Medborger- skab og uformel læring Overgang og samarbejde mellem skole og klub Inklusion og rummelighed i klubberne Opsøgende og forebyggende arbejde Samarbejde.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Egå Gymnasium Dialog mellem fagene og erhvervslivet Startkonference 5. September 2011.
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
”Sæt viden i bevægelse og …” Tema eftermiddag Udvikling af samarbejde, vidensdeling og koordinering • Udvikling af samarbejde, koordinering og vidensdeling.
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
Lederstormøde 6 – 16/12-08.
Implementering af folkeskolereform
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Forældremøder 2010 Egeskovskolen
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Forældre fremmer fællesskabet
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Fokus LedelsenBestyrelsen Klar til skolelivet Andelen af skolestartere, der ikke har behov for særlige sprogstøttende foranstaltninger (herunder modtageklasser)
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Midtvejsstatus for pilotprojektet LP-modellen i det kommunale dagtilbud Octavia, Roskilde 14.september 2010 kl Pia Guttorm & Ole Hansen.
Dagsorden: Demokrati i klubberne – konkrete eksempler Klubberne og medborgerskab Fritidsspilfordeler og ungdomsskolen placering i nærdemokrati.
Præsentation af PUC TÅRNBY KOMMUNE
LP-modellens Landskonference 2014 i Horsens
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra kommunale repræsentanters selvevaluering.
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Skolereformen og ”FUF”
Akademiuddannelse i Ledelse Februar 2010
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet.
Dagsorden 1.netværksmøde matematik
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Medborger- skab og uformel læring Overgang og samarbejde mellem skole og klub Inklusion og rummelighed i klubberne Opsøgende og forebyggende arbejde Samarbejde.
Medborger- skab og uformel læring Overgang og samarbejde mellem skole og klub Inklusion og rummelighed i klubberne Opsøgende og forebyggende arbejde Samarbejde.
Unge, fester og rusmidler i praksis Erfaringer fra Norddjurs kommune.
Overblik over afkast/resultat mål ifm. klubpolitikken Klub- politik - Udvikle og styrke det gode ungdoms- liv Overgang skole og klub Samarb.aftale vedr.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Studiemetodik og teamarbejde
- Fritidsvejledning i Viborg Kommune
En dynamisk klub for børn og unge fra 5
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Præsentation af PUC Pædagogisk Udviklingscenter, Køge.
Organisationsudvikling Odense Zoologiske Have 1.Analyse af den eksisterende organisations-struktur 2.Oplæg til eventuelle ændringer i strukturen 3.Udarbejdelse.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
VELKOMMEN til KLUB ROSKILDE MIDT HEDEBOPARKEN. KLUB ROSKILDE NORDKLUB ROSKILDE SYD KLUB ROSKILDE ØST KLUB ROSKILDE VEST KLUBBERNE I ROSKILDE KLUB ROSKILDE.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI 0-3 ÅR.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.
Oplæg til møde med gruppeformændene om kriminelle grupperinger i Odense Børn- og Ungeforvaltningen juni 2009.
til KLUB ROSKILDE MIDT ØSTERVANG
SSP ledergruppemøder april 2016
Plan for sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet
Nationale strategier | Folkeskolen | Vingsted 15. marts 2015
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Langsigtede mål i Assensmodellen 2019
Hvad er gadeplan sat i verden for.
Den kriminelle fødekæde i bander og
Organisering & Opgaver v/Kirsten Kåg Mortensen, projektleder
PRÆSENTATION AF VISION FOR UDVIKLING BADMINTON
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Nye muligheder og potentialer
Vejledning i forflytning
Præsentationens transcript:

Medborger- skab og uformel læring Overgang og samarbejde mellem skole og klub Inklusion og rummelighed i klubberne Opsøgende og forebyggende arbejde Samarbejde mellem Klubber og foreninger 2. implementeringsplan 1. implementeringsplan Det gode ungdomsliv Samarbejde og Tværfagliglighed Inklusion og Forebyggelse Klubpolitikkens 3 målsætninger

Organisering ifm. Klubpolitik 2. implementeringsplanen Arb. Grp. 1: Udvikle det tværfaglige arbejde mellem klub og skole Anita Hansen, Klubleder Johnny Poulsen, Klubleder Annette Sørensen, Souschef Annette Faaborg, Krudhuset Styregruppe: Poul Knopp Damkjær Kultur- og Fritdschef Lene Dahl, Klub Konsulent Lotte Birkedal, SSP konsulent Jens Birkedal, Klubleder Olav Clausen, Klubleder Anita Hansen, Klubleder Arb. Grp. 2: Inklusion og Rummelighed Jens Birkedal, Klubleder Lene Dahl, Klub Konsulent Peter Mandel, Souschef Flemming Ougaard, Klubleder Ann Andersen, Klubleder Arb. Grp. 3: Styrke det opsøgende og forebyggende arbejde Lotte Birkedal, SSP Konsulent Heidi Steenholdt, Souschef Mikael Thøgersen, Klubleder Johannes Batzer Klubleder Ole Skibdal, Souschef 2 andre Arb. Grp. 4: Styrke samarbejdet mellem klubber og foreninger Olav Clausen, Klubleder Ole Petersen, Klubleder Erik Friis, klubleder Ole Frimann Hansen, Klubleder Brian Høiberg, Klubleder Peter Mandel, Souschef Bilal Gög, Souschef Ole Skibdal, Souschef Helle Ernst Klubleder Preben Gori, Klubleder

Inklusion og Rummelighed Arbejdsgruppe har til formål: At udvikle og styrke arbejdet med inklusion og rummelighed i klubbernes praksis. Mål: - At koordinerer arbejdet vedr. medarbejdernetværk blandt klubberne - At udarbejde materiale til brug for medarbejdernetværkene, således at der kommer der forventede output fra netværkene - At være medvirkende til at klubberne afprøver og evaluerer forskellige metodikker og teorier i klubbernes egen praksis - At følge op på arbejdet vedr. handle- og udviklingsplaner - At udarbejde en kompetenceudviklingsplan

Inklusion og Rummelighed Projektmål Et idékatalog til brug for de enkelte klubbers handle- og udviklingsplan indenfor emnet En fælles efteruddannelsesplan for alle klubber, og der er udarbejdet en lokal i alle klubber Alle klubber har en handle- og udviklingsplan ift. arbejdet med inklusion og rummelighed i den enkelte klubs daglige praksis - Der er afholdt netværksmøder for alle medarbejdere og alle emner fra temadagen er blevet bearbejdet - Materialet vedr. arbejdsgruppens emne foreligger på

Temadag februar 2010 Hovedemne: Inklusion og rummelighed Hvem er fritidsklubbernes målgrupper? - Hvordan kan man - og skal man - kunne rumme forskellige målgrupper og deres kulturer/behov? Ungdomsklubbernes fremtidige opgaver. - Hvorfor skal "sværmerne" mødes med de andre der er ude af "sværmen" (ekskluderet). Hvordan passer klubbernes vilkår/struktur med gruppernes behov. Hvordan kan klubberne samarbejde med skole/SFO om det enkelte barn? - Roskilde kommune og arbejder med en metode, der tager udgangspunkt i læringsmiljø og pædagogisk analyse (LP-modellen). Hvordan kan vi skabe en fælles faglig platform mellem skole og klub med udgangspunkt i LP. Hvilken betydning har medarbejdernes forforståelse og personlige rygsæk i forhold til at skabe rummelighed? 1- Den personlige rygsæk i forhold til rummelighed. 2 -Den personlige rygsæk i forhold til rummelighed, bl.a. i forhold til børn og unge med anden etnisk baggrund.

Temaer på netværksmøderne 1.Netværksmøde-runde: Udfordringerne i fritidsklubben 2.Netværksmøde-runde (i dag): Mulighederne i ungdomsarbejdet 3.Netværksmøde-runde: LP modellen som mulig redskab i klubberne 4.Netværksmøde-runde: Medarbejderudvikling i forbindelse med den personlige rygsæk.

Opsamling og materiale :

I dag Ud og arbejde med materialet fra temadagen (om ungdomsarbejdet) Svar så konkret som muligt, skal bruges til et idékatalog Hold jer til emnet og hjælp proceslederne med at holde sporet Det er et fælles ansvar…