Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

5.1 · Rensning På rundfisk lægges et korrekt bugsnit fra gattet op mellem bugfinnerne til struben uden at beskadige indvoldene. Herefter tages indvoldene.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "5.1 · Rensning På rundfisk lægges et korrekt bugsnit fra gattet op mellem bugfinnerne til struben uden at beskadige indvoldene. Herefter tages indvoldene."— Præsentationens transcript:

1 5.1 · Rensning På rundfisk lægges et korrekt bugsnit fra gattet op mellem bugfinnerne til struben uden at beskadige indvoldene. Herefter tages indvoldene ud. Du skal sørge for at skære rigtigt. Du kan også godt lægge bugsnittet fra gællerne og ned mod gattet. Men kommer du til at skære for langt ned og forbi fiskens gat, øges risikoen for at bakterier kan komme ind og forurene kødet. På fladfisk lægges et måneformet snit bag ved gællerne og bugfinne. Snittet skal kun gennemskære bugen. Herefter tages indvoldene ud. Kilde: Danske Fiskeres Producent Organisation.

2 5.2 · Tunger med måneformet snit – rensede og skyllet
Foto: Anders J. Hansen.

3 5.3 · Holdbarhed og opbevaring
Det afgørende for friskhed af fisk er først og fremmest, hvor lang tid fisken har været opbevaret og ved hvilken temperatur. Tabellen viser ca. holdbarhed af fisk ved forskellige opbevaringstemperaturer. Foto: Fødevaredirektoratet: Helhedsyn på fisk 2003.

4 5.4 · Korrekt isning i kasser
Kilde: Anders J. Hansen.

5 5.6 · Skitse af princippet i RSW køling
Kilde: Niels Knudsen, Fiskeri - og Søfartsmuseet, Esbjerg.

6 5.6 · Skitse af princippet i CSW-køling
Kilde: Niels Knudsen, Fiskeri - og Søfartsmuseet, Esbjerg.


Download ppt "5.1 · Rensning På rundfisk lægges et korrekt bugsnit fra gattet op mellem bugfinnerne til struben uden at beskadige indvoldene. Herefter tages indvoldene."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google