Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket."— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket.
Vi starter kl Hvis du kan høre musik/snak er lyden i orden og du er klar. Hvis ikke kan du forsøge dig med følgende: 1. Tjek at din lyd ikke er ‘mutet’ / at dit headset er tændt. 2. Find ‘audio setup wishard’ under Meeting og gennemgå test. 3. Log af og på igen.

2 Velkommen til Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket
Ved Lone Juul Pedersen

3 Program Vi vil kigge på disse licenser og løse opgaver i hver af dem med udgangspunkt i børnebrugere til og med folkeskoleniveau. De kommer i denne rækkefølge: Faktalink Forfatterweb Digital artikelservice

4 Arbejdsgangen er sådan
Ca minutter info om licensen ved Lone Ca. 10 minutters opgaveløsning hos jer. Ca. 5 minutter opsamling, hvis der er kommet kommentarer ind på chatten. Gentages for hver licens. Skriv/kommenter gerne i chatten undervejs.

5 Faktalink

6 Opgaver til Faktalink:
1: Elever fra 8. klasse skal skrive om selviscenesættelse. Hvad kan du finde til dem på faktalink? 2: Hvad kan du finde under aktuelle artikler lige nu? 3: Elever fra mellemtrinet arbejder med Fake News. Find en god artikel til dem om emnet. Er der andre relaterede artikler? Tip: Vær lige opmærksom på om du får artiklen fra Faktalink eller Faktalink light 4: Hvornår er artiklen om e-Sport på faktalink light udgivet? 5: Tjek kilderne til e-sport artiklen, er der nogle brugbare udsendelser?

7 Forfatterweb

8 Opgaver til Forfatterweb
Hvilke analyser kan du få tips til via forfatterweb? Kim Fupz er nærmest konstant aktuel med en bog eller film. Hvor opdateret er forfatterportrættet af ham på forfatterweb? Eleverne skal arbejde med genren Novelle, men hvad kommer ordet novelle af?

9 Digital artikelservice

10

11 Opgaver til Digital artikelservice.
Alle opgaver bør laves på bibliotek.dk med valg af fanen Artikler En elev fra 9. klasse skal skrive opgave om Sorte huller. Prøv at finde relevante artikler til vedkommende fra Illustreret videnskab. Flere og flere børn og unge dyrker e-sport. Prøv at søge på e-sport. Hvor mange artikler kan du bestille digitalt? Kan du bestille digitale artikler, der handler om Rasmus Brohave? : På denne side er der lavet samlinger af artikler, der kan bestilles digitalt. Hvilke slags påskepynt vil være oplagt at lave med børn?

12 Opsamling Tak for i dag.


Download ppt "Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google