De gode værktøjer i ElevIntra

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Blogs i undervisningen mellemtrin
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Hjælp til integrering af IT i undervisningen
Læring i bevægelse - hvorfor?
Erfaringer med kollegavejledning i skolen
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
Skolen år 2016 * Mark Prensky Digitale indfødte * Digitale indvandrere
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Brug af tablets på Højdevangens skole Skoletjenesten 5 marts 2013.
Nåede vi målet? podcasts Evaluering - eleverne • 1. Giver det at podcaste boganmeldelser eleverne mere lyst til at læse bøger? – a. Samlet set.
Elsker DU også at læse lektier?
Blogs for Bibliotekarer Du ka’ godt!. Dagens program •Hvem er vi? •Hvorfor er vi her? •Hvad er en blog? •Hvorfor skal vi bruge blogs? •Hvordan kan vi.
Et væksthus for børn og voksne
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Læringscentret og nye vejledningsformer
Kladde til informationsdias
Blogger.com - lav din egen hjemmeside
Forskningens døgn om Viden fra nettet? 28. april 2011 Lektor og Pæd.IT koordinator Anne Grete Rasmussen, Ankerhus, UCSJ 1 Ankerhus 28. april Web2 - Anne.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Sprog/billeder på Internettet
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Fremtidens skole Gruppe 5.
Mediepædagogik – i et vejlederperspektiv
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Kollegavejledning - indgange • Fag, medier og Faghæfte 48 • Skolekultur og mediekultur • Skolekultur og vejlederkultur • Skolebiblioteket som rum og funktion.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Inspiration til faglig læsning i danskundervisningen på ElevIntra
IT i undervisningen.
Brædstrup skole Skolens handleplan for læsning
6 år med JPCK og hvad så nu? Annette Eickhardt marts 2011.
- Hvad kan I forvente som forældre?
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Læseforståelses-pædagogik i et dsa-perspektiv
Blogging i projektarbejde? E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” Blogging inddrager.
Meningsfuld stavning Fag Niveauer Mål Software Beskrivelse Dansk 3.-4.kl. og indskolingen Projektet behandler en af danskfaget absolutte kerneområder ved.
BYOD - Løjtegårdsskolen ”It har meget lille betydning for forandringer på kort sigt. Men på lang er it medvirkende til store forandringer i vores måde.
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Blogging i Patent- og Varemærkestyrelsen Ana Petrina og Anders Due Bedst på nettet, 20. november 2007.
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
Dine karakterer Gives ud fra flere elementer. Hvilket niveau E-F, D eller C (taksonomi) Indhold af det der står skrevet holdt op imod det som der forventes.
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
Det virtuelle i realiteten ~ det reelle i virtualiteten 1 Historien bag det virtuelle gymnasium Historien bag det virtuelle på Statsskolen 1.Integration.
Årsplan – en kort en lang
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Bogkassen Michael Tillgaard 2/3 skoleleder 1/3 lærer
- ”JPCK den 2. ”bølge” efter Skole-It”
SkoleIntra og faghæfte 48
SkoleIntras værktøjer til arbejdet med læseforståelse
SkoleIntratræf Kolding Lisbeth Møller SkoleIntra i specialundervisningen.
Undervisning af alle 9. klasser i Digital Post Ved Digital Vejleder Kathrine Mørcholdt Buus og Digitaliseringskonsulent Kristinna Andersen.
Lektion 3. Tekstens byggeklodser Helene Brøndholt Nielsen, Tekstformidling på Internet, Forår 2004 Tekstens byggeklodser.
Tekstens byggeklodser
SKABELON.
”Blog som læringsplatform”
Sprogbaseret læring i naturfag
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
FØR LÆSNINGEN 1. 3 faser - fagets tekster  Før læsningen  Under læsningen  Efter læsningen 2.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Den interaktive historiekanon E-Læringsmodul til anvendelse i forbindelse med kanonundervisningen i kl. Eksemplificeret ved ”Københavns bombardement”
Skriv avis …med mobil, www og tekstbehandling Lavet af Mette Rabæk og Signe Sloth It- færdighedsniveau: For skolens ældste klasser.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Strategier og værktøjer i sprogundervisningen
Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket.
Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Præsentationens transcript:

De gode værktøjer i ElevIntra Inspiration til undervisningen SkoleIntratræf, Kolding 15. marts 2011 Karina Pedersen, Lindeskovskolen, Nykøbing Falster

ElevIntra ElevIntra kan bruges til mange forskellige aktiviteter, og den store fordel er, at den gør administrationen for os lærere meget lettere. Nemt og enkelt kan man få statistikker og oversigter over elevernes svar og udvikling inden for forskellige områder.

Opret ny…

Multiple Choice Elevernes egne spørgsmål Lærerens evaluering af et emne Statistik

Statistik

Samlemapper I samlemapper kan der skrives kommentarer og gives respons Afleveringsmapper: Kun læreren kan læse elevens opgave

Samlemapper Fællesmappe: Lærer og klassekammerater kan læse opgaven Præsentationsmappe: Lærer, klassekammerater, skolens elever og forældre kan læse opgaven.

Blog En blog (eller weblog) er en hjemmeside, som opdateres jævnligt med korte tekster (kaldet indlæg eller poster), som regel med den til enhver tid nyeste øverst. Der er ofte mulighed for, at læserne kan kommentere de enkelte indlæg. Indholdet kan variere fra det personligt dagbogsagtige til det politisk debatterende eller tematiske. En blog er ofte knyttet til en person, men kan også deles af en større gruppe. En person, der skriver/redigerer en blog, kaldes en blogger. (Fra http://da.wikipedia.org/wiki/Blog)

Anmeldelser Forfatter, forlag, antal sider, sværhedsgrad, nøgleord, resumé og vurdering samt plads til lærerens respons. Det kan bruges i et intenst læseforløb, generelt som motivation for at læse, som evaluering af en bog læst i fællesskab osv. Klassens elever kan læse hinandens anmeldelser.

Logbog Elektroniske logbøger har mange fordele. Eleverne er ikke afhængig af at skulle huske et hæfte Eleverne kan bedre rette i teksten undervejs, mens de reflekterer over, hvad de skriver. Ingen tung stak til læreren

Brug af logbog I en projektuge hvor eleverne skal skrive logbog med refleksionerne over deres arbejdsproces. Som en del af et forløb i et fag, hvor læreren gerne vil have føling med, hvor langt eleverne er Generelt som logbog over arbejdet i et fag

Bogkassen Fra elev-intra, om Bogkassen: Bogkassen.dk er et websted oprettet  og udviklet af Michael Tillgaard.  Her har mange lærere på non-profit basis hjulpet hinanden med at oprette spørgsmål til bøger. Der findes spørgsmål til over 2600 bøger. På webstedet kan man som lærer logge ind og oprette sin klasse og eleverne kan logge ind og svare på op til ti spørgsmål om en bog, de har læst. Michael Tillgaard har ønsket at indgå et samarbejde med Skolesoft.dk bl.a. fordi: Bogkassen.dk var ved at blive kvalt i succes. De mange brugere gjorde webstedet langsomt at bruge. Michael Tillgaard ønskede også at de mange læreres bidrag kunne udnyttes af mange flere lærere og elever. Jeg har især oplevet Bogkassen brugt i arbejdet med svage læsere, tosprogede børn eller i begynderundervisningen, men den kan også bruges i almen undervisning, både i dansk, men også i sprogundervisning eller i de naturvidenskabelige fag som et led i at teste eleverne i forståelsen af en bog eller en tekst.

Webavis Web-avisen giver mulighed for nemt at udgive klassens web-avis. Den kan stilles op med rubrik, manchet, brødtekst, billede, billedtekst, faktabokse osv. Eleverne skriver deres egne artikler med egne fotos og får den udgivet, så resten af skolen kan læse den. Naturligvis kan den bruges i dansk, men også i andre fag. Man kunne også skrive en avis om miljøproblematik, om folketingsvalg, interviews med historiske personer osv. osv.

Motionskontrakt / læsekontrakt Hver elev har en ”kontrakt”, hvor de noterer ned, hvor meget de læser / rører sig. Det kan være, at klassen eller hver elev har sat mål op, som skal nås.

Faglig læsning Tip en tekst: Der formuleres spørgsmål til en tekst, og eleven prøver på forhånd at svare enten ja eller nej. Når teksten, filmen, billedet, reklamen, forsøget er lavet, prøver eleven igen at svare på spørgsmålene. Der vil i denne opgave være to faser.

Faglig læsning Gæt et ord Der skrives en række ord ind, som eleverne skal skrive betydningen ned af før og efter læsning. Kan bruges i alle fag som en forforståelses-opgave.

Elev-intra og de yngste elever Skolens medieplan Klasseteamet Klassens årsplan

It- og mediekompetencer i Folkeskolen. Faghæfte 48 ” Gode digitale kompetencer er i stigende grad en forudsætning for at opsøge og udnytte fritidsaktiviteter, fx kræver deltagelsen i stadig flere friluftsaktiviteter, at man orienterer sig og tilmelder sig via internettet. Staten og kommunerne stiller krav til borgerne om at kunne fungere i en digital offentlighed. En række offentlige service-ydelser, der omhandler fx skat, boligforhold, betalinger og lignende, udvikles primært til digital betjening.”

”Det er i dette landskab af hastige samfundsforandringer, at skolen skal finde sin vej og komme de nye formelle og uformelle krav fra samfundet i møde. Dette kan ske ved, at skolen inddrager videnssamfundets arbejdsformer gennem en læring, der er åben, fleksibel og primært projektbaseret.”

It kan ikke længere opfattes som et isoleret værktøj eller en teknologi, som står alene og rummer sin egen, afgrænsede faglighed. Tilsvarende kan vi ikke længere tænke på digitale færdigheder som udelukkende det at kunne betjene it. Informations teknologien og it-relaterede kompetencer er som dannelsesbegreb stadig mere centralt i samfundet – og derfor også i skolen.

Med udgangspunkt i elevernes rolle som brugere af it, og set i lyset af udviklingen af web 2.0, inddrages følgende fire temaer i den faglige og tværfaglige undervisning. 1. Informationssøgning og -indsamling 2. Produktion og formidling 3. Analyse 4. Kommunikation, vidensdeling og samarbejde. De fire temaer inddrages med henblik på at facilitere elevernes læreprocesser og skabe bedre læringsresultater og for at understøtte, at eleverne tilegner sig digital dannelse.