Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sundhedsaftaler Dialog og input
Advertisements

Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Etablering af enstrenget og visiteret akutsystem Pr. 1. januar 2014
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Sundhedsaftalen fra ord til handling
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Christian Plaschke, Den Digitale Taskforce
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Sundhedsstyrelsen - specialeplanlægning
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Status for sundhedsaftalerne og et kig fremad på 2. generations sundhedsaftaler – Et regionalt perspektiv Christian Blaase Johansen, enheden for kommunesamarbejde.
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
At arbejde som repræsentant for DASYS
SAMARBEJDE OM PSYKISK SYGE – 16. JUNI GENERATIONS SUNDHEDSAFTALER REGION KOM- MUNE PRAKSIS Ballerup Kommune direktør Ole Nielsen.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Målsætninger på psykiatriområdet
Den gode projektansøgning
Den kommunale virkelighed med telemedicin
Ledelse og patientforløb Vicedirektør Bente Ourø Rørth Konference 6
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Hovedpunkterne i en ny strategi for Sundhedsstrategisk Forum – Status for de hidtidige indsatsområder strategiseminar januar 2015.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hovedpunkterne i en ny strategi
Hvad kan den nye sundhedsaftale give, hvor stiller den især krav til kommunerne og hvad skal vi hver især have fokus på, for at få det fulde.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
sammen om sundhed Sundhedsforum
Tidsplan for møder og aktiviteter i Sundhedsstrategisk Forum, Det administrative Kontaktforum – revideret kommissorium samt strategi strategiseminar.
Indhold, indsatser, implementering
Udfordringer i sundhedsopgaven i den enkelte kommune - temaer fra interviewrunde strategiseminar januar 2015.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Akutplan - Den videre proces i Region Midtjylland Lars Dahl Pedersen Afdelingschef Sundhedsplanlægning Temamøde 6. februar 2007.
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
KL´s visioner for kroniske patienter
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Sundhedspolitisk Dialogforum D. 20. maj Dagens program: Fælles frokost Velkomst v. Anders Broholm Status vedr. Politisk Sundhedsaftale.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Afsluttende bemærkninger Den videre proces. 1. generationsaftaler Generelle aftalepunkter Fælles udredninger/ udspil + + Specifikke aftalepunkter = Sundhedsaftale.
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Den røde tråd fra vision til handling
Sundhedsaftale III status
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.
Hvordan inddrages praksissektoren, og hvorfor er det vigtigt? Afdelingschef, cheflæge Hans Peder Graversen Kvalitet og Sundhedsdata.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Kommunernes udfordringer - lægernes opgaver De sundhedsfaglige opgaver på det kommunale område FAKL 2. maj 2013 Mads Koch Hansen.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Konference om psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Eva Borg - Vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri 18. september 2012.
Kvalitet i plejen.
Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af SOF-SVS
Sundhedsaftale
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Implementering af det tværsektorielle forløbsprogram for mennesker med diabetes.
Præsentationens transcript:

Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018

Sundhedsaftalen 2015 – 2018 Sundhedsaftalen er en politisk aftale mellem regionsrådet og kommunerne som skal fastlægge rammer og målsætninger for samarbejdet mellem regionen (inkl. almen praksis) og kommunerne inden for 4 indsatsområder sundhedsområdet. Sundhedskoordinationsudvalget skal udarbejde udkastet til Sundhedsaftalen Aftalen skal godkendes af regionsrådet og i alle 29 kommuner i regionen Aftalen indsendes til Sundhedsstyrelsen, senest 31. januar 2015 Sundhedsaftalen skal bestå en politisk aftale og en administrativ aftale

Sundhedsaftalen 2015 – obligatoriske indsatsområder: Forebyggelse Behandling og pleje Genoptræning og rehabilitering Sundheds-it og digitale arbejdsgange Tværgående temaer: Arbejdsdeling og samarbejde, herunder videndeling og sundhedsfaglig rådgivning Koordination af kapacitet Inddragelse af patienter og pårørende Lighed i sundhed Dokumentation, forskning, kvalitetsudvikling og patientsikkerhed

Formål: at bidrage til sammenhæng og koordinering af indsatsen i de patientforløb, der omfatter borgere med somatiske og/eller psykiske sygdomme, og som går på tværs af de to myndighedsområder: region (inkl. almen praksis) og kommuner. Mål: at den enkelte borger tilbydes en indsats, der er sammenhængende og af høj kvalitet uanset antallet af kontakter eller karakteren af den indsats, der er behov for. Målgrupper: Sårbare og udsatte borgere - Særligt fokus på børn og mennesker med både psykisk og somatisk sygdom og/eller psykisk/somatisk sygdom og misbrug. Sundhedsaftalen 2015 – 2018

Tidsplan og status Tidsplan er tilrettelagt mhp. bred involvering af nøgleinteressenter (lang høring i foråret og efteråret 2014) Milepæle - politisk behandling: SKU drøftelse af oplæg til ny sundhedsaftale - polisk aftale SKU drøftelse af samlet oplæg til ny sundheds- aftale politisk og administrativ aftale) Høringsrunde og politisk godkendelse Marts Aug. 2.halvår 2014

Oplæg til politisk aftale - udgangspunkt: Ønske om: En aftale med stærkt politisk aftryk Få og klare og målbare mål Fokus på effekt for borgerne Intention: Den politiske aftale afspejler politisk opprioriterede mål for den fælles indsats på Sundhedsområdet

Struktur på det politisk oplæg Forslag til: Visioner inden for de 4 tværgående tema: Sammenhæng og kvalitet Aktivt og inddragende samarbejde med borgere og pårørende, Lighed i Sundhed, Nye samarbejdsformer Målsætninger: indenfor de tværgående temaer og de 4 obligatoriske indsatsområder (intention at SKU skal vælge mellem målsætninger) Krav til indsatser: Overordnede beskrivelser af indsatser der skal iværksættes for at nå i hus med målsætninger

Aktuel status Første oplæg til politisk aftale er udarbejdet (blev drøfte I styregruppen (DAS) den 25. feb Næsten trin i processen er : Politisk drøftelse i SKU og høring af den politiske aftale del (ultimo marts) Udarbejdelse af oplæg til administrativ aftale (marts – juni )

Den administrative aftale – leverancer: Udarbejde forslag til: Konkretisering af den politiske aftale Udarbejdelse af forslag til indsatser inden på øvrige obligatoriske områder, der er omfattet af sundhedsaftalen Udgangspunkt for arbejdet er bl.a.: Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Udkastet til den politiske aftale Den nuværende sundhedsaftale Eksisterende input fra: kommunerne, samordningsudvalg, udviklingsgrupper og hospitalsdirektioner 1