Mod en ny arbejdsmarkedspolitik Mogens Ove Madsen Fmd. Specialsektorudvalget Region Nordjylland.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Love og regler på beskæftigelsesområdet
Advertisements

SV’s sociale øko-system
Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen K RONIKERE PÅ ARBEJDSPLADSEN T EMAGRUPPEN
Reform af førtidspension og fleksjob
Rummelighedens rammer - ansættelsesmuligheder for personer med hjerneskade, sindslidelse eller udviklingshæmning Oplæg ved Karen Tinggaard og Maja Rosenstock.
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Finanskrise og beskæftigelse Professor Bent Greve 12. Maj 2009.
Risici for fremtidens velfærdssamfund
EAPN.DK debatmøde Kofoeds skole Reformer, helhedsløsninger og de frivillige.
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Virksomhedsnetværk for Socialt Ansvar
Projekt ’fra barriere til karriere’ DSI (De Samvirkende Invalideorganisationer) ogArbejdsmarkedsstyrelsen.
Arbejdet i foreningen Sindslidendes Vilkår siden 1999
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Spørgsmål og holdninger som ambassadørerne kan blive mødt med 1. Fra medarbejderne 2. Fra ledelse og personale- ansvarlige.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
CSR og VSE i andre europæiske lande Mikkel Mailand FAOS, Sociologisk Institut, Københavns Universitet FAOS/Bpfnet-seminar ’Virksomhedernes sociale engagement.
Har resultatbaseret styring en fremtid i den offentlige sektor?
Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR
Rummeligt arbejdsmarked i turistbranchen
Synshandicap og beskæftigelse
Det Sociale Kapitel
Regeringens 2. beskæftigelsesstrategi for personer med handicap Job og Handicap - det kan lade sig gøre - Stig Langvad, DH 24. oktober 2009.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 1. DECEMBER 2014 BERGEN PROFESSOR MICHAEL SVARER AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT.
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
Udfordringer for beskæftigelsesindsatsen i Lemvig Kommune Mogens Jensen, Kontorchef Beskæftigelsesregion Midtjylland 6. marts 2013.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
Helle Holt, 2008 Årbøgerne om virksomheders sociale engagement Spørgeskema til virksomheder i lige år Repræsentativ stikprøve stratificeret efter størrelse.
SFU 6. november 2011 Mette Lyshøj Politisk konsulent i 3F Trepartsforhandlinger og 3F’s forventninger til regeringen.
Arbejdsmarkedsindsatsen for ikke-arbejdsmarkedsparate
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Handicap & beskæftigelsespotentiale – Snoghøj – Handicap og beskæftigelsespotentiale Jan Høgelund.
Beskyttet beskæftigelse – 2015…?. TidAftaleStedBemærkninger – samtale med teknisk assistent Vibeke Nielsen og produktionschef Bo Nørregaard.
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
Målgruppen der forsvandt En analyse af handicapområdets position i dansk beskæftigelsespolitik og betingelserne for, at ledige med handicap kan komme.
WORKSHOP 4. HVORDAN KAN JOBCENTRENE VIDEREUDVIKLE DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE INDSATS? THOMAS BREDGAARD BIP SEMINAR, 10 JUNI 2015 VEJLE.
Oplæg om de kompenserende ordninger
Hvad virker i beskæftigelsesindsatsen? - med fokus på den lavtuddannede del af arbejdsmarkedet Torben Tranæs SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.
UDSATTE BORGERE, VIRKSOMHEDERNE OG DET SOCIALE ANSVAR – HVAD VIRKER? THOMAS BREDGAARD LEKTOR, PH.D. INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB OPLÆG PÅ KONFERENCE PÅ CASTBERGGÅRD.
Overenskomstens sociale kapitel Det rummelige arbejdsmarked Oplæg til Hovedudvalgets møde den 17. juni 2009.
Skanderborg Det økonomiske gab  Merudgifter på knap 100 mio.  Merindtægter på godt 80 mio.  Udfordringen er knap 20 mio. Beskæftigelse & Sundhed.
Små fleksjob i Aarhus Jobcenter Aarhus. Fællesinformationsmøde: Struktur fra Nyfleks Virksomheds kontakt Kompetence afklaring Netværks café Samtale Jobsøgning.
Det enstrengede kommunale beskæftigelsessystem. Hensyn bag finansieringsordningen Kommunalt incitament til at få ledige i job Undgå usikkerhed om den.
#DCHårsmøde2016 #DCHårsmøde2015 Afstemning. #DCHårsmøde2016 Så længe afstemningen er åben, kan du ”skifte mening”. #DCH-Årsmøde2015 bruges ikke blinker.
Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Politisk ønske om at iværksætte nytteaktivering igennem flere år, men mødt med skepsis fra fagbevægelsen. Koldings.
Mulighederne for at bringe unge med psykiske funktions- nedsættelser tilbage i arbejde ? Vilhelm Borg seniorforsker NFA Indlæg
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 4. februar 2010, Tambohus Kro, Thyholm.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
Mangel og paradoksproblemer RBR´s Beskæftigelseskonference, april Kontorchef Maria Nørby, Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 5. februar 2010, Skanderborg Kursus- og Konferencecenter.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 9. februar 2010, Ferskvandscentret, Silkeborg.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Nyt i beskæftigelsespolitikken Jobcenterchefmøde d. 30. maj 2012 v. Karl Schmidt, regionsdirektør, Beskæftigelsesregion.
Brugen af virksomhedsrettede tilbud til personer med funktionsnedsættelse v/ Bente Ellegaard og Anne Lyders Gade Specialfunktionen Job & Handicap.
Social Farming Dagens program / citat NUZO
18/11/15 RAR Østjylland Handicap i beskæftigelsesindsatsen Overblik og nuværende viden 19. januar 2017 DISPOSITION Beskæftigelsessituationen for mennesker.
Rekruttering til Nyborg kommune – er der et problem?
Rekruttering til Kolding kommune – er der et problem?
Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
Rekruttering til Assens kommune – er der et problem?
Rekruttering til Kerteminde kommune – er der et problem?
Rekruttering til Vejen kommune – er der et problem?
Rekruttering til Ærø kommune – er der et problem?
Handicaprådet i København
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Præsentationens transcript:

Mod en ny arbejdsmarkedspolitik Mogens Ove Madsen Fmd. Specialsektorudvalget Region Nordjylland

Rummeligt og socialt amp. nu? Det rummelige arbejdsmarked? Mere marked end rummeligt! Virksomhedernes sociale ansvar? Mere virksomhed end socialt

Handicap – en belastning? ”Arbejdsmarkedet er generelt blevet et mere belastet sted at være. De almindelige medarbejdere skal løbe sindssygt stærkt, så det er svært at få plads til folk med nedsat arbejdsevne”, Helle Holt, SFI SFI-undersøgelse, 2009: 48 % af ansatte på virksomheder opfatter personer med nedsat arbejdsevne som en belastning.

Utopia for at ændre? En anderledes café i Holstebro Og hvorfor er vi så anderledes? Fordi Café Utopia er en arbejdsplads for personer der er psykisk sårbare eller har en sindslidelse, med det formål at give medarbejderne øget livskvalitet gennem meningsfuld beskæftigelse. Derfor er vores vision at drive byens bedste café.

Ordninger for handicappede Revalidering Isbryderordning Hjælpemidler Mentor Fortrinsadgang Fleksjob Skånejob

Beskæftigelsesstrategi? 2009: Beskæftigelsesstrategi med 9 initiativer Mål: Andel af virksomheder, der har personer med handicap skal vokse med 5% frem til 2012 Midler: 50 mill. kr. Evaluering i 2012

Ny regering? Trepartsforhandlinger i 2012 om øget arbejdsudbud Reformer af aktivering, kontanthjælp, fleksjob, førtidspension, international rekruttering, uddannelse, forebyggelse, integration mv. Bedre hjælp til at løse de ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtageres problemer Flere frihedsgrader i beskæftigelsesindsatsen

Ny regering? Reform af den særlige indsats over for borgere, der befinder sig langt fra arbejdsmarkedet Samlet sikre forebyggelse af arbejdsevnetab, fortsat gode levevilkår for dem, der mister arbejdsevnen permanent, målrettet og effektiv hjælp til de ramte

Tyskland Siden 1953 har der eksisteret en landsdækkende forpligtigelse for virksomhederne til at have personer med alvorlige handicap ansat. I 1974 ”toppede ordningen med virksomheder med mere end 16 ansatte og forpligtelse til at 6% af de ansatte havde alvorligt handicap (1,3 mill. Jobs) – Nu min. 20 ansatte og 5% Alternativet er bøder!

Tyskland Den grundlæggende tanke er, at et job ikke kun skal give indtægt, men ligestilling: Deltagelse og integration i samfundet og at Der er tale om ordinært arbejde og ikke beskyttet arbejde. Og ikke mindst, at arbejdsgiverne skal bidrage økonomisk til integration af handicappede

Ny arbejdsmarkedspolitik Udvikle en særlig indsats på handicapområdet: Fra frivillighed til regulering dvs. kvoter Via trepartsdrøftelse eller lovgivning? Styrkelse af de handicappedes selvtillid Holdningsændring hos virksomheder og ansatte

Kvotesystemets fordel Sikrer arbejdsmarkeds- og samfundsinkludering Give en normaliseret arbejdsdag Udvikle erfaring hos virksomheder og ansatte Den offentlige sektor kan gå foran Er vejen til at udvikle virksomhedernes sociale ansvar og et mere rummeligt arbejdsmarked

Der skal handles nu …