Kan ledelse kurere sygdom? Masterclass for erfarne ledere i Region H, 21/6 2011 Jonatan Schloss, cand.scient.pol., hospitalsdirektør.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
DIN STIFINDER SYGEMELDT? LAD OS HJÆLPE…
Advertisements

”Kan ledelse kurere sygdom?” Masterclass, tirsdag den 21. juni 2011
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Kan ledelse kurere sygdom?
SFO Nydamskolen Medarbejderundersøgelse i Sønderborg Kommune 2012
Indflydelse i Med-systemet?
Langvarigt sygefravær
Værdibaseret ledelse i almen praksis
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Deltag i konkurrencen om at blive regionens mest succesfulde eller modigste initiativ på Center for Telemedicins konference den 11/ Beskriv jeres.
SYG, STRESSET ELLER BARE PJÆK
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
1.niveau: Lucida Sans Bold niveau: Lucida Sans Reg niveau: Bullet Lucida Sans Bold 14 4.niveau: Bullet Lucida Sans Reg niveau: Bullet.
Arbejdsglæde eller sygefravær
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
En kone ledsagede sin mand til lægen.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
Leder APV v/ arbejdsmiljøkonsulent Maj-Britt Stobberup
’I patientens fodspor’ - test af en app. Hvad går det ud på? ●’I patientens fodspor’ består af to muligheder: ●At gå fysisk i en patients fodspor ●At.
EPJ i Region Nordjylland
Hans Jørgen Limborg & Hans Hvenegaard
Lederen og sygefraværet - om at arbejde med sygefravær som leder
Fravær og nærvær/v. Conni Lachenmeier Ingeniørforeningen d. 25. november 2008.
Brugerne på Kommunikationsforum.dk
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Forskellig forståelse af opgaven Michael Hald Konsulent KL
Lederen og sygefraværet - om at arbejde med sygefravær som leder
Jesper Karle Speciallæge i psykiatri, dr. med.
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
Morten Elbro HR Chef SILVAN-Kæden
Forebyggelse af ældres selvmordsadfærd – Indsatsområder og anbefalinger National Konference om selvmordsforebyggelse 1. november 2005 V/ Konsulent Elene.
Sygefravær som indsats i Region Hovedstaden Kan ledelse kurere sygdom…?
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Administrative medarbejdere i DSB - hvem er de? - hvilke behov? v. Benedicte Due, Usability specialist hos DSB IT Temadag om personas Infinit 2. maj 2012.
Fremme af unges mentale sundhed
af den ældre medicinske patient
Målrettet sygefraværsindsats Sag Målrettet sygefraværsindsats.
Ledelse og patientforløb Vicedirektør Bente Ourø Rørth Konference 6
KOL prævalens, opsporing og udredning
Håndtering af Sygefravær
Hospitalernes spareplaner konsekvenser for den ældre medicinske patient specielt Udsigterne på kort og længere sigt for regionens ældreplan Hvad gør vi.
AG Christiansborg  Flere og flere lever i mange år med én eller flere kroniske sygdomme  Gå fra et system, indrettet til at behandle akutte.
Odense Kommunes nye handleplan i forbindelse med sygefravær 1 sygedag (medarbejderen skal forvente spørgsmål til sygemeldingen, om aftaler/opgaver, hvornår.
Nedbringelse af sygefraværet - et fælles projekt.
Google Glasses på hospitals- skadestuer i Region A.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVORDAN FAGPROFESSIONELLE PÅVIRKES AF NEDSKÆRINGER.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Knæk kurven! Med en transparent kultur og fokus på kerneopgaven Henrik Kongsbak Resonans A/S.
FORBEDRINGSLEDELSE OG KOMMUNIKATION Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør, E-MBA, Cand. Cur 27. APRIL 2016.
Arbejdsmiljøforskningens bidrag til indsatsen for trivsel og sundhed Seniorforsker Vilhelm Borg Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
GOD HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR OG FASTHOLDELSE Program * Kulturens betydning for sygefravær og forebyggelse * Praktisk etik som kulturredskab * Kort over.
Regionshospitalet Randers/Grenaa Det er ok at være syg – og ok at ledelsen forholder sig til det Oplæg ved personalechef Mette H. Dehlendorff, november.
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Aabenraa modellen er et initiativ, som fremmer den naturlige fødsel uden unødvendige indgreb – i en konstruktiv dialog med den gravide og fødende med formålet.
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
De pårørende i beslutningsrummet
Mere MOST - mindre fravær
Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner
Introduktion til ”Tidlig indsats”
Task Force for udredningsret Møde i Sundhedsudvalget d. 28
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Kræftplan fokus på det kommunale område
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Ældre i et sundhedsvæsen - set fra almen praksis
Konference Rådet for bedre Hygiejne september 2019
Præsentationens transcript:

Kan ledelse kurere sygdom? Masterclass for erfarne ledere i Region H, 21/ Jonatan Schloss, cand.scient.pol., hospitalsdirektør

Agenda Præsentation Hvad ved vi om sygefravær? Holdninger om sygefravær ”Frederiksberg modellen”

Hvad ved vi om sygefravær? Givne risikofaktorer Køn, uddannelseslængde, offentlig / privat, jobtype Realistisk og ambitiøst mål – how low can you go? Sygefraværsårsager – ”33 %” Sygdom Mistrivsel på arbejdet Privatlivsproblemer Forskel på langtidssygdom og korttidssygdom Hvad hjælper altid? Tæt, tidlig og hyppig kontakt mellem ledelse og medarbejder ”Holistisk tilgang” – dvs. kig på sygdom, trivsel på arbejdet og derhjemme Hvad hjælper sjældent? Passivitet ”Bliv nu hjemme til du er blevet rask” (medmindre det er en alvorlig depression)

Holdninger til sygefravær Anekdoter Planlagt sygefravær + Afvikling af ikke afholdte sygefraværsdage ”Talsmanden” Når mine medlemmer / -arbejdere har sygemeldt sig, så er de syge og skal have fred Man skal blive hjemme til man er helt rask Chefen må ikke spørge en om sygefravær ”Chefen” Opgaven er bedst mulig diagnostik, pleje, behandling, genoptræning m.v. af patienterne. Vi er her for patienternes skyld, ikke for personalets. Vi er et hospital, ikke et socialkontor. Sygefravær betyder dårligere behandling af patienterne. Ved at acceptere megen sygefravær fjerner man ressourcer fra patienterne. Chefen bliver nødt til at interessere sig for alle årsagstyper til sygefravær Det er ikke alt eller intet, man kan godt passe telefonen med et brækket ben

”Frederiksberg modellen” Topledelsesprojekt Det er hospitalsdirektørens ”prestigeprojekt” at få nedbragt sygefraværet Hver måned gennemgår direktøren top 20 listen over medarbejdere med mest sygefravær med deres afdelingsledelse; hvornår ophører deres sygefravær eller hvornår ophører deres ansættelse? Direktøren inviterer løbende sig selv til møde med ledere og tillidsfolk i afdelinger med højt sygefravær, derefter til personalemøde med alt personalet. HR konsulent og arbejdsmiljøchef deltager, så der drøftes holdninger, handlinger og mulighed. Åbenhed for kreative løsninger på afdelingsniveau Data Hele indsatsen er baseret på data push og åbenhed, dvs. hver måned får afdelingsledelsen tilsendt data via FRH Intra (tilgængelig for alle) om medarbejdere med mest sygefravær, hvad koster sygefraværet i kroner, mandagssyge etc.