Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvad er gadeplan sat i verden for.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvad er gadeplan sat i verden for."— Præsentationens transcript:

1 Hvad er gadeplan sat i verden for.
Struktur Kerneopgaven Metoden Praksisnært (minde os om hverdagen) I skal blive forstyrret (sådan ku jeg måske også gøre) Networking (lære nye at kende som kunne blive en hjælper) Vores mål med denne workshop

2 Hvad er gadeplan sat i verden for.
Karina Blom, uddannet socialrådgiver i 1998. Myndighedsrådgiver, Kontanthjælp, beskæftigelse, integration, Børn og familie. Kort afstikker som vejleder på en produktionsskole. Siden november 2012, streetworker i Aabenraa kommune, ansat i ungdomsskolen. Fuldtidsbeskæftigelse. Lotte Houlind,

3 Hvad er gadeplan sat i verden for.
Hvordan definerer I at arbejde på ”gadeplan”? Hvad er det vi kan som noget helt særligt.

4 Hvad er gadeplan sat i verden for.
Struktur KARINA Ansat i ungdomsskolen, under Børn og Skole. Ingen myndighed, refererer til daglig leder i ungdomsskolen Tæt formaliseret samarbejde med SSP 3 ansatte sw´er, skoledistriktsopdelt, fælles om ungdomsuddannelserne LOTTE

5 Hvad er gadeplan sat i verden for.
Hvilken betydning har strukturen/organisering for gadeplans arbejdet? ansat i klub ansat i en myndighedsforvaltningen deltids ansat Hvordan bringes den viden vi har i spil i resten af vores organisation?

6 Hvad er gadeplan sat i verden for.
Kerneopgaver Konkret forebyggende arbejde og dialogskabende aktiviteter for marginaliseringstruede børn og unge i kommunen i alderen mellem år, dog kan målgruppen udvides til også at omhandle børn og unge i alderen mellem år, hvis unge i denne aldersgruppe falder ind under risikogruppen. Den opsøgende medarbejder skal være synlig, og være et kendt tilbud i hele kommunen, således at de unge ved, hvor de kan søge kontakt. De unge kan henvende sig til streetworkeren og få fuld diskretion. Den unge kan også ønske at være anonym.

7 Hvad er gadeplan sat i verden for.
Kerneopgaver: Arbejdstiden tilrettelægges af den enkelte streetworker ud fra de arbejdsopgaver den enkelte måtte være involveret i, og ellers i samarbejde med ungdomsskolelederen for området ud fra følgende prioritering: Opfølgende arbejde omkring konkrete problematikker blandt de unge Synlighed i det opsøgende arbejde i klubber, idrætsfaciliteter, fester, halballer, særlige arrangementer (byfester, ringridning, mv.), hvor de unge opholder sig i fritiden. Erfaringsudveksling blandt samarbejdspartnere. Efteruddannelse og foredragsvirksomhed.

8 Hvad er gadeplan sat i verden for.
Hvad er jeres kerneopgaver? Hvordan prioriterer i opgaverne? Er der ”kontrol” omkring jeres arbejde Virker indsatsen? Måles det? Og ift hvad? Hvordan har kerneopgaverne forandret sig om 5 år?

9 Hvad er gadeplan sat i verden for.
Metoder: Mange (mulige) metoder… udfra nogle teorier Min erfaring er, et godt ”benarbejde” er vigtigt. Kendskab til området (hotspot steder), skolerne, klubberne, butikkerne, specielle forhold omkring befolknings sammensætningen m.m. Er vi en metode?? Kolleger siger, ”at være opsøgende”, ”at have de unges tillid”, ”åbenhed og ærlighed”, positiv og anerkendende tilgang.” Metoder eller egenskaber?

10 Hvad er gadeplan sat i verden for.
Hvad er forskellen på at være ”kendt og anerkendt”? At være respekteret eller accepteret. Hvilke metoder arbejder i med? hvad tænker du om udsagnet ” at arbejde på gadeplan er ikke noget man kan læse sig til, det er bare noget man kan”

11 Hvad er gadeplan sat i verden for.
Hvad har inspireret dig i dag?


Download ppt "Hvad er gadeplan sat i verden for."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google