1. 2 3 Forskere: Kommuner tabte 53 millioner p å Digital Post i 2013 Digital post er en underskudsforretning i millionklassen for kommuner og regioner.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Studiekreds 2013 Gruppe 1 Børnepasningsordning Formålet er, at afhjælpe problemer for børnefamilier, hvor begge forældre arbejder med 3-holdsskift. Det.
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Ny, offentlig myndighed – Udbetaling Danmark
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
Din kontakt med det offentlige starter på nettet
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder på biblioteker Gentoftebibliotekerne 29. april 2013.
Dokumentboks og NemSMS Præsentation ved Myndighedsforum 24. juni 2009.
ADVARSEL !!!.
Hornbæk Skole Invitation til forældremøde og indskrivning til
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Kampagneopstartsmøde ”Fællesoffentlig kampagne om overgangen til obligatorisk digital kommunikation med det offentlige, 2013”
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Hvordan fortæller vi borgerne at de skal betjene sig selv digitalt?
Thomas Mørk Glintborg Digitaliseringsmessen 2013
Jammerbugt Kommune Viceborgmester Morten Marinus
”Nemt på Nettet” - kurser for borger og ansatte i digital selvbetjening / Vibeke Mygind, Horsens Kommunes Biblioteker – Vejle 10. oktober 2012.
Skriv til Digital Post Muligheder og faldgruber
Digital post på Virk.dk Siden 2010 I dag ca brugere
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Hvorfor er fællesoffentligt samarbejde en god ide ? v/ Kontorchef Michael Busk-Jepsen, Økonomistyrelsen HRKS majkonference, 14. Maj 2009.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Mandag 19/9 mødtes vi i skolen.Vi fik at vide vi havde Naturuge og at vi skulle en tur i skoven. Vi gik vi gik og vi gik, men alligevel sagde lærerne at.
Senior Online – Nye veje til digital inklusion
Hvordan sendes, modtages, besvares og testes Digital Post?
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
Digital Post til borgerne i vejen dertil
Status på projektet It- hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
Arbejdet med åbne standarder – fokus på implementeringen af B 103 Oplæg ved 3. workshop for it-governance 21. februar 2007.
Distribuerte Objekter Våren 2013 Professor II Eric Jul.
Medarbejdermøde 11. september Orientering om ASB’s strategi og udvikling  Hvordan klarer ASB sig lige nu?  Får vi flere penge og mere plads i.
Søren Viemose Konflikter i hverdagen Forhandling i samarbejde
Digital Post – kommunikationen til borgerne 9. september 2013.
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Velkommen til workshoppen ”Kommunikation med lærersteder og elever samt elektronisk indkaldelse til skoleophold” v/ Rikke Bekker Hansen og Anne Mette.
Børn og smerter Udvidet Familiekursus 6. marts 2010
Organisation og kommunikation
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
Hvorfor Digital Post? - og vejen dertil
Sådan sender myndigheder Digital Post til virksomheder
Effektiviseringer af driften i almene boligafdelinger
Borgermøde 25. juni 2013 Velkommen til borgermøde! Ordstyrer: Formand for Plan- og Klimaudvalget Lars Simonsen 17:00 Velkomst ved udvalgsformand Lars Simonsen.
Digital Post – kommunikationen til borgerne
Digital post Generel information og tiden frem mod d. 1. nov Bibliotekernes landsmøde den 4. oktober.
For at få en postkasse på borger.dk, så du kan kommunikere digitalt med det offentlige, skal du være logget på med din digitale signatur. Du klikker nu.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Projekt uge 40 Tradium Hobro. Udgangspunkt: Vi ville øve eleverne og os selv i den kreative platform Bruge et fælles udgangspunkt for innovation: lav.
Obligatorisk digital selvbetjening
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Ejerledelse – Nu og for fremtiden – Ejerledelseskonference 2015 – 25. februar 2015 Center for Ejerledede Virksomheder Forskning, uddannelse og dialog Peter.
Elevplan på Handelsgymnasiet På Business College Syd.
Mod obligatorisk Digital Post - for virksomheder
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Vejle 4. oktober 2012 Hvordan fortæller vi borgerne at de skal betjene sig selv digitalt? Jeanette Leah Vinther, Kommunikations- og kampagnemedarbejder,
Obligatorisk digital selvbetjening
Undervisning af alle 9. klasser i Digital Post Ved Digital Vejleder Kathrine Mørcholdt Buus og Digitaliseringskonsulent Kristinna Andersen.
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
1 Vand og naturplanerne - igen Hvor er vi i forløbet? Idéfase: Har vi klaret Høring af statslige ”Indsatsprogrammer”: Har vi klaret Høring af kommunale.
Business cases.
Fra beslutning til resultat Bliv klar til Digital Post e2015-projektet - Odense Kommune.
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 LØN, LÅN OG OPSPARING (Til arbejdshæftet.
Digitaliseringsstyrelsen den 4. december 2012 Netværksmøde.
Den digitale dansker – digitalisering af hverdagen
Greater Copenhagen – Klar til Smart Vækst Smarte affaldsløsninger – seminar nr november 2017 Data drevne affaldsløsninger.
Dagsorden LK Pkt. 3. baptist.dk – hvor går vejen? Materiale udsendt til menighederne og med dagsordenen. Forslag om overgangsordning, baptist.dk.
Pkt BaptistKirkens kommunikation, især baptist.dk
Præsentationens transcript:

1

2

3 Forskere: Kommuner tabte 53 millioner p å Digital Post i 2013 Digital post er en underskudsforretning i millionklassen for kommuner og regioner. Det er konklusionen p å to forskeres gennemgang af systemets business case. Af Adam Fribo, Mandag, 10. februar :29 De danske kommuner har tabt 53 millioner kroner på at bruge Digital Post i Det er konklusionen på en gennemgang af økonomien bag det digitale postsystem, der er foretaget af ph.d.-studerende Jesper Berger fra Roskilde Universitet og professor Kim Normann Andersen fra Copenhagen Business School. De to forskere, der også står bag tidligere omtalte rapporter om digital kommunikation med offentlige myndigheder, har kigget nærmere på business casen, der ligger bag det store projekt med digital post. Og en af forudsætningerne var, at kommunerne i 2013 skulle spare 103 millioner kroner på porto og materialer ved at bruge Digital Post.

4

* Business case forudsætning: * For hvert papirbrev, der blev erstattet af et digitalt brev, ville kommunen spare 5,85 kroner * I 2013 ville kommunerne sende 17,6 millioner digitale breve. * Realiteterne: * Der blev kun sendt 8,6 millioner breve digitalt * Besparelsen blev derfor kun på 50 millioner kroner – men kommunernes bloktilskud var allerede blevet skåret ned med 103 millioner kroner på den konto 5

* Business case forudsætning: * I 2013 ville regionerne sende 2,7 millioner breve digitalt i stedet for analogt. * Realiteterne: * Der blev kun sendt 0,7 millioner breve digitalt * Regionerne fik derfor et underskud på digital post i 2013 på 12 millioner kroner 6

7 * People * Processes * Products

8 KL indrømmer: Aner ikke om digital post giver underskud Kommunernes Landsforening aner ikke, om kommunerne vinder eller taber penge på digital post. »Som det ser ud nu, er det ikke et regnestykke vi går med planer om at lave«, siger konsulent fra KL til Version2 Af Adam Fribo, Onsdag, 12. februar :29 De proklamerede million-besparelser ved digitaliseringen af kommunale postforsendelser bliver ikke undersøgt. Det fortæller kommunernes forening KL, der oplyser, at man ikke efterregner, om de forventede besparelser ved digital post rent faktisk holder stik. Kommunerne blev i 2013 trukket 103 millioner kroner i bloktilskud på baggrund af en forventet besparelse på porto og materialer ved at indføre digitale postforsendelser. Men nu har forskere fra Roskilde Universitet og Copenhagen Business School opgjort, at det faktiske antal forsendelser blev meget lavere end forventet

9

* Intensiv kommunikation på alle niveauer og ad flere kanaler igennem det sidste halve år op til udrulningen * God tid til at komme med indvendinger og kritik * Løbende behandling og information om afklaringer og beslutninger om diverse indvendinger og kritik * Stor åbenhed om ulemper, så man når at vænne sig til tanken og tage egne forholdsregler 10

* Bred inddragelse i testaktiviter * Informationskampagne i form af en tretrins ”nedtælling” i de sidste to uger * Indkaldelse i kalenderen til uddannelsesaktiviteter - og inddragelse af personaleledere til at håndtere dem, der er ikke er til stede på dagen * Ikke big bang, men institution for institution 11

Og hvad er de fælles træk ved vellykkede implementeringer? 12