Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst."— Præsentationens transcript:

1 At byde den fremmede velkommen

2 Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst hos jer, skal være som en af landets egne, og du skal elske ham som dig selv. I var jo selv fremmede i Egypten. Jeg er Herren jeres Gud! (3 Mos 19,33)

3 Hvad siger Gud? v9 Når I høster kornet i jeres land, må du ikke høste helt ud til kanten af din mark, og hvad der ligger tilbage, når du har høstet, må du ikke samle ind. v10 Din vingård må du ikke plukke ren, og nedfaldne druer i din vingård må du ikke samle op; dem skal du efterlade til den trængende og den fremmede. Jeg er Herren jeres Gud! (3 Mos 19,9-10)

4 Hvad siger Gud? v20 Den fremmede må du ikke udnytte eller undertrykke. I var jo selv fremmede i Egypten. v21 Enken og den faderløse må I ikke behandle hårdt. v22 Hvis du alligevel gør det, vil jeg høre, når de råber til mig, v23 og da flammer min vrede op, og jeg dræber jer med sværd, så jeres koner bliver enker og jeres børn faderløse. (2 Mos 22,20-23)

5 Hvad siger Jesus? v18 Herrens ånd er over mig, fordi han har salvet mig. Han har sendt mig for at bringe godt budskab til fattige, for at udråbe frigivelse for fanger og syn til blinde, for at sætte undertrykte i frihed, v19 for at udråbe et nådeår fra Herren. (Luk 4,18-19)

6 Hvad siger Bibelen? v19 Så er I da ikke længere fremmede og udlændinge. I er de helliges medborgere og hører til Guds husstand. v20 I er bygget på apostlenes og profeternes grundvold med Kristus Jesus selv som hovedhjørnesten. v21 I ham holdes hele bygningen sammen og vokser til et helligt tempel i Herren. v22 I ham bliver også I sammen med os bygget op til en bolig for Gud i Ånden. (Ef 2,19-21)

7 Hvad siger Bibelen? v1 Fra Peter, Jesu Kristi apostel. Til de udvalgte, der bor spredt som fremmede blandt andre folkeslag, i Pontus, Galatien, Kappadokien, provinsen Asien og Bitynien, v2 og som efter Gud Faders forudviden ved Åndens helligelse er udvalgt til at vise lydighed og blive bestænket med Jesu Kristi blod. Nåde og fred være med jer i stadig rigere mål!

8 Hvad siger Bibelen? v3 Lovet være Gud, vor Herre Jesu Kristi fader, som i sin store barmhjertighed har genfødt os til et levende håb ved Jesu Kristi opstandelse fra de døde, v4 til en uforgængelig og ukrænkelig og uvisnelig arv, der ligger gemt i himlene til jer, v5 som af Guds magt ved troen bevares til en frelse, der holdes rede til at åbenbares i den sidste tid. (1 Pet 1,1-5)

9 Hvad siger Bibelen? v11 I kære, jeg formaner jer til som udlændinge og fremmede at holde jer fra kødets lyster, som fører krig mod sjælen. v12 Lev jeres liv blandt hedningerne sådan, at de netop ved det, de bagtaler jer for som forbrydere, kan få syn for jeres gode gerninger og prise Gud for dem på hjemsøgelsens dag. (1 Pet 2,11-12)


Download ppt "At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google