Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Virksomhedsnetværk for Socialt Ansvar

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Virksomhedsnetværk for Socialt Ansvar"— Præsentationens transcript:

1 Virksomhedsnetværk for Socialt Ansvar
Præsentation af Virksomhedsnetværk for Socialt Ansvar Vinsa Kurt Holm Nielsen Netværkschef

2 Hvad er Vinsa? Vinsa er virksomhedernes egen netværksorganisation, som arbejder, informerer og rådgiver på området for socialt ansvar i virksomheder. Vinsa vigtigste opgave er at få fleste virksomheder både private og offentlige til at tager et socialt ansvar. Vinsa er finansieret af Arbejdsmarkedsstyrelsen. Hvad er Vinsa? Vinsa er virksomhedernes egen netværksorganisation, som arbejder, informerer og rådgiver på området for socialt ansvar. Den centrale ressource i Vinsa er vores medlemmers egne erfaringer, som i kombination med den nyeste forskning inden for socialt ansvar i virksomheder, tilvejebringer uvurderlige redskaber for arbejdet med de sociale aspekter af at drive forretning. Vinsas arbejde er med til at fremme rummeligheden på de danske arbejdspladser og dermed til at sikre et stadig sundere arbejdsmarked i Danmark. Vi er finansieret af Arbejdsmarkedsstyrelsen via et årligt bidrag (satspuljemidler). Derfor er det gratis at være medlem af Vinsa, og ligeledes gratis at deltage i vores arrangementer.

3 Arbejdsmetoder Virksomhedsnære - Erfa grupper
Arbejdsmetoder Virksomhedsnære - Erfa grupper - Events inden for tema som er bestemt af lokale forhold - Rådgivning af enkelte virksomheder inden for vores områder Udvikling: - Vinsa deltager i en række projekter som udvikler, eller afprøver nye tiltage inden for Virksomhedens social ansvar. Landsdækkende initiativer: - Vinsa deltager og støtter op om landsdækkende temaer, fx Evner I Fokus, Unge, osv.

4 Vores overordnede fokus
Vores overordnede fokus Fastholdelse Forebyggelse Indslusning Midlertidig nedsat arbejdsevne Varig nedsat arbejdsevne Personlige kriser Seniorpolitik Sideproduktion Kompetenceudvikling Forsikringsordninger Nedbringelse af sygefravær Psykisk arbejdsmiljø Stress Familiepolitikker Rygning Kost Motion Misbrug Helbredstjek Langtidsledige Flygtninge / indvandrere Handikappede Unge med særlige behov Mentor / coachordninger Hvad forstår vi ved Virksomheders Sociale Ansvar (VSA)? Vores fokusområder er på fysisk og psykisk arbejdsmiljø, samt aktivt at medvirke til at få grupper, der er marginaliserede i forhold til arbejdsmarkedet, i beskæftigelse. Herunder arbejder vi eksempelvis med -> (pluk i listen og eksemplificér)

5 Medlemskab af Vinsa Gratis
Medlemskab af Vinsa Gratis Sparring og videndeling/erfaringsudveksling med andre socialt ansvarlige virksomheder Bred medlemsskare Råd og vejledning fra medarbejderne i Vinsa (og vores bagland) Signalværdi – din virksomhed udviser ansvar Adgang til den nyeste viden inden for VSA (Virksomheders Sociale Ansvar) Vores aktiviteter inkluderer: Netværksmøder over relevante emner (need to know, nice to know) Etablering og aktivering af netværksgrupper (ERFA-grupper) Nyhedsbreve Arrangementer med forskellige oplægsholdere Hvad får man ud af at være medlem af Vinsa?  Virksomhederne deltager på frivillig basis og et medlemskab af Virksomhedsnetværk for Socialt Ansvar er gratis, da vi er finansieret af Arbejdsmarkedsstyrelsen. Vinsa er til for alle virksomheder, der arbejder socialt ansvarligt, og vi samarbejder på tværs af brancher og virksomhedsstørrelser. Medlemsskaren spænder således fra de største danske virksomheder over de mellemstore til enkeltmandsvirksomheder. Vores mål er, at kunne hjælpe, rådgive og vejlede virksomheder på det socialt ansvarlige område og at kunne inspirere dem/jer med tiltag i henhold til vores fokusområder. Som medlem i Vinsa sender du et klart signal til din omverden om, at din virksomhed er socialt bevidst og ansvarlig. Medlemskab i Vinsa giver adgang til den nyeste viden om VSA og giver dig dermed et forspring og optimalt udgangspunkt i arbejdet med socialt ansvar. Hvordan gør vi: Vi har afholdt arrangementer og gennemført projekter, som har givet medlemmerne værktøjer, information og viden til at kunne arbejde med deres sociale ansvarlighed. CSR i fremtiden Arbejdsmiljøloven Arbejdsglæde ERFA-grupper Fordele ved at være medlem af Vinsa tæller således at:   - din virksomhed viser, at den arbejder aktivt med VSA - du får adgang til ”need to know”- og ”nice to know”-viden omkring VSA, eksempelvis gennem Vinsas nyhedsbrev og arrangementer - du får mulighed for at deltage i netværksgrupper og således opnå videndeling, sparring, m.m. - du kan også selv etablere netværksgrupper i samarbejde med netværkskoordinatoren i din region - du får adgang til en værktøjskasse på vores hjemmeside ( - du for mulighed for at trække på hjælp hos medarbejderne hos Vinsa - du får adgang til den nyeste viden inden for VSA - du er med til at sætte den nye dagsorden i forbindelse med VSA

6 Virksomheder i DK ?

7 Virksomheder i DK Over 100 3 419 50 til 99 5 210 = 8 629
Virksomheder i DK Over 50 til = 20 til 10 til 5 til 2 til = =

8 Job fordelt på virksomhedsstørrelse
Job fordelt på virksomhedsstørrelse Over 50 til = 20 til 10 til 5 til 2 til = =

9 Forudsætninger for virksomhedsdeltagelse
Forudsætninger for virksomhedsdeltagelse Større virksomheder: - planlagt, gennemtænkt. Vigtigt at det giver noget til virksomheden hvis man tager nye / ekstra folk ind, særlig fra de udsatte grupper. Mindre virksomheder: - ofte ikke planlagt. De gør det fordi det giver god mening. De får enten løst en akut opgave, de kender personen der skal have hjælp, eller det er en i deres netværk der spørg om hjælp på vegne af en anden.

10 Hvordan løser virksomhederne opgaven
Hvordan løser virksomhederne opgaven Større virksomheder: Professionel tilgang til opgaven Fokus på bundlinjen - det skal kunne betales sig Ofte også ildsjæle der bær det igennem Mindre virksomheder: De drives ofte af sagen, ikke af bundlinje Ofte en leder der drives af at hjælpe andre Medfølger ofte en forpligtigelse i forhold til den enkelte person og samfund

11 Er det virksomhedernes opgave?
Er det virksomhedernes opgave? ?

12 Virksomheder der vil det / gør det
Virksomheder der vil det / gør det Politikens Hus IKEA Skov- og Naturstyrelsen

13 Barrierer for virksomheder
Barrierer for virksomheder Hvor skal de henvende sig ? Hvad er det for mennesker du modtager som virksomhed? Hvad nu hvis det går galt? Kan vi få hjælpe? Hvad siger mine kunder?

14 Tak.


Download ppt "Virksomhedsnetværk for Socialt Ansvar"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google