Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lidelsens problem (teodicé)

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lidelsens problem (teodicé)"— Præsentationens transcript:

1 Lidelsens problem (teodicé)
“Hvis Gud var god, ville han ønske at gøre sine skabninger fuldkommen lykkelige, og hvis Gud var almægtig, så ville han være i stand til at gøre, hvad han ønskede. Men skabningerne er ikke lykkelige. Derfor mangler Gud enten godhed eller kraft eller begge dele.” (C.S.Lewis: The Problem of Pain”)

2 Den kristne tro præsenterer os ikke for en forklaring på lidelsens problem – men den viser os, at Gud er med i lidelsen.

3 Den kristne tro præsenterer os ikke for en forklaring på lidelsens problem – men den viser os, at Gud er med i lidelsen. I Jesus identificerer Gud sig helt med os i vores liv og vores lidelse.

4 Vores tryghed og tillid er ikke baseret på, at der ikke kan ske os noget ondt, men i, at uanset, hvad der sker, er Gud med os og for os. Vi er i hans hånd under alle forhold.

5 Vores tryghed og tillid er ikke baseret på, at der ikke kan ske os noget ondt, men i, at uanset, hvad der sker, er Gud med os og for os. Vi er i hans hånd under alle forhold. ”Ikke alt, hvad der sker, er Guds vilje, og dog sker intet, uden at Gud er med i det. For der gives i enhver begivenhed, om den er nok så tung, altid en adgang ind til Gud.” (Dietrich Bonhoeffer)

6 ”I alle ting virker Gud til bedste med dem,
der elsker ham.” (Paulus i Rom. 8,28)

7 ”Da tre af Jobs venner hørte om al den ulykke, der havde ramt ham, kom de fra hver sit sted, Elifaz fra Teman, Bildad fra Shua og Sofar fra Na'ama; de mødtes og gik hen for at vise deres medfølelse og trøste ham. Men da de et stykke borte fik øje på ham, kunne de ikke kende ham; de brast i gråd, flængede deres kapper og kastede støv på hovedet. Så sad de syv dage og syv nætter på jorden hos ham. De sagde ikke noget til ham, for de så, hvor store hans lidelser var.”

8 Jobs bog gør klart, at vi ikke kan uddrage en umiddelbar sammenhæng mellem synd på den ene side og sygdom og ulykke på den anden. Job lider ikke p.gr.a. sin uretfærdighed og store synd.

9 Det virkelige spørgsmål er ikke:
”Hvad eller hvem er skyld i lidelsen?” men ”Hvordan kan jeg samarbejde med Gud i denne situation, så hans vilje sker?”

10 Job reagerede ikke med at forbande Gud – og han stillede sig heller ikke tilfreds med fromme floskler om Gud. Han var hudløst ærlig.

11 Gud er værd at elske, ikke p. gr. a
Gud er værd at elske, ikke p.gr.a. hans gaver og velsignelser og følelsen af hans nærvær – men fordi han er den, han er: den eneste sande Gud, som har skabt os, som elsker os, og som giver sig selv til os.

12 Suffering either makes us or breaks us

13 Suffering either makes us or breaks us
Det helt afgørende ikke er de begivenheder, der sker, men hvordan vi reagerer på dem.

14 Suffering either makes us or breaks us
Det helt afgørende ikke er de begivenheder, der sker, men hvordan vi reagerer på dem. I enhver krise og vanskelighed skjuler der sig en sti, som fører til vækst og liv.

15 Er Gud for os, hvem kan da være imod os
Er Gud for os, hvem kan da være imod os? Han, som ikke sparede sin egen søn, men gav ham hen for os alle, vil han ikke med ham skænke os alt?... Kristus Jesus er død, ja endnu mere, han er opstået og sidder ved Guds højre hånd og går i forbøn for os. Hvem kan skille os fra Kristi kærlighed? Nød eller angst? Forfølgelse, sult eller nøgenhed? Fare eller sværd? – som der står skrevet: På grund af dig dræbes vi dagen lang, vi regnes for slagtefår. Men i alt dette mere end sejrer vi ved ham, som har elsket os. For jeg er vis på, at hverken død eller liv eller engle eller magter eller noget nuværende eller noget kommende eller kræfter eller noget i det høje eller i det dybe eller nogen anden skabning kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, vor Herre. (Romerbrevet 8,31-39)


Download ppt "Lidelsens problem (teodicé)"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google