Sådan kommunikerer vi på Dyvekeskolen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Visionsaften 2. Vision 1: ”Vi vil fastholde de nære værdier mellem ansatte, børn og forældre med fokus på: glæde, tryghed, ansvar og omsorg.”  Udarbejdelse.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
ForældreIntra Østerhøjskolen Formålet er
Et væksthus for børn og voksne
Lærerprofessionen.
Ledelse og menneskesyn
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Forældremøde X årgang.
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Kommunikationsstrategi - et strategisk ledelsesværktøj
ØSTERVANGSSKOLEN Møde for Trivselsambassadører (og andre trivsels-interesserede) 23/ Kl. 19:00-20:30 Dagsorden 19:00Velkomst 19:10Kort oplæg om.
Velkommen til valgmøde
Videndeling og ledelse
Kontaktforældre - et vigtigt led mellem skole og forældre Kontaktforældrene er et vigtigt led mellem skole og forældre. Kontaktforældrene repræsenterer.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Forældrenetværk Hvorfor – Hvordan? Line Buchholt
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Invitation til skolebestyrelserne
Skolebestyrelsens kompetencer og tilsynspligt
Folkeskolereformen - generel information
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsberetning 2008
Videreudvikling af skolehjem samarbejde
Forældremøde 2/ Information om forårets valg til skolebestyrelsen 2.Evaluering af tiltag til forbedret kommunikation på skoleintra 3.Status på implementering.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Folkeskolereform på Sortedamskolen
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Grøn skole. Grøn skole - nationale krav:  Undersøgelse: Undersøg Undersøg naturen omkring skolen. Find ud af hvilke planter og dyr der findes i nærheden.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Folkeskolereform 2014.
Kodeks for offentlig topledelse
Velkommen til Nordregårdsskolen
Kontaktforældre Program
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Formålet med mødet Gennemgå og samle de input vi fik fra møderne
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Fra barneliv til elevliv impulsivt normforvirret egocentrisk ”snakkende” målrettet normsikkert arbejdsmoral lyttende socialt forpligtet interesse for.
Idékatalog til Klasseforældrerådet
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
SkoleIntra som skolens digitale hjemmebane SkoleIntra som skolens digitale hjemmebane - nogle forholdsvis almindelige betragtninger om drift, implementering.
Elevplaner Debatmøde med kontaktforældre. Dagsorden Velkommen Elevplaner Skolebestyrelsens indflydelse Elevplaner i den offentlige debat Fiktive elevplaner.
Den usynlige klassekammerat v. Lysholm Skoles forældrebestyrelse
Skolebestyrelsens skriftlige beretning skoleåret 2014/2015 Lindebjergskolen Lindebjergskolen beretning 2014/2015.
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Vision mission værdier handleplaner
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Årgangsforældremøder Skovgårdsskolen Det gode samarbejde Skolebestyrelsen: Beskæftiger sig med principperne for skolens virksomhed Skolelederen:
Skolebestyrelsens arbejde Præsentation til forældremøde.
Når alle er forskellige er ingen anderledes
Det handler om eleverne
Skolebestyrelsens beretning 2018
Princip for kontaktforældre
Store Magleby Skole Skoleåret 2017/2018
Formålet med kommunikationsstrategien
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Sådan kommunikerer vi på Dyvekeskolen En vejledning i intern og ekstern kommunikation og formidling

Formål og vision Dyvekeskolen er kendetegnet ved åbenhed, dialog og gennemskuelighed Skolens praksis afspejler en høj grad af information Skolen er i åben dialog med elever og forældre Skolen medtænker samfund og skolens interessenter i sin udadvendte kommunikation

Personale Personaleintra er en naturlig informations- og meddelelseskilde samtidig med, at det er et arbejdsredskab. Her bliver også vigtige beslutninger og dokumenter offentliggjort og gemt. Alle ansatte har adgang til personaleintra og skal logge på mindst en gang i døgnet. Informationsmøder: Der afholdes et kort informationsmøde for alle ansatte hver onsdag kl.12.45. Alle har lov til at komme med en kort meddelelse.

Personale Skolens ledelse sikrer, at nødvendige informationer og beslutninger er tilgængelige Skolens ledelse opfordrer til samarbejde og dialog med skolens personale bl.a. via formelle samarbejdsorganer Samarbejds- og mødefora er vigtige kommunikations- og informationskanaler Skolens personale har et medansvar for information, kommunikation og samarbejde

Elever og forældre En vision for samarbejdet med hjemmene er at udvikle brugen af elev- og forældreintranettet. Fundamentet for en god og tryg skolegang er åbenhed og regelmæssig dialog med forældrene.

Elever og forældre Skolen/lærerne underretter elever og forældre om den nære undervisning og klassernes trivsel via et månedligt nyhedsbrev Skolen/ledelsen underretter hjemmene om livet på skolen, arrangementer, problemstillinger m.v. via et månedligt nyhedsbrev Skolen støtter op om skolebestyrelsens og kontaktforældrenes arbejde og er behjælpelig med at udarbejde ex høringssvar til kommunen

Skolens omverden Skolen er en del af samfundet og den politiske virkelighed. Skolen har en vigtig opgave i at vise, at den har en rolle i udviklingen i ex lokalområdet og i forhold til medier og politiske dagsordener.

Skolens omverden Dyvekeskolen samarbejder med skoler, institutioner og foreninger i lokalområdet. Dyvekeskolen gør opmærksom på sig selv i lokalområdet ved at sende nyhedsbreve, skoleblade m.v. ud til de lokale samarbejdspartnere. Lokalavisen inddrages i informations- og pr-arbejde.