Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst."— Præsentationens transcript:

1 Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst sult. Og fristeren kom og sagde til ham: »Hvis du er Guds søn, så sig, at stenene her skal blive til brød.« Men han svarede: »Der står skrevet: ›Mennesket skal ikke leve af brød alene, men af hvert ord, der udgår af Guds mund.‹ «Da tog Djævelen ham med til den hellige by, stillede ham på templets tinde og sagde til ham: »Hvis du er Guds søn, så styrt dig ned. For der står skrevet:       Han vil give sine engle befaling,       og de skal bære dig på hænder,       så du ikke støder din fod på nogen sten.«

2 Fristelse Jesus sagde til ham: »Der står også skrevet: ›Du må ikke udæske Herren din Gud.‹ « Igen tog Djævelen ham med sig, denne gang til et meget højt bjerg, og viste ham alle verdens riger og deres herlighed og sagde til ham: »Alt dette vil jeg give dig, hvis du vil kaste dig ned og tilbede mig.« Da svarede Jesus ham: »Vig bort, Satan! For der står skrevet: ›Du skal tilbede Herren din Gud og tjene ham alene.‹ «Da forlod Djævelen ham, og se, der kom engle og sørgede for ham Matthæusevangeliet 4,1-11

3 Fristelse Gud blev menneske –
i Jesus identificerer han sig helt med os i vore fristelser og vore kampe.

4 Fristelse ”Mine brødre, I skal kun regne det for glæde, når I kommer ud for prøvelser af forskellige slags; I ved jo, at når jeres tro prøves, skaber det udholdenhed. Og udholdenheden skal føre til fuldendt værk, for at I kan være fuldkomne og helstøbte og ikke stå tilbage i noget.” (Jakobs brev)

5 Fristelse Det er i kampen, når vi møder modstand, at vores tro, karakter og udholdenhed kan blive styrket. ”Mine brødre, I skal kun regne det for glæde, når I kommer ud for prøvelser af forskellige slags; I ved jo, at når jeres tro prøves, skaber det udholdenhed. Og udholdenheden skal føre til fuldendt værk, for at I kan være fuldkomne og helstøbte og ikke stå tilbage i noget.” (Jakobs brev)

6 Fristelse Gud tillader ikke ørkenperioder i vore liv, fordi han har glemt os eller er vred på os – men fordi han tænker store tanker om os.

7 Jesus: ”Så vær da I fuldkomne, som jeres himmelske Far er fuldkommen!”
Fristelse Jesus: ”Så vær da I fuldkomne, som jeres himmelske Far er fuldkommen!”

8 Fristelse Jesus: ”Hvis nogen vil være min discipel, skal han tage sit kors op og følge mig.”

9 Fristelse Den samme situation kan blive en fristelse, som leder os til fald – eller en prøvelse/test, som vi går styrket ud af. Vores respons er afgørende.

10 Vi har brug for medvandrere.
Fristelse Vi har brug for medvandrere.

11 Fristelse Gud er fuld af nåde.
Selv dér, hvor vi falder, kan Gud vende det til velsignelse, når vi vender os til ham og tager imod hans tilgivelse og prøver igen.

12 Fristelse ”Simon, Simon! Satan gjorde krav på dig for at sigte dig som hvede; men jeg bad for dig, for at din tro ikke skal svigte. Og når du engang vender om, så styrk dine brødre.”

13 Fristelse Under fristelsens tryk er vi som kornet på tærskepladsen. Derved skrælles den ydre overflade af, og det, som hjertet egentlig gemmer, kommer frem.

14 Fristelse I enhver krise gemmer der sig et potentiale for vækst.
Hver gang du står fast i fristelsen, får du dybere rødder i Gud. Hver gang, du rejser dig efter at være faldet, ved du bedre end før, at du kun kan vokse ved Guds nådes hjælp. Det forfærdelige er ikke at falde, men at blive liggende.

15 Fristelse ”Hvad er der mere at sige? Er Gud for os, hvem kan da være imod os? Han, som ikke sparede sin egen søn, men gav ham hen for os alle, vil han ikke med ham skænke os alt? Hvem kan skille os fra Kristi kærlighed? Og Paulus svarer: ”Jeg er vis på, at hverken død eller liv eller engle eller magter eller noget nuværende eller noget kommende eller kræfter eller noget i det høje eller i det dybe eller nogen anden skabning kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, vor Herre.”


Download ppt "Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google