Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]"— Præsentationens transcript:

1 Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]

2 Oplæggets indhold 1)Hvorfor digitalisering? 2)Hvad betyder Digital Post for jer? 3)Obligatorisk digital selvbetjening – hvad er det?

3 Digitalisering sparer penge og giver fordele I kan ordne det hele på borger.dk vha. computer, og I skal ikke stå i kø. I er i forvejen på nettet. I skal kommunikere digitalt med det offentlige, så det offentlige ikke skal bruge penge på frimærker, papir og at indtaste oplysninger. Det giver ressourcer til fx velfærd.

4 Jeres liv er fyldt med store forandringer 24-11-2014© Copyright 4 Alder 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Grundskole til 9. klasse Ungdomsuddannelse Videregående uddannelse Videregående uddannelse Flytte hjemmefra Dannelses- rejse Få børn Ophold i udlandet 10. klasse / efterskole Fritidsjob

5 Borger.dk - forsiden

6 Digital Post Alle over 15 år der ikke er fritaget, modtager fra 1. november 2014 Digital Post fra det offentlige. Med den kan man modtage og sende sikker digital post fra og til det offentlige (SU, skat osv.). Digital Post fra det offentlige sparer dig for mapper på reolen. Så du finder let dine papirer fra det offentlige.

7 Se en film om Digital Post

8 Hvorfor ikke bare e-mail? En privat mail har ikke samme sikkerhed som den digitale postkasse. Ingen uvedkommende kan læse den digitale post. Ingen kan udgive sig for at være en anden og sende digital post i en andens navn.

9 Digital post på borger.dk – sådan ser det ud

10 Tilmeld jer Digital Post Tilmeld jer på borger.dk ved at klikke på ”Digital Post”. Hvis I allerede bruger e-Boks: I kan vælge at logge på e-Boks og tilmelde jer Digital Post fra det offentlige der. I skal tilmelde jer Digital Post fra alle offentlige myndigheder, også selvom I i e-Boks allerede modtager post fra enkelte offentlige myndigheder.

11 Tilmeld jer allerede nu… Hvis du er 15 år eller derover, bliver du 1. november 2014 automatisk tilmeldt Digital Post. Hvis I tilmelder jer allerede nu, vænner I jer til jævnligt at tjekke, om I har modtaget ny Digital Post. Så undgår I at gå glip af vigtige breve.

12 Husk at tjekke Digital Post Digital Post fra det offentlige har samme retsvirkning som papirbreve fra det offentlige. Derfor skal I huske at tjekke, om I har modtaget ny Digital Post. Ellers kan I gå glip af tidsfrister, penge osv. Under ‘Indstillinger’ kan I oplyse jeres e-mailadresse og/eller mobilnummer. Så får I besked, når der er ny Digital Post til jer.

13 Digital selvbetjening – vidste I, at… …hvis jeres cykel bliver stjålet, skal I anmelde det digitalt på borger.dk?

14 Digital selvbetjening – vidste I, at… …hvis I skal bo i udlandet mere end 6 måneder, skal I melde udrejse på borger.dk?

15 Digital selvbetjening – vidste I, at… …hvis I skal giftes, skal I ansøge om vielse på borger.dk

16 1.”Er du mere digital end en 65-årig?” er navnet på en Facebook-quiz målrettet de 15-24-årige. Der dystes i digital kunnen mod kendte og ukendte borgere på over 65 år. Se quizzen på www.erdumeredigital.dk. www.erdumeredigital.dk Fællesoffentlig ungeindsats

17 Digitaliseringsstyrelsen udskriver en konkurrence for landets 9.-10. klasser samt elever på ungdomsuddannelser, hvor der trækkes lod om en klassefest med alt betalt. Konkurrencen løber frem til d. 23. oktober, og eleverne kan sende en digital hilsen til fremtiden med deres tanker om, hvordan vi kommunikerer om 50 år. Læs mere om den på www.borger.dk/digitalhilsen.www.borger.dk/digitalhilsen Elevernes hilsner bliver en del af en historisk tidskapsel, der kommer med i Post & Tele Museums samling.

18 Din kontakt med det offentlige starter på nettet!

19 Hjælp at hente Få hjælp på borgerservice. Bibliotekerne kan også hjælpe. Telefonsupporten ”1881” / 7010 1881 kan svare på spørgsmål om brugen af borger.dk. Hjælpeunivers på borger.dk: spørgsmål/svar (FAQ) m.m.

20 Hvad med dem, der ikke kan? Man kan blive fritaget fra Digital Post, hvis man ikke kan anvende den. Man kan blive undtaget fra at bruge digital selvbetjening, hvis man ikke kan anvende det.

21 Du kan også bruge din smartphone, Ipad eller tablet. Log på med dit NemID.

22 HUSK! Dem, der kan, skal kommunikere digitalt. – og det er meget nemmere dig.

23 Spørgsmål?


Download ppt "Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google