Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vision Ganløse og Slagslunde Skole
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Forældredage i indskolingen Alt hvad du skal vide om Forældredage på Hellerup Skole Mini guide Praktiske oplysninger Tidspunkt: Datoer for forældredagene.
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Er det ikke noget i klassen?
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
Fremtidens skole….. NATURFAG I FREMTIDEN Skolebestyrelsesmøde Skovvangskolen
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
Kaj Schmidt Nielsen Nørrebro Taekwondo Klub
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
R UGVÆNGETS SKOLE - F REMTIDENS SKOLE ! Helhedsskole – et udviklingsskoleprojekt 2012/13.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Tilsyn Aabenraa Friskole 2010
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
PR Kampagne for folkeskolen
Fastholdelse af medlemmer
DT-ledermøde Kongeå Distrikt 26. maj 2011 FamilieSpejd.
Science i Mariagerfjord Kommune  Grundlæggende kompetencer. Dansk, matematik, engelsk.  Kreativitet, innovation, problemløsning og samarbejde.  Naturfaglige.
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2009.
Fælles bestyrelsesmøde Ødis skole
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
4. maj 2011Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole Ved Pierre Vernet, Bestryelsesformand.
4. maj 2011Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole Ved Pierre Vernet, Bestryelsesformand.
Dagsorden: Demokrati i klubberne – konkrete eksempler Klubberne og medborgerskab Fritidsspilfordeler og ungdomsskolen placering i nærdemokrati.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælp og faglig fordybelse frem til næste folketingsvalg: - Skolen skal tilbyde børnene lektiehjælp og faglig fordybelse.
Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006.
KORINTH I.F. MULTIBANE.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
30. maj 2013Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole V/ Pierre Vernet, Bestyrelsesformand.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
PULS - meget mere krop, bevægelse og læring Naur Sir Skole og Lyngbjerghus.
Rosborg Sciencegymnasium Danske Sciencegymnasier 10. marts 2006.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
INDSKRIVNINGSMØDE.
Idékatalog til Klasseforældrerådet
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
ScienceTalenter. Hvorfor satse på talenterne? politisk fokus talenterne keder sig Mensaskoler og Elitegymnasier positiv feedback på andre elever.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
LÆRERE ELEVER FORÆLDRE __________________ EKSEMPLER PÅ TILTAG En ledelse med fokus på naturfag - positiv naturfaglig kultur.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
PRÆSENTATION AF LEKTIER ONLINE For lærere, tosprogskoordinatorer, bibliotikarer og andre som arbejder med tosprogede unge i
Skolesport på Ellebækskolen Pernille Pedersen Hagstrøm – Pædagog – Ildsjæl – Gennemgående i skolesport fra 2010 Lotte Gilså – SFO leder – Ildsjæl – Gennemgående.
Cooperative Learning i sprogfagene  Hillerød, Vejle og Aalborg Helle Kirstine Petersen.
DGI årsmøde 5-februar-2013 ”MINIton i børnehaven”.
Målsætning og strategi Sejlklubben Lynæs Sejlklubben Lynæs 1.
Læring gennem registrering og indberetning
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Hjertecafèer - tilbageblik
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Science-kommuner Finansiering: Undervisningsministeriets pulje
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Præsentationens transcript:

Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser man bør gøre sig Et bud på regi, tid og økonomi

Hvad er en science klub ? Er ikke kun det rene sjov uden faglig fordybelse En science klub kan… …øge interessen for naturvidenskab …skabe faglig indsigt og forståelse …bidrage til en øget positiv selvopfattelse …skabe et positivt, fagligt og socialt fællesskab …synliggøre den kommunale naturvidenskabelige indsats …skabe interesse for naturfaglige uddannelser og erhverv Science klubber gør en forskel – hvilken forskel skal den gøre for jer?

STK bag klubber i Kalundborg Science team K (STK) muliggjorde opstarten af science klubber i Kalundborg området. Siden er der etableret forskellige klubber: –Science kids for indskolingen –Junior Science for de ældste på mellemtrinnet –Science Shark for udskolings drenge –Science Sild for udskolings piger –Gymnasiets science klub Fælles for klubberne er: –Pladsen til faglig leg og læring –Et eksperimenterende og uformelt læringsmiljø –Deltagermedbestemmelse i forhold til form og indhold

Opstart af science klub De tre mest fundamentale elementer er: En ildsjæl / leder Skab opbakning til en science klub fra kommune, politikker, skoler, lærere, ledere, forældre og selvfølgelig hos børn og unge. Timer 50 timer, som f.eks. kan fordele sig med 10 aktivitetsgange á 2 timer, en showdag á 4 timer og/eller en afslutnings tur. Penge Et passende beløb 4000 – 6000 kr. (ture, bestille et spændende foredrag eller indkøbe særlige materialer til eksperimenter)

Skab opmærksomhed Skab opmærksomhed, når nye aktiviteter skal sættes i gang. Brug også happenings til at skabe den nødvendige opmærksomhed. Kom ud på skolerne med en kort præsentation. Husk på målgruppen – lad bl.a. eleverne tilmelde sig via sms. Lav synlige happenings i lokalmiljøet, der skaber opmærksomhed og tiltrækker interesserede. Udnyt Skoleintra og den lokale presse.

Overvejelser i forbindelse med etableringen I hvilket regi og hvordan skal klubben organiseres? Hvor skal klubben have ”hjemme” og hvem skal stå for finansieringen? Hvem skal lede klubben og hvor mange timer skal der gives? Hvor mange penge skal der afsættes? Hvilken målgruppe og mængde af medindflydelse? I eller uden for skoletiden og skal flere klubber samarbejde? Skal der være eksamensforberedende kurser, showprægede aktiviteter eller brobygningselementer?

Skal I have en science klub? Hvilke muligheder er der for etablering af en science klub i jeres kommune? Hvem kan og vil stå for en klub – og hvem skal betale? Hvad skal en science klub kunne bidrage med, og hvilke udfordringer skal den kunne løse? Skal en klub sammentænkes med en generel kommunal indsats – skal der laves en strategi – skal forskellige tiltag koordineres – skal kommunen være en science kommune? ”Det gælder om at holde fast” Hvem tager sig af ideer, undersøger muligheder m.m.?