3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS. I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Måske er I gode venner i et år,
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
Smas’hit En succes. Adfærdsdelen har med udgangspunkt i interviewunder- søgelsen og spørgeskemaundersøgelsen belyst, at brugerne af Hashfacts og Restart.
Game maker.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
… som skulle arrangere en løbekonkurrence.
Nonne historie.
Politikontrol En bilist bliver stoppet af politiet pga hastighedsoverskridelse. Følgende samtale udvikler sig:
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Maritim Miljøstyring HVAD ER MILJØSTYRING (ISO 14001) ?
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Det svære liv i en sportstaske
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
3 Historier fra det virkelige liv
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Arbejdspladsudvikling
Rehabilitering Brønderslev Kommune
Peter Ege Symposium Rigshospitalet 5. oktober 2011 Mads Uffe Pedersen professor Center for Rusmiddelforskning Aarhus Universitet Hvad kan den sociale misbrugsbehandling.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Chefanalytiker, Oxford Research
Dialogisk læsning – Eksempler på spørgsmål
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Hvad gør livet så værdifuldt?
En ganske from historie….
Hold fast, hold ud eller hold igen
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Smølfens død.
Program Opfriske de centrale værktøjer i Den motiverende samtale
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
»En mand havde to sønner
Overskrift Max 1 linje Resultater fra ny evaluering Lars Olsen og Nikolaj Borup Rasmussen Har Sikker Trafik LIVE effekt?
Børn og unge med handicap siger deres mening
Workshop Motivation og fokus på målet
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
1 Silkeborg Kommunes møder med borgeren – hvad har vi gang i?
Hvis du ønsker at opnå fremragende
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Smas’hit En succes. Adfærdsdelen har med udgangspunkt i interviewunder- søgelsen og spørgeskemaundersøgelsen belyst, at brugerne af Hashfacts og Restart.
Læreren som læringsleder
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Præsentationens transcript:

3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS

I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater

H ASH - OG KOKAINPROJEKTET 3-årigt projekt Udvikle ambulant gruppetilbud, 1 gang ugentligt Udvikle et ”arbejdskatalog” Implementering Dokumentation Effektmål og succeskriterier Retention i behandlingen: > 50% fastholdes i mere end 3 mdr. eller udskrives som planlagt Forbedring af den psykosociale situation: > 50% skal opnå en bedring på 40% ift. udgangsniveauet vurderet ved ASI Reduktion af misbrug: > 50% skal opnå en reduktion på > 40% vurderet ved ASI

G RUPPERNE Målgruppe Hash- og/eller kokain (samt andre ”fest-stoffer”) Ønske om forandring Relativt ressourcestærke Arbejde aktivt mellem sessionerne

GRUPPERNE Eksempel - Aktivt arbejde mellem sessionerne ” Ja. Jeg bruger som reglen hele ugen til at reflektere over det, og så er der nogle ting som sådan først lige pludselig når man sidder torsdag: ’Nå for fanden! Det er sådan...det er derfor at jeg gjorde sådan.’ Jeg bruger meget nogle af tingene. Især hvis der decideret kommer nogle værktøjer, de kommer altid lidt tilfældigt via folks erfaring. Så det bruger jeg helt sikkert i løbet af ugen.”

G RUPPERNE Formål Reduktion (eller stoffrihed) Udvidelse af handlerepertoire – særligt ift. trangaktiverende situationer Fælles problemløsning Erfaringsudveksling med henblik på fælles erfaringsdannelse Genkendelse Gensidig støtte Almengørelse Fastholde motivation mhp. en forandring af deres misbrug Opnåelse af individuelle mål

GRUPPERNE Opmærksomhedspunkter i dannelsen af en gruppe Overensstemmelse mellem psykosociale problemer (Asi-score 0,3) Overensstemmelse mellem behov for hjælp/fælles mål (reduktion/stop) Fælles oplevelse af udfordring Begrænset antal deltagere (max 8) Tilstrækkelig tid til rådighed  Medvirkende til at skabe interaktion, der fremmer gensidig identificering og gruppebånd (”vi-følelse”)  grobund for at opnå formålet med gruppen

G RUPPERNE Tilgang Åbne grupper Den kognitive forståelse af afhængighed Den løsningsfokuserede tilgang Den motiverende samtale Generelt fokus på afhængigheden Generelt anerkendende, ressourceorienteret mulighedsperspektiv Gruppen som udvidet erfaringsrum

UDVALGTE RESULTATER - kvantitative Fremmødeprocenten over de sidste 6 måneder har ligget omkring 60-65% 53% har reduceret mere end 40% ift. deres udgangspunkt i aftengruppen 45% har reduceret mere end 40% ift. deres udgangspunkt i dagsgruppen 19% har reduceret mindre end 40% (men reduceret) i aftengruppen 26% har forøget deres belastning ift. stoffer i aftengruppen

UDVALGTE CITATER – kvalitative Deltagernes bevidste refleksioner om udbyttet ” …vi er jo ikke så mange, men der er et par stykker af dem, som jeg har identificeret mig med, som jeg udelukkende har identificeret mig med udelukkende pga. det her, for vi er vidt forskellige mennesker, men hvor man godt kan sige okay, på trods af at man aldrig ville have initieret noget som helst med denne her person ellers, så kommer man faktisk meget godt ud af det …”

UDVALGTE CITATER (fortsat) ” … Der kommer jo på et eller andet tidspunkt sådan nogle hoved-ting ind, som vi alle sammen har været igennem. Det er jo også det, der er lidt sjovt. Man sidder og tænker: ’Nej, nu skal jeg sidde og høre på denne her fyr i den næste halve time’ og så lige pludselig ’hov, det er sgu da mig det der.’ Det er meget fedt. Så det er også det, jeg mener med, at man kan ligesom deltage lidt, selvom at man måske ikke er så aktiv, så kan man ligesom godt sådan deltage gennem de andre på en eller anden måde.”

UDVALGTE CITATER (fortsat) ”Historierne er jo alligevel flettet ind i hinanden på en eller anden måde, så får vi dem op på tavlen, og så kan man se at den ene person er her, og den anden person er her, og den tredje er her. Så er der jo en hel masse...men det meste er ens, der er lige nogle små forskelle. Den ene har en kone og den anden har en kæreste og den anden er flyttet ind hos hans mor. Det er grundlæggende de samme ting.”

UDVALGTE CITATER (fortsat) ”I gruppen sidder du ikke med dit eget, du sidder med syv andres også, der snakker om deres eget,…og nogle gange så kommer den der bare udefra, og så siger han måske noget, du ikke lige selv ville have tænkt over, og så starter det hele der.”

UDVALGTE CITATER (fortsat) ” Vi havde en, som vævede meget frem og tilbage, hvor jeg så sagde til ham: ’Du bliver nød til at gøre op med stofferne, en gang for alle. Enten så vil du eller så vil du ikke. Du kan ikke det der med måske og i tilfælde af.’ Og det blev han meget sur over først men kommer så tilbage og hen til mig senere – jeg har fulgt ham i lang stykke tid – og siger til mig: ’Det var det, der gjorde udslaget for mig. At du sagde sådan, for det gjorde virkelig, at jeg satte mig ned, og sagde hvad er det egentlig, jeg har gang i?’ Og det er jo...man bliver jo et par meter højere. Så det var meget positivt.”