En befriet fange Romerbrevet kapitel 5-8.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Hvordan bruges FLADSKÆRMENE i Brabrand Kirke ???.
Noget at tale om…og tænke på
Lav din egen ikon MM Anne Mette Gundesen / Hvad skal jeg sige? 2014.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Paulus en brik i Guds frelsesplan
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.
Opstandelsesfest.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Nøgler til menighedens vækst
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
Evangeliets fjender Enemies of the Gospel Vrăjmaşii evangheliei.
”Kaldet til kærlighed”
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
K.E. Løgstrup
En menighed, der søger enhed
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Giv generøsiteten videre til næste generation. Generøse Gener ”I skal ligne Gud, som hans kære børn og vandre i kærlighed, ligesom Kristus elskede os.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
”…stil jer til rådighed for Gud… som redskaber for retfærdighed!”
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Kate-QUIZ-mus.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Velkommen til undervisningsdag om
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Kære Gud. Tak for livet du har givet os, og denne gudstjeneste.
»En mand havde to sønner
Kristen i dag Identitet: Hvem er Jesus?. Sidste gang... Kristendom ikke først og fremmest love og regler, Men EVANGELIET om Jesus KRISTUS.
Lidelsens problem (teodicé)
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Guds glæde gennem generøsitet
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Rammefortællingen – Jobs Bog Bibeltekster Livsfilosofi Etik
Skabt som mand og kvinde
Sammenligningsspejle
Lede til Jesus – leve i Ham
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen. 7 følger af retfærdiggørelsen jf. Rom 5,1-11 1) Fred med Gud v.1 2) Adgang til Gud v.2a 3) Håb om herlighed v.2b 4)
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Guds kærlighed er stærke, milde hænder 1, S1 Guds kærlighed er stærke, milde hænder, som dækker dig med miskundhed og fred. Guds kærlighed dig ud i livet.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
063_Kvindelil, din tro er stor 1, S1 ”Kvindelil, din tro er stor, ske dig, som du ville!” I det rige nådens ord sprudler livets kilde.
Nu fryde sig hver kristen mand 1, S1
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Jesus, jeg vil gi’ Dig mit liv 1, S1
Halleluja dødens magt er brugt 1, S1
Fader, hold om mig Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen.
Guds arvinger og Kristi medarvinger
201 – Glæd dig, din Herre Gud 1, S1
195 – Glæd dig, Zion, glæd dig, Jord! 1, S1
Fra Himlen kom en engel klar 1, S1
Præsentationens transcript:

En befriet fange Romerbrevet kapitel 5-8

Rose os af håb om Guds herlighed - prise os lykkelige over Gud - men det sker gennem trængsler Romerbrevet 5:1 ff

Holdt som fange i syndens lov Befriet fra syndens og dødens lov Men jeg er af kød, solgt til at være under synden Romerbrevet 7:14, 7:23 og 8:2

Sønnekår som vi allerede har nu - sønnekår som vi sukker efter Romerbrevet 8:15 og 8:23

- dog stadig underlagt dødens magt Evigt liv i Kristus - dog stadig underlagt dødens magt Romerbrevet 8:10

vi ved ikke hvad vi skal bede om Svag i bønnen; vi ved ikke hvad vi skal bede om - men Ånden ... Romerbrevet 8:25-26

og alligevel under mange trængsler - sejrende i Kristus Herliggjort i Kristus og alligevel under mange trængsler - sejrende i Kristus trods frygtindgydende fjender Romerbrevet 8:28-30

Ligedannelse med Guds søn - trods kræfter og magter som søger at skille os fra Guds kærlighed Romerbrevet 8:31-39

Men Guds kald står fast!

"Her er alt præget af svaghed og forfald, af sorg og skuffelse, af mislykkethed, af tab og opløsning, af modgang og lidelser. Hvem kender ikke i sin omgangskreds mennesker med kræft og andre alvorlige sygdomme, mennesker med depression og demente mennesker? Og hvad med flygtninge og lemlæstede ofre for borgerkrig og samfundsomvæltende begivenheder?

Vi er grænseløst forkælede og selvoptagne, hvis det ikke bevæger os og vi bare jubler videre: "Ih, vi er allerede konger!" Ser vi ikke det, har vi fået ødelagt vor virkelighedssans gennem materialisme, gennem for megen her-og-nu teologi og anden form for herlighedsteologi". C.E.B. Cranfields

"Jeg kan ikke sige, hvad Himlen gav ham, det må bedre øjne studere, men jeg ser hans hovmod kigge ud af hvert et lem” Henrik VIII, 1491-1547