Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,"— Præsentationens transcript:

1 Hvordan mærker jeg, at Gud findes?

2 a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I, hvem siger I, at jeg er? Simon Peter svarede: Du er Kristus, den levende Guds søn. Og Jesus sagde til ham: Salig er du Simon, Jonas´ søn, for det har kød og blod ikke åbenbaret dig, men min fader i himlen. Matt.16.15-18

3 a. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Luther: Luther: ”Jeg tror, at jeg ikke ved hjælp af min egen fornuft eller kraft kan tro på Jesus Kristus, min Herre, eller komme til ham. Men Helligånden har kaldet mig gennem evangeliet, har oplyst mig med sine gaver, har helliget og bevaret mig i den rette tro.” Rom.”Troen kommer altså af det, der høres, og det, 10.17der høres, kommer i kraft af Kristi ord.”

4 Afhænger min tro af, hvorvidt jeg føler, at Gud findes? Det ene øjeblik føler vi, at vi tror af hele vort hjerte, det næste tvivler vi på, om vi overhovedet tror. Det modsatte af tro er ikke tvivl - men Det modsatte af tro er ikke tvivl - men vantro. vantro. Vantro - det ikke at ville tro! Vantro - det ikke at ville tro!

5 Trostest: Jeg kan mærke Gud - ergo tror jeg. Jeg kan ikke mærke Gud – ergo tror jeg ikke. - Denne ’trostest’ holder IKKE!!!

6 To grunde til at det alligevel er vigtigt at undersøge hvordan vi mærker, at Gud findes. Det kan være trosstyrkende at mærke GudDet kan være trosstyrkende at mærke Gud Det kan være en ’anstødssten’ for Det kan være en ’anstødssten’ for troen ikke at kunne mærke Gud troen ikke at kunne mærke Gud

7 Jeg kan overbevises i min hjerne. Rosens råb Rosens råb Jeg kan overbevises i mit hjerte. Blodets råb

8 Paulus: ”Det som kan vides om Gud er kendt iblandt dem; Gud har jo gjort det kendt for dem. Hans synlige egenskaber ses nemlig klart fra verdens skabelse af, både hans evige kraft og hans guddommelighed, idet de fornemmes i de ting der er frembragt, så de er uden undskyldning.” Rom.1:18-20.

9 H.A. Brorson: Op, al den ting som Gud har gjort, hans herlighed at prise! Det mindste han har skabt er stort og kan hans magt bevise.

10 Som en banegård………………..

11 ”Jeg er fuld af forbløffelse og ærefrygt for Gud, på grund af det, han har gjort ved skabelsen. Kun en nybegynder, der ikke ved ret meget om videnskab, vil hævde at videnskaben udhuler tro. Hvis du virkelig studerer videnskab, vil dette bringe dig tættere på Gud.” Nanoforsker James Tour 13 Nanoforsker James Tour.

12 Hvordan overbevises jeg i hjertet, om at Gud findes. Blodets råb! Bibelens menneskesyn fortæller hele sandheden om mig – og om Gud! Paulus siger det sådan: (Rom 7.18-19) ”Jeg ved, at i mig, altså i mit kød, bor der intet godt. Viljen har jeg, men at udføre det gode kan jeg ikke, men det onde som jeg ikke vil, det gør jeg”.

13 Din broders blod råber til mig fra jorden. 1.Mos.4.10.b Jeg tilgiver dig. Jeg elsker dig. Du er min. ”Fader, tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør.” Luk. 23.34.

14 Dette dias til at du skriver det bibelvers, som du vil bruge i dit vidnesbyrd…..


Download ppt "Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google