Intro og Problemformulering

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Advertisements

Eksamensprojektet 2014 Hf-enkeltfag.
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
SRP på Faaborg Gymnasium 2013
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Det Internationale Område Studieområde 3/
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
Dansk-historie opgaven i 2.g 2013
En vigtig eksamen Tidsplan Valg af sag og fag Blanket Synopsis Pjece
Det Internationale Område
Oplæg om problemorienteret projektarbejde
Intro og Problemformulering
Overbefolkning og migration
Undervisning Klasseundervisning Elevernes oplæg Fælles læsning
Samtidshistorie på HHX
Almen sTudieforberedelse - AT
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. Opgaven i studieretningsfagene.
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd.
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
1 Samfundsfag og Politik & Administration. 2 Program Velkommen Lidt om uddannelserne Studieform En typisk dag! Beskæftigelse Studieliv.
Globalisering Rige og fattige lande
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
SRP 2014.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Katastrofen – årsager og konsekvenser
DIIS ∙ DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES Udvikling, bistand og forretning Lars Engberg-Pedersen 6. november 2009.
SRP 2014.
Workshop 15 Laurids S. Lauridsen, Internationale Udviklingsstudier, RUC Globalisering - årsag og konsekvenser.
Eksamen.
Synopsis VIP13 HH3.
 1. lektion › Oplæg om synopsis › Oplæg om den individuelle fremlæggelse, vejledning og godkendelse af problemformulering i uge 6  2. lektion › Oplæg.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Eksamen psykologi synopsis synopsiseksamen 2013.
Det Internationale Område
AT-årsprøve 2.g.
Eksamensprojektet 2015 Hf-enkeltfag.
Overdragelse af Naturfagsprøven November Punkter Prøvebekendtgørelsen for Trekronerskolen Vores prøveoplæg Afvikling Erfaringer.
Obligatorisk selvvalgt opgave
8.kl Sortedamskolen 2014/15. UU København Serviceinstitution under Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Vi vejleder unge i København mellem.
Kl.MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 8:30-10:00Intro til Økonomi RenteformelOpsparingLånGruppe- video-opgave 10:15-11:45Penge Excel & Geogebra Tips & Tricks.
5. Den fattige i verden Britt, Louise, Stella og Michael.
OSO.
Lighed & ulighed Samfundsfag.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Samfundsfag Frisholm. Indhold Økonomi Sociologi Politik.
Usability – øvelse 6: Sammenfatning på usability-rapport Oplæg Fremtidige oplæg Dagens øvelse Fremtidige fremlæggelser Dagens øvelse Aflevering af usability-rapport.
SKABELON.
Kapitel 10: Global og regional ulighed
- En vigtig eksamen - Valg af fag - Valg af problem - Blanket - Pjece.
Niger. Fakta om Niger  Verdens fattigste land*  Befolkning 18 millioner  Højeste befolkningstilvækst 3,8%  Yngste befolkningsgennemsnit 15,1 år 
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 - Frivillighed.
Det afsluttende AT-projekt udarbejdes i 2 fag. Der vælges blandt alle fag eleven har eller har haft. Faget indgår på det højeste niveau. Man kan ikke kombinere.
1 FoU-projekt om studieretningsprojekt i de økonomiske fag 5. september 2007 Vejle Handelsskole.
STUDIERETNINGSPROJEKTET 2016 Marselisborg Gymnasium.
Almen sTudieforberedelse 2017
Sprog og kultur PROJEKT hg2
Større skriftlig opgave i 2.hf
Studieretningsopgaven i 2.g 2017
Teoretisk pædagogikum
AT-eksamen 2018.
Studieretningsopgaven i 2.g 2018
Studieretningsprojektet
AT-eksamen 2019.
Præsentationens transcript:

Intro og Problemformulering VIP11 hh3

Intro og Problemformulering Hjemmeside: http://elever.bchorsens.dk/VIP2010   Tema: Indiens udvikling fra selvstændighed til i dag Fag: Engelsk, samtidshistorie og International økonomi Formål: Forberedelse til DIO (Det Internationale Område) til foråret Produkt: Aflevering af synopsis senest fredag d. 14.10 kl. 13.00 (se skema) Arbejdsform: Virtuelt projektarbejde i grupper Fokus: Hvad er en problemformulering? (mandag), som skal godkendes senest onsdag kl. 10.30 Hvad er fagenes metoder, og hvordan spiller fagene sammen? (mandag)? Hvad er en synopsis? (tirsdag) Bedømmelse: Kort skriftlig vurdering med karakter i løbet af uge 43 eller 44 Fravær: Ingen mødepligt ud over de 3 oplæg mandag og tirsdag. Synopsis skal være af en fornuftig kvalitet for at få alle 24 timer godkendt, ellers fravær Vejledning: Kommuniker virtuelt via Lectio (se hvordan på hjemmesiden) eller kontakt lærerne i lok. M4 i 700-fløjen

Intro og Problemformulering Forslag til relevante emner i VIP11 a) Årsager til Indiens høje økonomiske vækst b) Arven fra kolonitiden c) Det indiske demokrati d) Etniske/religiøse spændinger mellem hinduer og muslimer - hindunationalisme e) Kastesystemet og uddannelse i Indien f) Indiens plads i den globale arbejdsdeling g) Den kulturelle globaliserings påvirkning af Indien  

Intro og Problemformulering h) Indien fra u-land til i-land i) Demografi og økonomisk udvikling j) Børn og kvinders vilkår (kastesystemet) k) Indien og velfærd

Intro og problemformulering Et eksempel på en problemformulering med udgangspunkt i en undren over Indiens historie Indien har altid haft store forskelle mellem rig og fattig. Siden 1990 har den økonomiske vækst i Indien imidlertid været meget høj efter en række økonomiske reformer, der åbnede Indien mod omverdenen, og ofte ser man at høj økonomisk vækst medfører en mere lige fordeling af landets samlede indkomst. Det skyldes ikke mindst, at den høje økonomiske vækst øger beskæftigelsen. Men i Indiens tilfælde har den økonomiske ulighed har ikke ændret sig nævneværdigt. Der er fortsat en stor del af befolkningen, der lever i ekstrem fattigdom.

Intro og problemformulering På den baggrund kan man opstille et hovedspørgsmål/en hovedproblemstilling: Hvorfor er der stor økonomisk ulighed i Indien?

Intro og Problemformulering 1) Jeg vil gøre rede for udviklingen i den økonomiske ulighed i Indien siden 1990 Skal indeholde: - hvad er økonomisk ulighed? - hvordan måles den? - statistik der viser uligheden i Indien siden 1990 og frem til i dag, herunder gini-koefficienten, og andel af befolkningen der lever for henholdsvis 1 $ og 2 $ om dagen

Intro og Problemformulering 2) Jeg vil analysere årsagerne til den høje ulighed i Indien - årsager til den høje økonomiske vækst - hvilke sektorer har haft størst gavn af den høje økonomiske vækst? - Indiens velfærdssystem og velfærdspolitik - hvilke politiske partier har haft magten i Indien siden 1990 - kastesystemets indvirkning - uddannelsespolitik i Indien

Intro og Problemformulering 3) Jeg vil vurdere om den store økonomiske ulighed vil fortsætte i fremtiden - fordele og ulemper ved stor økonomisk ulighed - sammenhæng mellem økonomisk vækst og ulighed - den politiske og sociale stabilitet i Indien

Intro og Problemformulering Fag: International Økonomi og Samtidshistorie PS: Dette eksempel om Indien må ikke bruges i VIP11-ugen

Intro og Problemformulering Et nyt eksempel på problemformulering   Den gamle regering planlagde at afskaffe SU til hjemmeboende unge på ungdomsuddannelserne, og det kan undre i en tid, hvor langt de fleste mener, at Danmark skal hæve uddannelsesniveauet. Danmark skal i fremtiden leve af den viden der findes i produkterne frem for lave priser, og netop innovation og forskning i nye produkter kræver et højere uddannelsesniveau.

Intro og Problemformulering Fagene kunne være IØ og samfundsfag 1) Redegørelse for de nuværende SU-regler og regeringens forslag 2) Analyse af årsagerne til forslaget - hvad skal pengene bruges til? - hvorfor skal pengene tages fra unge hjemmeboende på ungdomsuddannelserne - sammenligning uddannelsesniveauet i Danmark med andre lande 3) Vurder de økonomiske og uddannelsespolitiske konsekvenser af regeringens forslag