SEMINAR I FISKERIETS SERVICEFAG HVAD SKAL DER TIL FOR AT SÆLGE MERE OG DYRERE FISK?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Sådan undgår du stikskader på apoteket
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Forældredage i indskolingen Alt hvad du skal vide om Forældredage på Hellerup Skole Mini guide Praktiske oplysninger Tidspunkt: Datoer for forældredagene.
1. Byggevarer- produktion og salg 2. Nybyggeri, anlæg og renovering 3. Nedrivning, herunder nedrivning i relation til Renovering Erhvervs- genbrugspladser.
Fiskeril æ re. Kap. 1 Fiskeri i i tal Danske fartøjer pr. 31. december 2006.
TOP GESCHMACK En ny dimension med fokus på nydelse af druer og stenfrugt.
Energi- & Vandværkstedet
TEST 2 modul 1 20 spørgsmål. Du skal klikke med musen på det rigtige svar, så kommer du automatisk til næste spørgsmål Klik for start.
Nye sporbarhedsregler for fiskevarer og akvakulturprodukter
Kap. 2 Fiskeri med trawl 2.1 · En smakke med trawlet ude.
Fiskerilære.
Aftalers indgåelse internationale aftaler
TEST 1 modul 1 20 spørgsmål. Du skal klikke med musen på det rigtige svar, så kommer du automatisk til næste spørgsmål Klik for start.
8.2 · Sortering af fisk efter kvalitet
Hvad kan din virksomhed gøre for at leve op til banker og leverandørers krav ? 6. oktober 2009.
5.1 · Rensning På rundfisk lægges et korrekt bugsnit fra gattet op mellem bugfinnerne til struben uden at beskadige indvoldene. Herefter tages indvoldene.
Knud Knudsen Forsikring & Pension
Fødevarekontrol i Danmark 2011 Forbrugeroplysning vedrørende Fisk iht Forordning 1224/2009 og gennemførselsbestemmelser 404/2011.
Visionen for ingeniøruddannelserne - erhvervslivets behov
Beretning for år 2001 Fremtiden.
Salg og service Dag 3.
Fit for Fight seminar september Operationalisering af strategi for resten af 2009 og 2010 Afdeling: Marketing, Innovation, AXOCO & CSR Vil…Mål…Gør…
POLITIK LEDELSESSYSTEM
Natur- og landbrugskommissionens workshop den 9. oktober 2012
TEST 3 modul 1 20 spørgsmål. Du skal klikke med musen på det rigtige svar, så kommer du automatisk til næste spørgsmål Klik for start.
… lidt bedre end de fleste Small Business Specialist partner FLC Danmark v/Torben Høiberg Salgschef.
Kap. 4 Fiskeri med snurrevod
Sådan skaber vi et kampagnekorps Baggrund Foreningen skal bruge flere frivillige til centrale og lokale events For fortsat at sikre midler til foreningens.
1 SAMMEN GØR VI DIG BEDRE Copyright; Mogens Sparre Wise Mind Ledelse i Praksis – 11. aften v/Mogens Sparre.
Økonomi og Jura 17 Den kredsansvarliges opgaver i forbindelse med igangsætningen Ø90 Omlægning Opgørelse og arbejdsgange Kursus 2004.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Betaling og matchning Temadag om takstberegning Tirsdag d. 27 feb Danhostel, Herning.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Kap. 5 Opbevaring I køleskab: • porrer • forårsløg • gulerødder
Introduktion til Access (Access, del 1)
1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender.
Søg på kundes navn. Klik evt. på inaktive eller filialer Vælg når søgeresultaterne fremkommer, et af resultaterne ved at sætte et kryds i boksen, og tryk.
Modtagekontrol af forsøgslægemiddel
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Før du starter, skal du sikre dig at du har en digital signatur. Få den gennem den ansvarlige på afdelingen (gyn:Christel Nielsen), el. bestilbestil 1.
Emballage og Transport 1 Fokus på logistik, transport og distribution Modul 2 Teknologisk Institut Emballage og Transport.
Quality Management Systems
EBF seminar - Tirsdag den 24. april 2012 Velkommen til MIELE A/S.
En patient får forkert blod
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
FISKENS VEJ TIL INDUSTRIEN Data fra båd til industri.
Ebola – påtagning af værnemidler 1
Præ-registrering Vibeke Plambeck 28.maj 08 Hvad skal man være opmærksom på - som ansvarlig for et stof - som downstream-bruger.
Randers Kommune. 2 Stabene i Randers Kommune - 2 Møde gruppen af stabsledere – Velkommen v. Klaus Christiansen - Introduktion til arbejdsprocessen.
Business to Business På den JYSKe måde…...
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 7 - Opfølgning og evaluering Deltager valgte emner Seminar 7 -Leverandør-
Kjeld Tyllesen, PEØ, CBS1 Monopolistisk konkurrence På kort sigt Kjeld Tyllesen Erhvervsøkonomi / Managerial Economics Forudsætninger og Opgave.
1 Fuldkommen konkurrence Kort sigt Kjeld Tyllesen Kjeld Tyllesen, PEØ, CBS Erhvervsøkonomi / Managerial Economics Forudsætninger og Opgave.
System til kvalitetssikring af økologiske fødevarer
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Elektronisk overførsel af billeder fra RA600 Når billeder skal sendes til: Hospitaler i Region Hovedstaden, øvrige sygehuse i Region Sjælland eller Odense.
Medicinhåndtering Sundhedsstyring Håndtering af medicin Modtagekontrol - Rigtigt præparat og kvantum Opbevaring - Temperatur - min/maks. termometer.
LAG SYDSJÆLLAND. LAG Sydsjælland Forening: LAG Sydsjælland er en forening med det formål at fremme landdistriktsudvikling bl.a. ved at støtte projekter.
FRA IDÉ TIL VIRKELIGHED
REACH og virksomhederne Christina Busk, Dansk Industri.
Effektiv vækst - Workshop
markedsføringsplaner
Funktioner og arbejdsdeling
Videnskabeligt projekt
Hvordan bliver en 20’er til en kylling?
Smittebeskyttelse.
Havmiljø 2007 Superbrugerkursus
Barberians Copenhagen hvorfor Kina?
Præsentationens transcript:

SEMINAR I FISKERIETS SERVICEFAG HVAD SKAL DER TIL FOR AT SÆLGE MERE OG DYRERE FISK?

FRA HAV TIL BORD  FÆRRE GARN I VANDET  MINDRE SLÆB PÅ TRAWL  KVALITETS SØPAKNING  UAFBRUDT KØLEKÆDE  EFFEKTIVE LOGISTIKSYSTEMER  I FISKEHANDLERENS KØLEDISK DAGEN EFTER LANDING  INTERNETAUKTION  KONTINUITET I LANDINGER OG STØRRE MÆNGDER 2

LOSNING AUKTIONEN/SØPAKNING SØRG FOR AT FISKEN LOSSES I RIGTIG RÆKKEFØLGE ”SIDST IND FØRST UD” FISKEN KØRES I 0-RUM INDEN OPDELING HJÆLP TIL MED AT FÅ FISKEN OPDELT, SÅ DE STÅR KORREKT LASTEN SKAL ALTID RENGØRES EFTER LOSNING HOLD DEN UBRUDTE KØLEKÆDE FISK MÅ ALDRIG PLACERES I SOLEN = FISK AF HØJ KVALITET 3

SORTERING AUKTIONEN/SØPAKNING ANVEND - HVIS MULIGT - SORTERINGS MASKINE FOR KORREKT SORTERING SØRG FOR AT FISKEN ER ISET GODT, SAMT IMELLEM RUNDFISK LÆGGES LIGE I KASSERNE FISKEN SKAL ALTID VÆRE PÅ FRISK IS NÅR DEN SÆLGES DET ER BEDST AT BLANKE FISK DE TO SIDSTE DAGE FØR LANDING HUSK TYDELIGT OG KORREKT MÆRKNING HOLD FISKEN ADSKILT I LASTEN GØR DET ENS HVER GANG 4

SØPAKNING ARTER SØPAKNING – HVILKE ARTER? RUNDFISK SÆRDELES VELEGNET OG KVALITETSFORBEDRENDE FLADFISK KRÆVER SORTERINGSANLÆG OG DYGTIGE MEDARBEJDERE KORTE FANGSTREJSER AUKTIONERNES MÅL ER TILFØRSEL OG SALG AF MARKEDETS BEDSTE KVALITETSFISK !! 5

SØPAKNING FEJL KVALITET KVALITETS FEJL VED LANDET FISK: FORKERT RENSNING GRØN SKÆR OVER FISKEN DÅRLIG FISK SKJULT UNDER GODE KNÆKKET RYG ELLER NAKKE SKÅRET I FILET FORURENET AF F. EKS. SANDRESTER FOR LANG TID INDEN NEDKØLING OMBORD 6

SØPAKNING 7

8

9

SØPAKNING KVALITET 10

SØPAKNING KØBER HVORDAN AGERER KØBERNE: FØRER ARKIV OVER HVER FARTØJ SER EFTER HVORDAN FISKEN ER RENSET, SKYLLET OG I ØVRIGT BEHANDLET FRA FANGST TIL AUKTION KRÆVER TILLID OG ENSARTETHED HOS LEVERANDØRERNE OPDAGER ALTID HVIS FISK NEDERST I KASSERNE ER AF ANDEN KVALITET TAB PÅ KØB FORÅRSAGET AF DÅRLIG LEVERING GLEMMES IKKE 11

SØPAKNING KØBER HVAD HUSKER KØBERNE: UNDERVÆGT I KASSERNE FEJL I KVALITET FEJL I SORTERING DÅRLIG RENSET FISK DÅRLIG SKYLLET FISK DER SKAL MINIMUM FIRE FANGST- REJSER TIL FOR AT GENVINDE TILLIDEN ……….  12

CERTIFICERINGER MARINE STEWARDSHIP COUNCIL Procedure og checkliste for modtagelse, håndtering og forsendelse af MSC-certificeret fisk - MSC certifikat nr. MEP-C-118, exp Der føres arkiv over samtlige leverandørers certificeringer indeholdende COC certifikat nr. samt certificeret produkt navn Leverandører til Danske Fiskeauktioner A/S er ansvarlige for at tilmeldt fisk til auktionerne er anmeldt som MSC-produkter Søpakket fisk skal være MSC-mærket Konventionelle landinger skal MSC-mærkes ved indtag fra skibet MSC-mærket fisk skal holdes adskilt fra ikke certificeret fisk. MSC-certificeret fisk må ikke sorteres sammen med ikke certificeret fisk Kasser med certificeret fisk skal være tydelig mærket med tekst eller symbol Kasser skal være mærket med fangstområde samt leverandør nr. (skibsnavn) og vægt Kontrol af MSC-mærkning før udlevering til forsendelse Kontrol af mærkning foretaget under handling Kasser mærkes med køber navn og ID-nr. Alle data (produktnavn, vægt, leverandør og kunde) opbevares elektronisk i 3 år 13

14 INTERNETAUKTION KVALITETSNORMER

15

NYE AKTIVITETER DANMARKS FISKEHANDLERE 16 FORENINGEN AF FISKEHANDLERE I DANMARK STILLER OP UNDER URET… REVOLUTIONERENDE SAMARBEJDE STORT POTENTIALE ØGET OMSÆTNING FOR FARTØJER DER LANDER TIL VESTKYSTHAVNE FORENINGEN HAR ETABLERET CENTRAL INDKØBSFORENING MED PLACERING I THYBORØN MULIGHED FOR OPSKÆRINGSSINDUSTRI FLERE ARBEJDSPLADSER I LAND

NYE AKTIVITETER IMPORT AF FISKEARTER Muligheder Konstant tilførsel af større mængder til auktionerne i perioden dec. til april, hvor danske landinger traditionelt er lave. Moderate tilførsler i resten af perioden, tilpasset danske tilførsler Større international bevågenhed hos køberne Større gennemsnitspriser ved konstante tilførsler af flere forskellige arter Tilgang af lokale landinger Auktioner i vækst 17

SPØRGSMÅL 18