Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lighed & ulighed Samfundsfag.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lighed & ulighed Samfundsfag."— Præsentationens transcript:

1 Lighed & ulighed Samfundsfag

2 Samfundsøkonomiske mål
Fuld beskæftigelse Overskud på betalingsbalancen Ligevægt på offentlige finanser Økonomisk vækst Stabile priser Hensyn til miljøet Udligning af sociale forskelle

3 Når alle behandles ens Det er et lige samfund, hvis alle bliver behandlet ens, uanset om man er rig eller fattig, mand eller kvinde, ung eller gammel, og uanset hvilken religion, seksualitet, racemæssig eller etnisk baggrund man har.

4

5 Et økonomisk lige samfund
Danmark er et lighedssøgende samfund, hvor der arbejdes politisk for at skabe mest mulig lighed i befolkningen.  Det viser sig bl.a. i vores progressive skattesystem, hvor dem, som har en høj indkomst, betaler en højere skatteprocent end dem, som har en lavere indkomst. På den måde får man udjævnet forskellene i borgernes indtægt, så der ikke er så stor forskel på rig og fattig. Hensigten er at skabe et mere økonomisk lige samfund. Nogle mener, at det progressive skattesystem skaber ulighed i samfundet, fordi vi ikke er lige, når det kommer til, hvor stor en andel af vores indtægt vi skal betale i skat. Andre mener, at der stadig er alt for stor økonomisk ulighed mellem de rige og de fattige i samfundet.

6

7

8

9

10


Download ppt "Lighed & ulighed Samfundsfag."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google