FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
”Vi tager børns fritid alvorligt"
Set i forældreperspektiv
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Ørestad Skoles værdier
Trivselspolitik på Løsning Skole
Cooperative learning på SOSU Nord, Vendsyssel
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
E g e s k o l e n E g e s k o l e n ForsideHvem er vi/IFagSkoleåretPrøverAndre aktiviteterSkole/hjemForventningerVelkommen.
Hierarki for styringsredskaber
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
God trivsel = God læring
Lærerprofessionen.
Læreplaner Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en pædagogisk læreplan som skal give rum for leg, læring og udvikling. Den pædagogiske læreplan beskriver.
Jørn Nielsen klinisk psykolog ph.d.
Forældremøde X årgang.
Underviser Ronny Højgaard Larsen
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
En konflikthåndterende kultur
Jeg støtter barnet ved:
Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan.
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Hvorfor har jeg fravalgt golfbanen – og ikke jobbet?
Projektlederens rolle(r)
Den nødvendige opdragelse i en børnefamilie
Børn med problemer – hvad skal pædagogen eller læreren gøre?
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
forældre og klassens sociale liv.
Alle børn er alles ansvar
Børnehaveklasserne Brædstrup Skole
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Opdagende skriftsprog i et inklusionsperspektiv
Gennem RESPEKT ENGAGEMENT FÆLLESSKAB skaber vi tryghed og trivsel, så vi alle kan opnå høj faglighed.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Program - ICDP International Childhood Development Program
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Fra barneliv til elevliv impulsivt normforvirret egocentrisk ”snakkende” målrettet normsikkert arbejdsmoral lyttende socialt forpligtet interesse for.
Lærerprofessionen.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Ledelse og kollega-adfærd
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Hvilket arbejde udfører AKT-læreren
Plantekongres 2007 Psykisk arbejdsmiljø v/cand. psych. Nadia El-Salanti Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA)
Hvordan man bekæmper mobning
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Bæredygtighed i tjenesten Hvordan bevare passion og motivation som børneleder på den lange bane?
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Rødkærsbro´ børnehuse værdigrundlag I børnehusene har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ” Lys i øjnene” udarbejdet værdier.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Team Nordahl og Skibet Skole
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Fuglevængets værdier Mangfoldighed Rumlighed Livsglæde
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole
Præsentationens transcript:

FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset

FÆLLESSKAB Fælles for alle: Respekt Medindflydelse Tolerance Yde og nyde Fælles oplevelser Følelse af samhørighed Ligeværdighed Åbenhed og dialog Information – dele viden For børn: Plads til forskellighed Positiv særbehandling Sammenhold Medbestemmelse Socialt ansvar For voksne: Tydelighed Medbestemmelse Møder børnene, der hvor de er Konfliktløsere Grænsesættende Rollemodeller Individualitet Selvstyrende team

LÆRING Fælles for alle: Relationer Fysiske rammer Læringsstile Mange intelligenser For børn: Fag Kommunikation Sociale egenskaber Selvhjulpenhed Plads til leg Udfordringer Medbestemmelse For voksne: Fælles sprog Faglig udvikling Faglig stolthed Tværfaglighed Samarbejde Videndeling Udviklingsplaner for børn Undervisningsdifferentiering

ANERKENDELSE Fælles for alle: Gensidig respekt Åbenhed og interesse Lytte og svare Tillid For børn: Set, hørt og anerkendt Møde relevante krav Krav på undervisning Blive taget alvorligt Ret til udvikling For voksne: Anerkendelse som bærende for indhold i ros og ris. Børnene i centrum Plads til kritik, smerte / sorg og adfærdsregulering Evaluering Forventningsafklaring

GLÆDE Fælles for alle: Tryghed og trivsel Når (sam)arbejdet lykkes Når nye mål er nået Følelsen af succes Når jeg gør en forskel Når jeg møder udfordringer For børn: Oplevelse af succes og selvværd Opleve forandring og udvikling Oplevelser i fællesskab Børn fyldt af energi og gå på mod For voksne: Glæden ved at komme på arbejde Glæden ved at opleve børnenes glæde i hverdagen Arbejdsmæssig - / faglig stolthed