Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger."— Præsentationens transcript:

1 Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger

2 Da sagde Herren til Moses: »Skynd dig ned! Dit folk, som du førte op fra Egypten, har handlet slet. De er allerede veget fra den vej, jeg pålagde dem at følge. De har støbt sig et billede af en tyrekalv; de har tilbedt den og ofret til den, og de har sagt: Her er din Gud, Israel, som førte dig op fra Egypten.« Og Herren sagde til Moses: »Nu har jeg set, at dette folk er et stivnakket folk; lad mig bare tilintetgøre dem i min vrede! Men dig vil jeg gøre til et stort folk.« Dagen efter sagde Moses til folket: »I har begået en stor synd. Nu vil jeg gå op til Herren; måske kan jeg skaffe soning for jeres synd.« Så vendte Moses tilbage til Herren og sagde: »Ak, dette folk har begået en stor synd; de har lavet sig en gud af guld. Gid du dog vil tilgive dem deres synd! Men hvis ikke, så slet mig af den bog, du fører.« ( 2 Mos 32,7-10.30-32 )

3 ’Men jeg har det imod dig, at du har svigtet din første kærlighed. Husk derfor på, hvorfra du er faldet, og omvend dig, og gør de gerninger, du først gjorde; ellers kommer jeg over dig og flytter din lysestage fra dens plads, hvis ikke du omvender dig.’ (Åb 2) => Jf. Joh 8,42: ’Hvis Gud var jeres fader, ville I elske mig … ’.

4 Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger  Løgnen er en åndsmagt

5 Den, der har øre, skal høre, hvad Ånden siger til menighederne. => ’Hvorfor forstår I ikke, hvad jeg siger? Fordi I ikke kan høre mit ord. I har Djævelen til fader, og I er villige til at gøre, hvad jeres fader lyster.’

6 2 Kor 4,2-5: ’Vi har sagt nej til det skjulte og skændige og går ikke frem med snedighed og forfalsker heller ikke Guds ord, men bringer sandheden for dagen og anbefaler således os selv til ethvert menneskes samvittighed, for Guds øjne. Og er vort evangelium tilhyllet, er det kun tilhyllet for dem, der fortabes, for dem, der ikke tror; deres tanker har denne verdens gud blindet, så de ikke ser lyset, der stråler fra evangeliet om Kristi herlighed, Kristus, som er Guds billede. For vi prædiker ikke os selv, men Jesus Kristus som Herren og os selv som jeres tjenere for Jesu skyld. Thi Gud, der sagde: »Af mørke skal lys skinne frem,« han har ladet det skinne i vore hjerter til oplysning og til kundskab om Guds herlighed på Jesu Kristi ansigt.’

7 Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger  Løgnen er en åndsmagt  Guds ords betydning

8 Den, der holder fast ved mit ord, skal aldrig i evighed se døden. (Joh 8,51)

9 Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger  Løgnen er en åndsmagt  Guds ords betydning  Hvad skal vi bruge denne erkendelse til i dag?

10 ’Overalt skal I løfte troens skjold, hvormed I kan slukke alle den ondes brændende pile’ (Ef 6,16) ’Grib Åndens sværd, som er Guds ord.’ (Ef6,17) BØN: ’Herre, styr mine skridt ved dit ord, lad ingen uret få magten over mig!’ (Salme 119,133)


Download ppt "Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google