Ledelse i den digitale skole - selvevaluering af udbyttet af it Uddannelsesforum 4. november 2008 kl. 14:00 - 14:50 Konsulent Sanya Pedersen, Danmarks.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af emne 2.
Advertisements

Aktivitet – hvor/hvornår: Videns- og erfaringsseminar i Middelfart, lørdag den 19. marts. MKR var der sammen med Pia fra Herredsåsen og Claus fra Rynkevangen.
Danmark 3.0.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Program – 10.00: opsamling på cases og innovationsdage - hvor er vi med vores cases? - hvad mangler vi for at komme videre? – 11.00: Innovation.
Ankestyrelsen - en styrelse under Socialministeriet •Ankeinstans på arbejdsskadeområdet •Afgørelser i principielle sager truffet af kommunerne på det sociale.
Evaluering.
Selvevaluering - manual
Brugen af Angusakka Juliane Enoksen.
Den Kommunale Kvalitetsmodel
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
IT i undervisningen.
Vejledning i projektarbejde
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
Introduktion til vejledning i projektarbejde Anette Kolmos og Søren Hansen 30/8 og 20/
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Undervisningsministeriets realkompetenceredskab til ’tredje sektor’
Veje til kvalitet En lille historie om Emilie og EVA - v/Agi Csonka Direktør, EVA EVA’s jubilæumskonference 15. september 2009.
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra skolens ledelsesteams’ selvevaluering.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra kommunale repræsentanters selvevaluering.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
Fagligt indlæg 22. april 2004Bente Neerup1 Ny struktur på geodataområdet ? Ændring af den administrative struktur: Hvordan udnytter GI-sektoren de nye.
Selvevaluering af it i undervisningen på skolerne i Aalborg
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Fælles vejlederdag 7. juni Indtil nu! 24. – 28. januar 2011: Besøg i Skotland. 24. marts 2011: Fyraftensmøde – inspiration. 8. – 9. august 2011:
Opgaver Forventninger og vejledningsstrategier 1.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Status Udviklingsprojekt ”Ord til billede” Ole Christensen og Merete Skjødt Jørgensen.
Team4a1 IT-Udvikling Team 4a Modulopgave H, stor..
Evaluering - metoder og værktøjer -
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
Fra model til effekt Metodisk kompetence- udvikling i det nye bibliotek 31.August 2012.
Klasserumsledelse og elevinddragelse Arbejdsseminar 28. august 2014 Camilla Hutters & Astrid Lundby Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet København.
Udeskolekursus Tårnby Kommune, august 2011
Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR SEMINAR 1 Seminar 2Tirsdag 8. marts Seminar 3Onsdag 6. april.
COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 1 Arbejdsform og indhold Seminar 1 - Præsentation af principperne.
Status og fremtid for De Økologiske Skolegårde Seminar 26. november 2010.
Status for arbejdet med KVIK Tal og fakta Hvad viser evalueringen af KVIK projektet og hvad siger I selv om arbejdet med KVIK? Hvad kan vi så lære af det?
Velkommen til fælles Informationsmøde
Hvad er det gode skolelederliv?
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
KVIK Værktøjer SCKK har udviklet en række værktøjer, som støtter op undervejs i selvevalueringsprocessen: KVIK Selvevalueringsvideo – er til alle, der.
Formål med at deltage i netværket Sparring og kompetenceudvikling af tovholderen i forhold til at gennemføre en selvevalueringsproces optimalt Støtte og.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Samskabelse – forældre som ressource Rådet for Børns Læring, 8. April 2016 Rikke Slot Johnsen, konsulent Aarhus Kommune T: E:
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Muligheder og perspektiver1 Indledning. Muligheder og perspektiver2 Processen – formål # 1 Den forestående 2-årige proces har som mål: 1. At brancheskolerne.
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
Hvad er det gode skolelederliv?
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Elevledede skole-hjem-samtaler
Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer
Præsentationens transcript:

Ledelse i den digitale skole - selvevaluering af udbyttet af it Uddannelsesforum 4. november 2008 kl. 14: :50 Konsulent Sanya Pedersen, Danmarks Evalueringsinstitut Skoleleder Leo Schmidt, Sanderumskolen

Agenda Del I – Kort om selvevaluering v. Sanya Pedersen, EVA Baggrund – It i folkeskolen Hvorfor selvevaluere? Selvevalueringsmodellen Sådan forløbet selvevalueringsprocessen Materiale til selvevaluering Del II – Praktiske erfaringer med selvevaluering v. skoleleder Leo Schmidt, Sanderumskolen

It i folkeskolen (ITIF) ITIF-projektet gennemført i 2004–2008. I alt 495 mio. kr. Projektet omfattede bla.: Tilskud til fx computerudstyr til 3. klasse, videndelingssystemer, interaktive whiteboards … Udvikling af it-baserede undervisningsmidler, nye elevuniverser på EMU, Materialeplatformen og eMuseum Efteruddannelse af lærere fx nye fagpædagogiske kurser … Hvordan bliver ITIF evalueret?

Hvorfor selvevaluere? Fokus på at evaluere og udvikle udbyttet af it: ”Hvor vi er nu i arbejdet med it, og hvordan kommer vi videre i den retning vi ønsker?” Selvevaluering, en ramme for professionel refleksion - En anledning til at iagttage egen praksis og sætte ord på den, diskutere, reflektere og evt. udvikle En proces der giver konkrete input til en ønsket og realistisk fremtidig praksis Både en evaluerings- og udviklingsproces

Forskellige roller – forskellige opgaver – forskellige udfordringer … LærerneKommunenLedelsen Elev

Modellen for selvevaluering A: Praksis som vi ser den nu Det nedskrevne Det uskrevne B: Analyse og vurdering C: Praksis som vi vil udvikle Det uskrevne som vi skal arbejde med Udmøntning af ny praksis Det nedskrevne som skal ændres

Sådan forløber selvevalueringsprocessen Opstartsmøde – fælles forståelse af formål og rammerne for selvevalueringsforløbet Diskussioner i grupper om selvevalueringsspørgsmålene Hver gruppe udarbejder en selvevalueringsrapport Fælles møde hvor samle op på analysen og resultaterne fra processen, samt prioritere forslag til initiativer Igangsætte og følge op på initiativerne … igangsætte en ny selvevalueringsproces

Vil I også evaluere og udvikle jeres udbytte af it? Gratis materiale Vejledning i hvordan I på skolen eller i kommunen kan gennemføre en selvevalueringsproces PowerPoints til opstartsmøde Arbejdsspørgsmål til selvevalueringsprocessen Spørgeskemaer til elever, lærere og forældre Mere information og gratis download (ny version april 2009) Ekstra støtte Seminar om selvevaluering 22. september (København) og 29. september (Vejle) Seminarbaserede konsulentydelser fra EVA