Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Smas’hit En succes. Adfærdsdelen har med udgangspunkt i interviewunder- søgelsen og spørgeskemaundersøgelsen belyst, at brugerne af Hashfacts og Restart.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Smas’hit En succes. Adfærdsdelen har med udgangspunkt i interviewunder- søgelsen og spørgeskemaundersøgelsen belyst, at brugerne af Hashfacts og Restart."— Præsentationens transcript:

1 Smas’hit En succes

2 Adfærdsdelen har med udgangspunkt i interviewunder- søgelsen og spørgeskemaundersøgelsen belyst, at brugerne af Hashfacts og Restart i høj grad har profiteret af sms- beskederne i forhold til en forandringsproces. Dels har beskederne i samspil med andre faktorer motiveret deltagerne til at nedsætte deres hashforbrug eller til at fastholde et i forvejen nedsat forbrug. Dels har beskederne medført overvejelse, refleksion og eftertanke hos brugerne. Det er særligt den gentagne påvirkning med flere på hinanden følgende beskeder, der synes at spille en rolle for effekten. Hashfacts og Restart imødekommer dermed erfaringer fra litteraturen, der viser, at bevidstgørelse og overvejelse er en forudsætning for forandringsprocesser, og at perspektiv- skifte oftest sker ved, at man gradvist nærmer sig en erkendelse om, at ændring af adfærd er nødvendig (Barth, Børtveit og Prescott 2001: kap. 3-4). Adfærdsdelen har ikke kunnet belyse, hvorvidt nogen i forlængelse af de andre smsservices (Coach, Room, Hashlex) har profiteret af de forskellige services i forhold til en forandringsproces.

3 Brevkassen på netstof.dk  Opfundet af de unge  30 – 40% personlige problemer med stoffer.  Dialog på op til 8 breve.

4 Hvem bruger hvem?  Brugerbegrebet er reelt  Brugeren har magten  Han/hun kan vælge ikke at svare  Nettet er meget demokratisk

5 Hvilket stof  Hash er det stof de primært skriver om

6 Omfanget af spørgsmålet  Meget korte spørgsmål under ¼ side  Brevene har ingen fortid…..  Der er ingen reflektion om hvorfor man er endt i hashen

7 Ønsker til rådgivningen  om ærlighed og seriøsitet - hvor en af dem i citat nr. 18, beder som et seriøst og ærligt svar, som han skriver ”håber i tilfælde af at du skulle være i tvivl herom, IKKE blot slynger et JA! Ud, for at sikre signalværdien er på plads”.

8 Ønsker til rådgivningen  om anonymitet - der bliver stillet i citat nr. 2 ”det her er vel mellem os to ik?”. Et citat, som siger noget om den usikkerhed, som brevskriveren må føle, og hvilken overvindelse det har været for ham at kontakte os

9 Ønsker til rådgivningen  reel hjælp/rådgivning og ikke kun oplysning - ”håber du kan hjælpe mig og ikke bare kommer med facts jeg allerede kender”.

10 Smash.name

11 www.Smash.name  Hashlex  Hashfacts  Restart  Hashcoach  Hashboard  Smashroom  www.smash.name www.smash.name

12 Hashlex  Du kan sende et ord til vores leksikon og du får et svar tilbage.  Send en sms med Hashlex efterfulgt af mellemrum og det ord du gerne vil vide noget om til 26169988

13 To pakker – pakke 1  Hashfacts. – du får 40 beskeder med fakta om hash  Dem, der ryger meget hash, oplever ofte, at de har svært ved at føre en samtale, når de ikke er påvirkede. De kender bedst sig selv, når de har røget.  En måneds tid efter man helt stopper med hashen oplever man, at man bliver meget mere frisk og vågen, og at både sproget og hukommelsen kommer igen.  Når man stopper med at ryge hash, har man det ofte sværest i den første tid. Nogen oplever, at de problemer, hashen har dulmet, dukker op igen.

14 Pakke 2  Restart – du får 60 beskeder – som vil hjælpe dig til at sænke dit forbrug eller helt stoppe med at ryge hash.  Beskederne er under revurdering fordi de i modsætning til Hashfacts fik noget kritik.

15 Coach  Her kan du få din egen personlige rådgivning.

16 Evalueringen siger det virker  De unge siger de har brugt sms’erne til selvreflektion, har sendt dem videre, har snakket om det.  Det er kun målgruppen der har tilmeldt sig.

17 End of story

18 Spørgsmål  Hvornår er behandling - behandling og hvem har retten til at definere behandling.  Hvis nettet er svaret – hvad er spørgsmålet så?

19 Kontaktoplysninger Flemming W. Licht Byledet 18, 2820 Gentofte Rusmiddel ekspert Ruscoach - certificeret (juni 2008) Master i Sundhedspædagogik www.ruscoach.dk www.netstof.dk www.smash.name Mobil 20667616


Download ppt "Smas’hit En succes. Adfærdsdelen har med udgangspunkt i interviewunder- søgelsen og spørgeskemaundersøgelsen belyst, at brugerne af Hashfacts og Restart."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google