Kostråd og sundhed.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Flashcard-spil Kost - kostråd
Advertisements

- en lille lektie i det rigtige
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Ernæring sund & rigtig kost
Kost og præstation D oplæg af Anja Heiner-Møller
Nr. 4.1: (Kompas udfoldet for sukker)
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Balance i energiregnskabet
Fedtstoffer Hvad er fedt?
Måltidssammensætning
Hjertevenlig kost i praksis
Hvilke hygiejneregler kender i? Snak sammen to og to!
Kost og træning.
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Kost til triatleter.
Svømmetalenter og optimal kost
Løberens kost og ernæring
Mad til unge på høj- og efterskoler
Et lynkursus i det gode, det onde og det virkelig grusomme
Hvorfor et Nøglehul på spisesteder?
Fordøjelsen – næringsstoffernes funktion i kroppen
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
Nem planlægning af børnemad
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Tar´ sukkerstoffer livet af dig?
Danskernes holdning til sukker, madvaner og interesse for ernæring og motion Resultaterne er baseret på interviews gennemført af ACNielsen AIM. Minerva.
Kost og sygdom - Et velfærds-problem.
Danisco A/S Danskernes holdning til sukker, madvaner og interesse for ernæring og motion Resultatet er baseret på interviews med danskere over 15 år gennemført.
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
KOSTPROGRAM 2013.
Sundhedsprofil. Hvor gammel er du? Hvilket køn er du?
Symptomer ved HJERTESVIGT
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
Præsenterer. Multivitamin- og -mineral udviklet specielt til børn Fra 3 år.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
VITAMINER OG MINERALER
Sundhed og levevilkår. Middellevetiden i København og Frederiksberg kommuner og Danmarks amter , i Sverige (1995) og Frankrig (1995)
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
Hjerte & Kredsløb.
1 Dias 1 – kostkompasset udfoldet for fedt Lidt, men godt
Session 7 – Livsstil Undervisere:
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
1 Randers Sundhedscenter - Hvad har mad med sex at gøre? - 1 Hvad har mad med sex at gøre?
Diabetes Diabetes Mellitus. Hvad er diabetes? Forhøjet blodsukker pga. ingen eller relativ insulinmangel.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Hvor kommer jern fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Morgenmad Koster 72kr Holder 1 uge.. Frokost Koster i alt 107kr Ret kylling i karry med kartofler og ris. Koster i alt 71kr Ret kyllinge-sandwich Holder.
Esbjerg ErhvervsKVINDER Helle Glass Kostvejleder, fitnessinstruktør, certificeret kettlebell (IKLF) instruktør, TRX instruktør, personlig træner og sundhedscoach.
Kompetencemål 5  Borgerens ønsker og livskvalitet skal holdes ved lige, imens man motivere dem til en sundere livsstil – og få en bedre livskvalitet.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Næringsstoffer Fedt & Protein.
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Hvor kommer kulhydrat fra?
Seks veje til din sundhed
Sundhedsprofil for Aarhus Kommune
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
FULDKORNS SUNDHEDSGAVNLIGE EFFEKTER
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Hvor kommer kulhydrat fra?
FULDKORNS SUNDHEDSGAVNLIGE EFFEKTER
FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?.
Præsentationens transcript:

Kostråd og sundhed

Hvilke folkesundhedsproblemer kan vi relatere til kosten? Hjerte/kar-sygdomme Diabetes-2 Visse kræftformer Overvægt

Overvægt og forhøjet kolesterolniveau hænger ofte sammen

Hvad er det så vi spiser og hvorfor? Hvem indtager flest mælkeprodukter – kvinder eller mænd? Hvem spiser flest grøntsager – kvinder eller mænd? Hvem spiser mest frugt – kvinder eller mænd? Hvem drikker mest alkohol – kvinder eller mænd?

Hvad er det så vi spiser og hvorfor? Hvem indtager flest mælkeprodukter – socialgruppe I eller V? Hvem spiser flest kartofler – socialgruppe I eller V? Hvem spiser mest frugt – I eller V? Hvem drikker mest alkohol – I eller V? Hvem spiser mest kød og fisk I eller V?

Argumenter for de forskellige kostemner Hvilke næringsstoffer får vi fra mælk?

Hvad er det? Og hvorfor?

Hvad er det? Og hvorfor?

Hvad er det? Og hvorfor?

Giv argumenter for relationen: Hjerte/kar-sygdomme – fedt Diabetes-2 – fedt, alkohol og kulhydrater Mavetarm-kræft – raffineret kost * *med raffineret menes ikke eksotisk kost, men kost, hvor mange næringsstoffer er fjernet, eks: hvidt sukker og polerede ris Overvægt – kost generelt

GI og GL GI = (AUG(test)/AUG(reference)) x 100 GL = Vægtet GI x kulhydratindholdet/100

Hvem har fornøjelse af at vide noget om GI/GL Kost med lavt GI er fiberholdigt Fiberrig kost modvirker overvægt Der er indicier for at kost højt GI fremmer diabetes-2 Usikkerheder omkring sammenhængen med kræft Generelt stor metodeusikkerhed

Kostpyramiden

Willets kostpyramide

Giv argumenter fra den samlede tekst for hhv Giv argumenter fra den samlede tekst for hhv. den ”gamle” og den ”omvendte” pyramide

Konklusion