Inklusionskoordinator for Indre By og Østerbro Karen Ruth Hansen holdt i 2013 oplæg på Sommeruni om lykkelige frikvarterer. Det følgende er en forkortet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Hjerterum og opsøgende funktion
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Set i forældreperspektiv
DLF ind i debatten om fremtidens skole
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Når lærere samarbejder med forældre
Dialogisk læsning Hvorfor og hvordan.
Læringsstile og lektier
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Lærerprofessionen.
Møde med retsmæglere 7. Februar 2011 Ph.d.-projekt Retsmægling: Et alternativ til traditionel domstolsbehandling af konflikter? Konfliktmægling i Danmark.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Vision Uddannelsesparate unge
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Uddannelsesparathed - hvad er det
Relationer – børn og voksne
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Trivselsaften for 0.A Børn mobber ikke deres forældres venners børn.
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 1 December 2006 Vintersbølle Skole.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Søren Viemose Konflikter i hverdagen Forhandling i samarbejde
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Lærerprofessionen.
Inklusion Noget der sidder mellem ørerne. Alt er en del af noget større Inklusion er et fælles ansvar – ikke kun noget lærere og pædagoger skal beskæftige.
Forældreinddragelse Støt dit barn til et liv uden tobak.
Forældresamarbejde/fællesskaber
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
AKT på Dybbøl Skolen.
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Elevernes undervisningsmiljø på Knabstrup skole - Indskolingen.
Inklusion og Specialviden
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Klassesamtale om resiliens
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Inklusionskoordinator for Indre By og Østerbro Karen Ruth Hansen holdt i 2013 oplæg på Sommeruni om lykkelige frikvarterer. Det følgende er en forkortet udgave af Karens slides.

København og undervisningsdifferentiering Den første tese er, at den største udfordring i at realisere princippet om undervisningsdifferentiering er at udvikle samspillet mellem det individuelle og det fælles. Den anden tese er, at undervisningsdifferentiering ikke afgrænses til undervisningens tilrettelæggelse og gennemførelse men må inddrage skolens virksomhed i meget bredere forstand Den tredje tese er derfor, at for de elever, som udgør en inklusionsudfordring – uanset hvad udfordringen beror på – handler det om at sikre dem et ligeværdigt forhold til skolens fællesskaber. Den fjerde tese er da, at al institutionel læring skal medtænkes, når man taler om undervisningsdifferentiering Med afsæt i disse fire teser foreslås derfor følgende definition på undervisningsdifferentiering:   Undervisningsdifferentiering er et princip for skolens virksomhed, hvor den enkelte elev tilgodeses og ligeværdigt indgår i skolens fællesskaber – samtidig med, at man bevarer fællesskabets egne muligheder

Undervisningsdifferentiering og skolens virksomhed Læringsrum : fysiske læringsrum mentale og sociale læringsrum,

(Med)læring i frikvarterer Individ Lav grad af organisatorisk tilrettelæggelse Høj grad af organisatorisk tilrettelæggelse Fællesskab

Hvad siger Københavnerbarometeret om elevers oplevelse af frikvarterer? “…, at den allermest afgørende faktor for om en elev synes godt om at gå i skole, er, om han/hun har det godt I frikvarteret.” Dernæst: Om undervisningen opleves spændende Om læreren hjælper og er retfærdig At der er en god stemning I klassen At det er nemt at koncentrere sig I timerne Om der er medbestemmelse I timerne At man ikke bliver mobbet.

Har du det som regel godt i frikvartererne?   Total Har du det som regel godt i frikvartererne? Procent Antal 1 - ikke godt 1% 133 2 2% 220 3 5% 703 4 13% 1773 5 34% 4531 6 - meget godt 44% 5774 100% 13134

Gode grunde til at beskæftige sig med frikvarteret Sætningen: ”Det går ok i timerne, men i frikvarteret går det galt!!!” Sætningen: ”Jeg skal bruge så lang tid efter hvert frikvarter på at løse konflikter?” Sætning: ”Drengene kommer altid for sent fra fodboldbanen”

Bateson ”Without context, words and actions have no meaning at all”

Inkluderende læringsmiljøer Det handler om at skabe læringsmiljøer, der medvirker til at hvert barn får optimale muligheder for at Udvikle sig på sine egne præmisser Udvikle sig i fællesskabet Udvikle sig i samspillet mellem den voksne og barnet Bente Jensen, 2006

” Vi har været vant til at arbejde med de børn, der faldt ud af fællesskabet, men vi har ikke arbejdet med det de faldt ud af.” Maja Røn Larsen Fokus på individet Fokus på fællesskabet

Vygotsky ”We are always in the process of becoming”

Fysiske rammer Tydelige legeforslag Lave borde med trad. Indesysler Benytte uderum til læring Stillearealer Etabler et legeven-hjørne Indføre teaterklokke Etc

Organisatoriske rammer Gårdvagter med forskellige funktioner/opgaver Gårdvagter kommer på besøg i klassen Venskabsklasser Månedens leg Skemaer og turnus på ”privilegier” Indeordning, hvis det er det bedste Gårdvagten kender de børn, som skal kendes Konflikthåndtering - mægling

PIXI-hjælp til konflikthåndtering/mægling Intro spilleregler. Procesleder(pædagog) neutral Fortælling om fortiden: hvad skete? Hvordan påvirkede det dig/jer? Hvad er vigtigt/har du/I brug for? Hvad vil I sige til hinanden/spørge hinanden om? Forhandling om fremtiden: Hvad kan I gøre for at undgå at det sker igen/ forbedre forholdene? Braistorm/ idemylder Evt en aftale om de forslag børnene kommer med (kilde:Nina Raaschou)

Hvad kan man gøre FØR frikvarteret Spørge børnene, hvor mange lege de kender , hvor hele klassen kan være med? Lave legegrupper (frivilligt/ tvang) - AFKLAR Fortælle om lege i frikvarteret da du var lille Lad (bedste)forældre introducere lege fra deres barndom Tage et luftfoto over skolegården. Lade børnene sætte et kryds hvor de helst vil være – hvor de ikke kan lide at være Entydige regler på boldbanen – tal fairplay

…UNDER frikvarteret Gårdvagter har synlige veste Gårdvagter med forskelligt farvede veste: forskellige funktioner: organisere, trøste, snakke, mæglere Gårdvagter kan lege Gårdvagter kan vise interesse for sjove lege Gårdvagter kan bemærke ”god stil” Legepatrulje Venskabsklasser

Hvad kan man gøre EFTER frikvarteret Spørge til hvem, der har haft et sjovt frikvarter Hvem der har trøstet nogen Hvem der har inviteret nogen til leg Tale om hvor flot det er, når noget går bedre Sige, at man vil fortælle det gode til kollegaer, forældre….