ VEJ HEN ?. Agenda ♦Årsberetning  v. Skolebestyrelsesformand Susanne Friis ♦Bistrupskolen status  v. Skoleledelsen ♦Kontaktforældre.
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
KLF - konference om chancelighed
Princip for kontaktforældre
Lyt, Leg og Lær Vær den du er Ordrup Skole Årsberetning
Princip for udarbejdelse af principper
Årsberetning for Gjessøs Børn
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Målopfølgning – Børne- og Skoleudvalget
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson

Skolebestyrelsens tilsynspligt omfatter det fysiske miljø, fx bygningernes tilstand, undervisningsmidler De forhold, som ikke umiddelbart er til at "tage og føle på" - fx kvaliteten af undervisningen De holdninger og værdier, der præger skolen dvs. PRINCIPPER Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson

Bavnehøjskolen Skolebestyrelsens årsberetning 2011 Aldersblandede klasser Rullende skolestart Høringssvar til kommunen Budget Kvalitetsrapport 2010 Børn og unge politik Visionsarbejde Vision 2013 Ny vision Andre beslutninger Skoledagens struktur Elev pc’er på skolen Mobiler i frikvarter Timefordelingsplan Forretningsorden Budgetopfølgnig 2-årig valgperiode til skolebestyrelse Redskaber: Skolebestyrelsesweekend Møder og udvalgsarbejde Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson

Aldersblandede klasser Bevæggrundene for at indføre aldersblandede klasser på Bavnehøjskolen er drøftet gennemgående i skolebestyrelsen i det forløbne skoleår. Beslutning Skolebestyrelsen bakkede op om ansøgning til kommunen om indførsel af aldersblandede grupper. Det kommende skoleår følger skolebestyrelsen løbende op på implementeringen og skolens erfaringer med den nye opdeling. (se ansøgning på skoleporten) Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson

Rullende skolestart Bevæggrundene for at indføre rullende skolestart på Bavnehøjskolen har været drøftet gennemgående i skolebestyrelsen i det forløbne år har. Beslutning Skolebestyrelsen bakkede op om at søge kommunen om lov til dette. Ansøgningen blev ikke imødekommet, men kommunen vil tage emnet op i de videre drøftelser om fremtidig skolestruktur. Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson

Visionsarbejde Skolebestyrelsen har med udgangspunkt i skolens Vision 2013 arbejdet med input til en revideret og mere ”operationel” vision. Vi har taget udgangspunkt i drøftelser af, hvad det er for et samfund vores børn skal ud i samt et fokus på det gode børneliv. Visionen skal holdes indenfor rammerne af nationale og kommunale visioner. Beslutning Skolens ledelse arbejder sammen med skolebestyrelsen og medarbejderne videre i med formulering og følgende nye målparametre samt handleplaner. Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson

Hovedpointer til skolebestyrelsens høringssvar kommunalbudget Angående timereduktion Fasthold et højt fagligt niveau. Gør det ved, at gøre rationel skoledrift mulig. Tænk nyt og langtidsholdbart. Det Kræver nytænkning mht. skolestruktur. Angående klubtilbud En god idé, der kan skabe fagligt stærkt og sammenhængende tilbud. Husk at sikre trafiksikkerhed. Benyt gerne Bavnehøjskolens unikke udefaciliteter. Reduktion i støttepædagog/timer i SFO Det er bekymrende, at tildelingen af støttetimer på SFO området beskæres. Vi vurderer det bliver vanskeligt at løse støtteopgaven tilfredsstillende og derved bliver hverdagen sværere for de involverede børn og deres familier. Konklusion Kommunens besparelser blev vedtaget. Bestyrelsens opfordring til at drøfte fremtidig struktur oplever vi, er blevet hørt og kommunen arbejder videre med dette. Reduktionen i SFO er klaret uden fyringer. Timereduktionen har kostet nogle idrætstimer, hvilket vi ”motionsmæssigt” håber modsvares af den nye struktur med den lange middagspause. Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson

Uddrag af skolebestyrelsens høringssvar til Kvalitetsrapport Skolebestyrelsen oplever en engageret og faglig fremsynet skole og SFO. Skolens medarbejdere og ledelse arbejder målrettet med strategien for skolens løbende udvikling – Vision For at nå disse beskrevne mål kræver det, at medarbejderne tager medejerskab og proaktivt udnytter faglige kompetencer i nye konstellationer. Vi er stolte af at være en del af Bavnehøjskolen der nytænker og fungerer inkluderende, både for ansatte og elever. Faglighed og læring Tallene i kvalitetsrapporten ses af skolebestyrelsen som et udtryk for at tidligere intentioner om udvikling, bl.a. forbedring af læsefærdigheder, er blevet ført ud i livet. Vi observerer med tilfredshed at skolens traditioner om sundhed og trivsel ikke er blevet tilsidesat - motion og bevægelse er fortsat en del af begge trinenes hverdag. SFO’en bidrager til elvernes trivsel og undervisning Bavnehøjskolen har en flot og meget høj dækningsgrad på 93-97% i SFO’en i 0.-4.klasse, hvilket vi ser som en indikator for en velfungerende SFO, som vi er meget tilfredse med. Vi kan konstatere, at det tætte samarbejde mellem SFO og skole giver stor sammenhængseffekt og vi oplever at samarbejdet er uvurderligt i forhold til elevernes trivsel. Vi har gode erfaringer med brug af SFO-pædagoger i skolens undervisning. SFO’ens indsats bl.a. med børneinterviews og lektiecafe er værdifuldt. SFO’ens arbejde med især klasse vurderer vi er en væsentlig faktor for at trivslen på skolen er høj. Skolebestyrelsens anbefalinger I tråd med kommunens visioner oplever vi, at det tværgående personalesamarbejde udmønter sig i en helhedsvurdering af det enkelte barn og giver mulighed for en koordineret indsats for at udvikle barnets samlede kompetencer. Ligeledes sikres børn, der har behov for en ekstra indsats en sammenhæng, der tager udgangspunkt i barnets særlige behov. Vi ser derfor med stor bekymring på kommunens kommende udspil om at flytte 3. klasserne til klub-området. Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson

Høringssvar til børn og ungepolitik og -strategi Høringssvar til politkken er under udarbejdelse… De enkelte elementer i strateginotatet fra kommunen tages op på skolebestyrelsesmøder i det nye skoleår. Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson

Andre skolebestyrelsesbeslutninger Mulighed for at eleverne medbringer egne pc’er på skolen Mobiltelefoner må anvendes i frikvarter. Ønsket af eleverne, meldt ud på forældreintra. Timefordelingsplan Bestyrelsens forretningsorden er revideret Budgetopfølgning, er sket løbende Ændring af skoledagens struktur, der betyder lang frokostpause samt ændret modullængde. Valgperiode for skolebestyrelsesmedlemmer nedsat til 2 år i stedet for 4 år Konklusion Konklusioner på ovenstående er skrevet ind i referaterne fra skolebestyrelsesmøderne. Find dem på skoleporten. Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson

Kommende opgaver for Skolebestyrelsen skoleåret Konstituering af ny skolebestyrelse Drøftelse af punkter i kommunens børn og unge strategi bla: – Udvikling og effektivisering – Læring og kvalitet – Inklusion – et krav til almenområdet – Børns og unges fritid i SFO, -klubber og ungdomsskole Opdatering af Bavnehøjskolens vision Opfølgning på aldersblandede klasser Diverse høringssvar, bla. Kvalitetsrapport, en tilbagevendende begivenhed Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson