Hvordan bygge bro mellom klinik og forskningsmiljø?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
v/ afdelingsledelsen VELKOMMEN!
Advertisements

Patientpakker Angina /NSTEMI
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Fortsat kvalitetsudvikling indenfor sundhedsvæsenet
Kandidatuddannelsen i Sygepleje
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
Forslag til Strategi for sygeplejens bidrag til udvikling og forskning ved de somatiske sygehuse i Vejle Amt År
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Sygeplejerske Hvad siger Henderson? Hvad er en sygeplejerske?
Døende i plejebolig Den lindrende indsats Den 23. august 2010
Netværk af forebyggende sygehuse
Klinisk sygeplejespecialist med en ph.d. i bagagen
Temadag i Dasys Udvikling af sygeplejeprofessionen
Vi kjhh Samspil mellem forskning og praksis? Hvordan? Problematiseren og stillen spørgsmål, hvor ikke jeg har alle svarene! Ved sygeplejeforsker ansat.
Kan omsorg accelereres?
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Kliniske retningslinjer!
Tværfaglig regional workshop Tidlig opsporing af kritisk sygdom
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Metoder til involvering af børn og unge ved anbringelser
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Omsorgsetik i klinisk sygepleje - den gode, kloge og rigtige sygepleje
Indvielse af Center for Kliniske Retningslinier
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
Udvikling af sygeplejeprofessionen – DASYS 13. maj 2009 Vibeke Deding Chefsygeplejerske.
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET Institut for Folkesundhedcand.cur. Afdeling for Sygeplejevidenskab MASTERUDDANNELSEN I KLINISK I SYGEPLEJE VELKOMST TIL.
af den ældre medicinske patient
Evidens og accelereret patientforløb
Hvordan ser patientens supersygehus ud? Chefredaktør Erik Rasmussen Mandag Morgen Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering 7. maj 2009.
Nye sygeplejeetiske retningslinjer 2014 – hvad er nyt?
Hvordan udfordres evidensbaseret viden i den kliniske sygeplejepraksis
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Workshop: Brobygning og integration på praksis og metodeniveau Marianne Melau, tidligere leder af OPUS; ph.d.stud., Psykiatrisk Center København.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 25.september 2014
Indhold, indsatser, implementering
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
Et geriatrisk pakkeforløb – der virker! Virker ….for hvem? …Som patienten ønsker sig, som forpligter fagligt, som organiserer sammenhæng Det kræver: Patientinddragelse,
Kursus for bedømmere af kliniske retningslinjer
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Kliniske retningslinjer, patientforløb og daglig klinisk praksis
Patientforløb for onkologiske patienter
Differentieret Indsats Conny Kuhlman Jordemoder,
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
1 Mission BUC varetager hospitalsbaseret tværfaglig udredning og behandling af børn og unge fra 0-18 (21) år med psykisk sygdom og udviklingsforstyrrelse.
En spirende begyndelse
Kliniske retningslinjer støtter arbejdet med kvalitet i det nære, kommunale sundhedsvæsen! Preben Ulrich Pedersen Professor, phd Aalborg Universitet CENTER.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Kvalitetsarbejde på sygehusene Data og ledelse – ledelse og data Jørgen Schøler Kristensen Lægefaglig direktør, dr.med. Hospitalsenheden Horsens.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Afsluttende behandling i eget hjem af terminale patienter
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
Vidensbaseret praksis i botilbud
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Mette Rosendal Darmer, Centerchefsygeplejerske
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Bydækkende netværk for kliniske vejledere
Klinisk Forskningsenhed
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Præsentationens transcript:

Hvordan bygge bro mellom klinik og forskningsmiljø? Og hvad så??? Hvordan bygge bro mellom klinik og forskningsmiljø?

Nuværende ståsted for sygeplejeforskningen i Danmark En ung disciplin Et supplement og komplementært til den lægefaglige og sundhedsteknologiske forskning Præget af individuelle projekter Forskning på forskellige niveauer i klinisk praksis

Hvad er vi til for? Forskning i klinisk sygepleje har til hensigt: at udvikle videnskabelig dokumenteret sygepleje til gavn for patienter og pårørende

Hvad ønsker vi? at medvirke såvel nationalt som internationalt til at udvikle kundskab af relevans for sygepleje som praksisfag og som videnskabelig disciplin

Såsom udvikling er… HVAD UDVIKLING ER Man har ligget i svøb I et åndeligt skrud, Som der livet igennem Går svind i, Såsom udvikling er: At man vikler sig ud Af, hvad andre Har viklet En ind i Piet Hein

Relevant kundskab Den kliniske sygeplejes betydning for den indlagte patient og dennes pårørende må prioriteres og værnes om Inddragelse af pårørende, herunder trøste og støtte. En særlig indsats relateret til sygeplejepersonalet som formidlende led mellem patient og pårørende samt i en patients palliative forløb og ved dødsfald Sygepleje skal praktiseres og har en selvstændig betydning i den tværfaglige indsats. Opgavedeling imellem faggrupper argumenteres med afsæt i sygeplejens faglighed

Relevant kundskab Arbejde for en tværfaglig indsats, der sikrer opnåelse af fælles mål for patienten. Således kan omsorg, pleje, rehabilitering, lindring, sundhedsfremme og forebyggelse samt undersøgelse, diagnosticering og behandling forenes til gavn for patienten Sygeplejepersonalet udvikler, planlægger og gennemfører patientforløb, der tager hensyn til patienternes individualitet og livssituation og handler med udgangspunkt i patientens værdier, sygdoms- og lidelsessituation

Relevant kundskab Organisatoriske principper om sammenhæng i patientforløb skal inddrages i udarbejdelse af tværfaglige og tværsektorielle retningslinjer, herunder sikring af at sygeplejepersonalet arbejder med hvad rettidig udskrivelse til hjemmet indebærer Udvikling af en kultur, hvor patientens medinddragelse sikres gennem samtale og anden form for kommunikation med patient og pårørende, herunder håndtering af balancegangen mellem patientens juridiske rettigheder og etik

Relevant kundskab Det skal tilstræbes at patient og pårørende møder få og velkvalificerede medarbejdere, herunder sikring af at patienten ved, hvem, der har det primære sygeplejefaglige ansvar under indlæggelse og efter udskrivelse Patientsikkerhed, den elektroniske patientjournal og kliniske retningslinjer er vigtige elementer i kvalitetsarbejdet. Akkreditering Anvendelse af udviklings- og forskningsresultater på en systematisk måde, først og fremmest for at sikre den for patient og pårørende Gode, Kloge og Rigtige sygepleje.

Værdierne… Udvikling af en sygeplejekultur, hvor sygepleje er at hjælpe uden at krænke

Strategiske perspektiver 1-2-3 Forskning i klinisk sygepleje: 1.Forskning som en integreret del af det daglige, kliniske arbejde 2. Rekrutteringsflow og karriereveje 3. Strategiske alliancer og netværk

1.Forskning som en integreret del af det daglige, kliniske arbejde Opbygning af en bæredygtig infrastruktur Inden udgangen af 2013 skal der være ansat 1-2 postdocer i klinisk sygepleje i hvert center De ledende sygeplejersker har ansvar for at tilvejebringe vilkår for sygeplejefaglige ph.d.studerende som en naturlig del af afdelingen/centeret

1.Forskning som en integreret del af det daglige, kliniske arbejde Opbakning og forståelse på alle ledelsesniveauer Tilbud om Journal Clubs for ledende sygeplejersker Anvendelse af relevante forskningsresultater og gennemførelse af forskningsprojekter Journal Clubs i hvert center Kurser Forskningsprojekter og tilknyttet vejledning samt publicering

1.Forskning som en integreret del af det daglige, kliniske arbejde Innovation Senest ultimo 2009 er der udviklet et koncept for hvorledes innovation kan supplere den eksisterende sygeplejefaglige udviklingskultur

2. Rekrutteringsflow og karriereveje Sammenhæng mellem uddannelse og forskning Primo 2010 har sygehuset en strategiplan for hvad sygeplejersker med specifikke uddannelser skal bruges til Sygehusets ph.d.studerende sygeplejersker er en del af sygehusets tværdisciplinære ph.d.forening

2. Rekrutteringsflow og karriereveje Talentspejderi Identificering af potentielle forskere Afprøvning af en spirende forskningsinteresse Samarbejde med UCN/VIA

3. Strategiske alliancer og netværk Det universitære samarbejde Et styrket samarbejde med Sektion for Sygepleje, Aarhus Universitet Kliniske retningslinjer og Nationalt Clearinghouse

3. Strategiske alliancer og netværk Nationale og regionale netværk Tværdisciplinært samarbejde Deltagelse i tværdisciplinære forskningsprojekter Involvering i planlægning og afvikling af overordnede tværdisciplinære forskningsaktiviteter. Internationalisering Abstracts, artikler, samarbejdspartnere

Synlighed Synlighed og økonomi hænger sammen Den gode, kloge og rigtige sygepleje lever i ubemærkethed. Fagets inderside profil er stadig meget ordløs Vi skal blive meget bedre til at formidle vor resultater til mangeartede målgrupper

Kulturarbejde Sygeplejeforskning -- et naturlig element i driften Sygeplejeforskning – et troværdigt element i hverdagen Sygeplejeforskning – et anvendt element i klinisk praksis Sygeplejeforskning – et sjovt element i hverdagen