Medbestemmelse/medin ddragelse på KU Rektor Ralf Hemmingsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

Den Danske Kvalitetsmodel
Beretning Bestyrelsens kompetencer: PRINCIPPER • Udarbejder PRINCIPPER.
Ved ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Kort præsentation af GRUS-delen April 2012 Ved
Skolebestyrelsens opgaver
INDFLYDELSE PÅ EGET REHABBILITERINGSFORLØB Fremtidens rehabilitering i kommunerne. Brugerrepræsentant Jette Bay Scleroseforeningen 5. September 2005.
Miljøråd på Læreruddannelsen Zahle (Kommissorium) Der oprettes et miljøråd på Læreruddannelsen Zahle i forbindelse med deltagelse i projektet Grønt Flag.
UDVIKLINGSTRÆ PÅ EN UDDANNELSESINSTITUTION
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Regionale Væksthuse tilbyder eksisterende og kommende væksthuse:
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
Jammerbugt Kommune Viceborgmester Morten Marinus
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Fra team af navn til team af gavn.
Forældreuddannelse? Oplæg til Skolerådsmøde 30. marts 2004.
Skolebestyrelsesarbejdet. Dagsorden for den 10. April Skolebestyrelsen på et overordnet plan Procedure omkring valgprocessen Hvad er så Skolebestyrelsen.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Forslag til planlægning af årets opgaver for kontaktpersonen
INFORMATIONSMØDE PURE4 / TYPO3 m.v.
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
RegionsMEDudvalget Seminar juni 2010 Resultater fra evalueringen af MEDaftalen 2010.
Attraktive Arbejdspladser
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Kodeks for offentlig topledelse
Digitaliseringsstyrelsen
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
”Sådan ville jeg gøre” Om MED-inddragelse i udbudsprocesser Direktør Birgit Plambeck, Viborg Kommune FOPS
Skolestruktur på dagsordenen
Arbejdsmiljøledelse – hvad er det? Oktober Formål Arbejde målrettet og systematisk på at sikre medarbejdernes sundhed, trivsel og arbejdsglæde.
Landsbyggefonden – nye krav og procedurer
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
VISION HVAD vil vi stræbe efter: HVORDAN når vi frem: HVILKE ‘områder er relevante: Oprettelser af projektorganisation – de overordnede rammer STRATEGI.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
INDHOLD Præsentation/drøftelse af hjemmearbejde. Økonomi Budget Sponsor og PR Afslutning ØKONOMI OG SPONSORER.
- Værktøjer til strategisk og systematisk kompetenceudvikling
Strategisk og systematisk kompetenceudvikling
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Dias 1 Udvalgte personalepolitiske retningslinjer v/ Fælles-TR for DM / AC Leif Søndergaard v/ Fælles-TR for HK Ingrid Kryhlmand v/ Personalechef Lisbeth.
INSTITUTLEDERFORLØB, KICKOFF 27. FEBRUAR 2012 AARHUS UNIVERSITET PROGRAM FOR KICK OFF-MØDE 1 Velkomst v. Lauritz B. Holm-Nielsen Præsentation af forløbet.
Elevplaner Debatmøde med kontaktforældre. Dagsorden Velkommen Elevplaner Skolebestyrelsens indflydelse Elevplaner i den offentlige debat Fiktive elevplaner.
Status GMO tiltag styring, kvalitetssikring, forandring
Et velfungerende MEDsystem: Hvorfor og hvordan? - Erfaringer fra Region Midtjylland Lars Hansson, direktør, Region Midtjylland.
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
Organisationsudvikling Odense Zoologiske Have 1.Analyse af den eksisterende organisations-struktur 2.Oplæg til eventuelle ændringer i strukturen 3.Udarbejdelse.
Titel Implementering af Fødevarestyrelsens kompetencestrategi SCKK – den 6. Februar 2008.
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Hvor mange ældrerådsmedlemmer 13 medlemmer Ældrerådet.
Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen18. JANUAR 2012 AARHUS UNIVERSITET Møde med Palle Christiansen REKTOR LAURITZ B. HOLM-NIELSENJANUAR 2012 VELKOMST OG INTRODUKTION.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Helsingør Kommune Standardskabelon Center for Politik og Organisation, Strategi, HR og Kommunikation Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole Oplæg.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Kommunikation og sammenhængskraft i MED-systemet Få jeres budskaber ud.
DN Sorø Baggrund – DN Sorø 778 medlemmer 40 aktive 10 arbejdsgrupper
Indre By / Østerbro LokalMED
fremtidig rapporteringspraksis
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
Hvad er Byggeri til Drift?
Kort om ”Uddannelse af servicepersonalet til Serviceassistenter” i region Sjælland D. 8. marts
2. dag - Modul 1A Samarbejdssystem TR-spil Områdeopdeling kommunal / privat Frokost (kl ) Pause (kl ) Festmiddag (kl )
Princip for udarbejdelse af principper
Kommunikationsstrategi
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Præsentationens transcript:

Medbestemmelse/medin ddragelse på KU Rektor Ralf Hemmingsen

Medbestemmelse/me dinddragelse på KU Medinddragelse/medbestemmelse er aktuelt pga processen omkring evaluering af universitetsloven ”Temperaturmåling” Målingen har været drøftet i HSU og afrapporteres til bestyrelsen den 29. oktober

Medbestemmelse/me dinddragelse på KU To afgørende forhold for KU’s legitimitet KUs medarbejdere og studerende skal have relevant og størst mulig indflydelse på arbejds- og studiesituation Ledelsen skal have rum til at løse sine opgaver inden for de rammer, der er fastsat i generel strategi og budget

Medbestemmelse/medinddragel se på KU KU har et relevant, og veludbygget system af rådgivende og sagsbehandlende fora med involvering af VIP, TAP og studerende KU’s ledelsesudviklingsprogram har fokus på kommunikation og inddragelse Brug for klarhed og gennemsigtighed til at dokumentere ovenstående Mulighed for tilpasninger lokalt

Anbefalinger til bestyrelsen 1.Igangværende involvering støttes og videreudvikles 2.Institut udarbejder oversigt over råd og organer 3.Institut årshjul 4.Dagsorden og referat 5.Beskrivelse af procedure for valg og udpegning 6.Udsendelse af nyhedsbreve, mails m.v. 7.Information om råd og organer m.v. til nyansatte Medbestemmelse/me dinddragelse på KU