Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vision Ganløse og Slagslunde Skole
Advertisements

Danmark 3.0.
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Nye begreber og styringsredskaber i Socialforvaltningen
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Vejledende samtale Helhedsvurdering.
En anderledes skoledag for de yngste elever. Temamøde for skolebestyrelser.
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Ledelse af læsning - hvordan ledes et læseprojekt, så viden og visioner bliver omsat til konkret handling? Flemming Olsen Børne- og Kulturdirektør i Herlev.
Handleplan for læsning Tårnby Kommune
Hierarki for styringsredskaber
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Asminderød Skole – en rummelig og fleksibel skole
Visionsproces Fra ord til handling.
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
P ISA, NATIONALE TESTS OG BESPARELSER – HVAD RAGER DET MIG ??!! Skolebestyrelsens årsberetning for 2010/2011 – og årene, der kommer.
4. maj 2011Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole Ved Pierre Vernet, Bestryelsesformand.
15. maj 2012Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole V/ Pierre Vernet, Bestyrelsesformand.
4. maj 2011Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole Ved Pierre Vernet, Bestryelsesformand.
Folkeskolereformen - generel information
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Mandag d. 1.november 2010 på Mørdrupskolen
30. maj 2013Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole V/ Pierre Vernet, Bestyrelsesformand.
Tilsynspligt en større indsigt i skolens gang og virke Bliver en del af skolen indefra. tidlig information om - og mulighed for at kommentere på skolens.
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
VISION2020 – Omstilling og opgave
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Kontaktforældremøde 23. april 2007
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kontaktforældre Program
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Skolerigsdag 2011 Folkeskolen – liv og læring Data peger på behov for nye veje Anders Hingel Tidl. kontorchef, EU’s analysekontor for uddannelse.
FAGLIG TRIVSELSMÅLING Om at bruge trivselsmåling som værktøj i strategisk kompetenceudvikling Oplæg ved Region Hovedstadens Uddannelseskonference Fredag.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Sunds skole Evaluering
Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet.
Målstyret læringsreform
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
BYRÅD SBU Skolebestyrelser Skoleforum Styrelsesvedtægt.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Fremtidens folkeskole i et ledelsesperspektiv Forum Anders-Peter Østergaard Børne- og ungedirektør Lolland Kommune
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Målstyret undervisning
T INDERHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014/
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Styrelsesvedtægt for Varde Kommunes Skolevæsen.
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Personalemøde – opfølgning på MTU
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011 Kvalitetsstyring og skolebestyrelsens rolle i udviklingen af enkelte skole Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011

Målet med kvalitetsstyringen: Målet og midlerne Skabe og sikre de bedst mulige vilkår for det enkelte barns læring og trivsel Kvaliteten skabes ude på den enkelte skole

Niveauer i kvalitetsstyringen: Det politiske niveau: Sætte ambitiøse mål og følge op Det forvaltningsmæssige niveau: Sikre, at de politiske mål omsættes til konkret handling Udfordre og støtte skolerne til sammen og hver for sig Skoleniveau: Sikre at lærerne understøtter elevernes læring og udvikling maksimalt Sikre at lærerne omsætter skolens og de politiske mål til praksis Følge op på data om skolens resultater

Kvalitetsstyring på skoleniveau: Årlig beretning fra skolebestyrelsen Organisations-diagram Specialcenterkoordinatorer Læringsgrundlag Vejledere Professionsvejledere IT- vejledere Læsevejledere Årsplaner Relationsmedarbejdere Principper fra skolebestyrelsen Teamsamtaler m.m. Elevplaner Strategi- og handleplan Resultatrapport MUS-samtaler

Strategi- og handleplaner Skolebestyrelsens mulighed for at præge arbejdet med kvalitet: På den enkelte skole: Fastsættelse af principper for skolens virksomhed Dialog om skolens resultater på baggrund af den årlige resultatrapport Årlig beretning Tour de Skolebestyrelse (evt. hvert andet år) I skolevæsenet som helhed: Møder mellem skolebestyrelsesformændene og Børn, Unge og Fritid Temamøder med skolebestyrelsen og BOS (evt. hvert andet år)

Resultatrapporten Kvaliteten skabes ude på den enkelte skole

Formen: 13 årlige skolerapporter med data på skoleniveau og skolens egen helhedsvurdering Én årlig kommunerapport med data på kommuneniveau og Børn, Unge og Fritids sammenfattende helhedsvurdering Politisk behandling årligt i november/december (kommunerapporten) Resultatrapport for Gentofte Kommunes skolevæsen 2009/2010 Resultat-rapport for XX Skole 2009/2010

Data i resultatrapporten: Elevernes resultater undervejs og ved afslutningen af skoleforløbet (faglige og på sigt de alsidige) Uddannelsesmønster efter endt grundskoleforløb Trivsel (børn og medarbejdere) Oplevet kvalitet (børn og forældre) Udvalgte rammebetingelser Skolens sammenfattende helhedsvurdering: Krav om involvering af skolebestyrelsen

Hovedkonklusioner fra resultatrapporten 2009/10 Børnene klarer sig godt Højt fagligt niveau undervejs og ved afslutningen Størstedelen af børnene trives og er glade for at gå i skole Hovedparten vælger at gå videre i uddannelsessystemet efter endt grundskole Blandt de kommuner i landet, hvor flest unge forventes at gennemføre en ungdomsuddannelse Kommende indsatsområder: Fokus på læsning, særligt på mellemtrinnet Fokus på uddannelsesfrekvens ift. målsætningen om, at 95% af årgang 2012 skal gennemføre en ungdomsuddannelse

Drøftelse: Hvordan kan skolebestyrelsen anvende resultatrapporten som værktøj i udviklingen af den enkelte skole?