At inddrage studerende i udviklingsarbejde

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Advertisements

Kollegavejledning i teori og praksis
Praksisrettet og udfordrende efter – og videreuddannelse i VIA
Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Om nærhed og distance mellem uddannelsesinstitution og praksisfelt
Industriens Hus, 22. september 2009 Hvad vil de studerende? - om koncepttest af uddannelser Rikke Lauth, specialkonsulent Center for IT Innovation.
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Blended learning – hvordan?
Læringscentret og nye vejledningsformer
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Det udvidede klasserum
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Kollegavejledning Læringscentrene Roskilde. Program • Velkommen igen! Vejledningsværktøjer i teori og praksis – kort oplæg Praksisrefleksioner fra igangværende.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
DELTAGELSE, REFLEKSION, CHANCELIGHED, OG RESSOURCE
Formativ evaluering Januar Juni 2012 Karen Marie Hedegaard og Birgitte Lund Nielsen Oplæg til diskussion d. 1 juni, 2011, ved styregruppedag i Ry.
LP-modellens Landskonference 2014 i Horsens
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Dansen omkring handicapbegrebet
Inklusion i teori og praksis Inddragelse af studerende i FoU projekter
Gendering ICT in everydaylife ogforskningsprogrammer/didaktikoglaeringsrum/2136/genderi ngictineverydaylife/
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Den internationale forskning Om strategier, der styrker relationen mellem teori og praksis i professionsbacheloruddannelser.
Uddannelse mellem skole og praktik -Et aktionsforskningsprojekt på Social- og Sundhedsskolen Fyn Kvalitet i praktikken – så godt det kan være i EUD Workshop.
Et refleksivt perspektiv på de socialpædagogiske område v. Jan Jaap Rothuizen d
Den inkluderende skole
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Undervisningsplan for 7. semester 40S Specialisering Linjefag tidsplan
DATO: NAVN: INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET * Teori og praksis i pædagoguddannelsen ›V. Lene Storgaard Brok, UCC og Lisbeth Haastrup,
De første erfaringer med…
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Nye strukturer i ledelse: Pædagogisk ledelse som holdsport Ungdomsringen 25. oktober 2012.
Oplæg til koordinerings- gruppen Transfer
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Oplæg til kommunikationsstrategi Nordfyn – helhed og inklusion / Anne Mygind Brodersen, UCL.
Virkeligheden er ikke en case Mangfoldighed er ikke til stede som viden – skal udforskes Mange historier – perspektiver og interesser Et barn – tilfældigheder.
Pædagogfagets kernefaglighed
Indsamle, udvikle, dokumentere og formidle viden om indholdet i undervisning tilrettelagt efter principperne i CL med særlig vægt på matematik Udvikling.
Per Øhrgaard, Jette Eriksen, Sisse Oreskov
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Forældresamarbejde/fællesskaber
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
Specialisering 271 UMD.
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Learning Museum Linjefaget historie, UCL, Møntergården og Den Fynske Landsby.
Symposium, Ministeriet for Børn og Undervisning, 5. november 2012
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
De syv skolehistorier- hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi? Hvis integreret vejledning er svaret, hvad er så spørgsmålet? Integreret vejledning:
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Kontor for Videregående Uddannelse Konference om rapport fra følgegruppen for ny læreruddannelse.
Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.
Vælg layout 1. Højreklik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik.
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Inspirationsworkshop med fokus på
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

At inddrage studerende i udviklingsarbejde Erfaringer fra pædagoguddannelse MidtVest BUK 29.8.2012. Anne Mette buus

Inklusion i teori og praksis Formål. ”At styrke vores viden om inkluderende pædagogisk praksis i et samarbejde mellem pædagogiske institutioner, studerende, underviser og et eksternt tilknyttet forskningsmiljø.” Et af flere Delformål: ”At styrke de studerendes inddragelse og kompetence i at arbejde forsknings og udviklingsbaseret.”

Inklusion i teori og praksis 3 år: 2000, 1500, 1500 timer Alle studerende skal deltage i projektet. Ekstra ressourcer i undervisningen. Alle undervisere skal kende projektet, der arbejdes med projektet i bestemte undervisningsforløb, mulighed for deltagelse med delprojekt, fælles faglige oplæg. Alle praktikinstitutioner skal kende projektet; dets betydning for studerende i praktik og muligheder for deltagelse. Fælles – bredt - afsæt ift centrale begreber – inklusion, eksklusion, udviklingsviden.

Alle studerende: Arbejde med projektet som en del af 3. praktik/specialisering. (9 måneder) I undervisningen. Praktikforberedelse, studieuger, afsluttende opgave. Fokus på undersøgelsesmetoder og dataanalyse. Fokus på teori om undersøgelsen genstand. Fokus på udviklingsviden, systematik. I praktikken. Dataindsamling. Udviklingsprojekt. Databank. Studerendes data samles - en ressource i projektet løbende og afslutningsvis.

8 delprojekter Alle projekter: Samarbejder mellem en eller flere praktikinstitution(er), studerende, underviser(e) Mangfoldighed: Projekter i alle tre afdelinger. Projekter rette mod alle specialiseringer: Børn og Unge, Mennesker med Sociale Problemer, Mennesker med nedsat funktion. Forskellige fagligheder, forskellige metoder, forskellige former for organisering – herunder forskellige former for studenterinddragelse. Projektideer skulle kunne komme fra alle tre parter – kom især fra underviserne. Organisering: Halvdelen af samarbejder bestod af én praktikinstitution, én studerende, én underviser Forsøgt os med. Et bredt men dog fælles teoretisk afsæt. En fælles forståelse af udviklingsviden. Oplevede at vores kollegaer er ret anarkistiske. Sparring med projektgruppen undervejs. Systematisk opsamling på erfaringer fra alle delprojekter – også ift studenterinddragelse. Systematik ift projektbeskrivelse og evaluering. Projektet skulle opstille og evaluere mål for alle evaluerede parter.

Eksempler Projekt om anerkende relationer i børnegruppen. Studerende implementerer undervisers metode og evaluerer denne som en del af 3. praktik.. Projekt om det tværfaglige samarbejde mellem pædagoger og talepædagoger i dagtilbud. Studerende samler data i deres 2. praktik til projektet. Projekt om oplevelser af at være inkluderet og ekskluderet som borger med nedsat funktion. Studerende deltager i dataindsamling, analyse og formidling i form af temadag for involverede institutioner. Projekt om inklusion og slåskultur. Praktiksted lader studerende arbejde videre med stedets gode erfaringer fra et tidligere udviklingsprojektet. Den studerende laver i samarbejde med underviser et forløb for børn og forældre og evaluerer dette sammen med underviser og institution. Studerende arbejder videre med data og erfaringer fra afsluttet delprojekt bacheloropgave. Har projektleder som vejleder.

Muligheder, udfordringer..……r.... Fremmende for de studeredes deltagelse i delprojekter: En organisering der matcher uddannelsens organisering. At deltagelsen i projektet kan bruges direkte ind i den studerendes egen uddannelse - f.eks. som et læringsmål eller som data i praktikopgave, evt bachelorprojekt. At undervisere og studerende (og praktikinstitution) kender hinanden i forvejen. De studerende er motiveret af forskellige faktorer: kompetencetilegnelse, genstanden/feltet, muligheden for et andet læringsrum.

Muligheder, udfordringer..……r.... Barrierer for studerendes deltagelse i del projekter: Korte forløb på uddannelsen og skift mellem praktik og undervisning gør det svært for studerende at deltage i hele processen i et udviklingsprojekt. At finde tid og ressourcer til at studerende og undervisere kan være sammen om dataindsamling, analyse og evt. formidling. Studiekultur. Undervisere tager initiativer, styrer og strukturer. Studiet er det, der står i skemaet. Der har været indvendinger mod projekter fra studerende, undervisere og praktikinstitutioner. Opbakning har dog været større. Opbakningen og interessen er vokset undervejs.

Muligheder, udfordringer..……r.... Roller og videnshierakier i spil: Hvem er inddraget, deltagende, initiativtagende? Hvor er motivationen, ejerskabet, ansvaret? Hvad har vi gang i? Forskning, udviklingsviden, praksisforskning, aktionslæring, innovation? Hvem definerer kriterier, kvalitet og relevans? Masser af mål og intentioner vs. uforudsigelighed, nye (om)veje Hvad kan det bruges til – og af hvem – til hvad?

Læs evt: Studerendes deltagelse i forskning og udvikling i PSH. Arbejdspapir september 2010. Udarbejdet af Hanna Mølgaard, Line Møller Daugaard, Steen Lembcke og Martin Blok Johansen. http://www.viauc.dk/hoejskoler/psh/videncentre/sprog-laesning-og-laering/Documents/Publikationer/Notat%20om%20studerendes%20deltagelse%20i%20FoU.pdf Studerende i udvikling. Vil du være med til at finde nye veje i praksis? UCL 2012. http://ucl.dk/wp-content/uploads/2012/02/2905-avis-260x365mm-udvikling-og-viden_web_100dpi.pdf ”Det finnes det vel ikke noe forskning på” Et eksempel på studentinvolvering i forskning. L.A. Kulbrandstad. Acta Didactica Norge vol. 3. Nr 1. 2009. http://adno.no/index.php/adno/article/view/93