VELKOMMEN TIL DOFT´S ROADSHOW 2013

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
De øvrige kommunale samarbejdsmuligheder ….
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) Dato: Editer dato.
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen K RONIKERE PÅ ARBEJDSPLADSEN T EMAGRUPPEN
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Brændpunkter i fremtidens lokale idrætspolitik IDAN 20. april 2006.
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Kampagneopstartsmøde ”Fællesoffentlig kampagne om overgangen til obligatorisk digital kommunikation med det offentlige, 2013”
Hvor er KFUM’s Sociale Arbejde på vej hen?. Hvad vil det offentlige? Nye udfordringer? Nye muligheder? Nye vilkår? Tendenser? Det er vi!
VELFÆRDSSTATEN SUNDHEDSVÆSENET.
VELFÆRDSSTATEN SUNDHEDSVÆSENET.
DDS Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed i Odense Kommune
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Velkommen til valgmøde
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Pædagoguddannelsen Vi kommer fra Ikast pædagog seminarium. I de følgende slides vil vi fortælle om pædagoguddannelsen. Pædagogens arbejde handler kort.
Velkommen til De Offentlige Tandlægers kursus i vågen sedation.
Velkommen til en spændende dag, hvor det handler om tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte. Jeg hedder Helle Stuart, jeg er projektleder i Røgfrihed.
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Reformen af førtidspension og fleksjob
WORKSHOP 2 Inkluderende sundhedsfremme og forebyggelse
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Børne- og Ungdomstandplejen TANDPLEJETEAMET OG OPGAVEGLIDNING LIF-TEMADAG
Temadag for tandlægekonsulenter
Omsorgstandpleje – brugernes perspektiv Jens Højgaard, Ældre Sagen 8. April 2013.
Fremtidens tandpleje DOFT´s roadshow 2013
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Grundlaget for indgåelse af aftale med et begrænset antal tandlæger. At gøre det organisatorisk muligt at gennemføre servicenivellering og at arbejde med.
Byrådsseminar 23. januar 2012 Sønderborg Enhedschef Annemarie Knigge Enhed for Sunde Rammer Sundhedsstyrelsen Sundhedspolitikken – relevant i alle fagudvalg.
Midtvejsseminar den november 2010 Midtvejsseminar for modelkommunerne november 2010.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
SPECIALTANDPLEJE Udarbejdet af tandplejere: Kate Bjørnsholm, Jane Kjærbye, Sisse Korsholm.
Kommunal Faldforebyggelse v/ Hanne Skov, faldkonsulent
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Oplæg om den danske kommunalreform v/ Ole Glahn, Det Radikale Venstre
DLF ved årsskiftet 2011 Hvad er vi optaget af i DLF? Det politiske grundlag Organiseringen Presset på folkeskolen Oplevelsen af presset ved medlemmerne.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Den demografiske trussel -et drama i 3 akter 2. februar 2006 Bjarne Laursen CUF/Registerprogrammet.
Hvor skal vi sammen bringe DKT hen? Hvem er vi? Hvordan er dette oplæg struktureret? - Hvilke uløste tandplejeproblemer er der? - Visioner og senarier?
Nye ældre – nye muligheder
Visitation i SUF Den Centrale visitation 24. november 2009
KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen.
KL´s visioner for kroniske patienter
National konference den 3. november 2009 Røgfrihed for alle Tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte v/projektleder Helle Stuart.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Hvem skal kommunerne samarbejde med i fremtiden på idrætsområdet? Oplæg til Breddeidrætsudvalgets møde tirsdag d. 6. november v/ Børne- og Fritidsdirektør.
Fremtidens Børnesundhed Strategisk møde 19. november 2012Fremtidens Børnesundhed1.
Hvordan skabes sammenhæng i kapacitet og ressourcer på tværs? Oplægsholder : Forebyggelseschef Eva Henriksen Kommunen har ca indbyggere En af to.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Socialcenter København Juni 2016/cls Temadag ATO.
Den svenske model - perspektiver på helhedssyn Netværksmøde, samskabelse 20. maj 2016 Helle Hende Stærmose.
-projekter i den kommunale tandpleje. LIF Teamdag 2015 Mandag d. 30 november 2015.
Hvorfor er vi her i dag ? Teknisk Administrativt udvalg i Region Midt, som er et samarbejdsudvalg under Regionens Sundhedsudvalg, har ved flere lejligheder.
-Hvad er det for en historie vi fortæller?
Opsamling Skt Patriks Day .
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Dialog mod Vold som business-case
Præsentationens transcript:

VELKOMMEN TIL DOFT´S ROADSHOW 2013

DOFT´S ROADSHOW 2013 Program: 17.00 - 17.45 Oplæg ved Birthe Cortsen 17.45 - 18.15 Oplæg ved Birgitte Sindrup 18.15 - 19.00 Sandwich, øl og vand samt kaffe 19.00 - ca. 20.00 Diskussion af Fremtidens Tandpleje

DOFT´S ROADSHOW 2013 Fremtidens tandpleje Hvad skal den offentlige tandpleje leve af i fremtiden? Tandpleje for børn og unge samt special- og omsorgstandplejepatienter som nu - og ikke andet? Tandpleje for nuværende grupper samt socialt udsatte? - skal vi søge at ændre lovgivningen, så behandling af socialt udsatte er en offentlig opgave? Tandpleje for nuværende grupper samt socialt udsatte suppleret med en generel sundhedsfremme indsats overfor kommunens borgere? Skal vi lette overgangen fra den kommunale tandpleje til privat praksis for den gruppe af unge, som vi erfaringsmæssigt ved er i risiko for at blive tabt i overgangen? Fængselstandpleje, tandpleje for flygtninge og asylansøgere Andet?

DOFT´S ROADSHOW 2013 Børne- og ungdomstandplejen Området er under pres først og fremmest som følge af den forbedrede tandsundhed, men også som følge af et om end svagt faldende børnetal Flere kommuner pålægger ekstraordinære besparelser på børne- og ungdomstandplejen for at finansiere andre sundhedstiltag eller mindske besparelser på andre serviceområder Tandplejerforeningen er særdeles aktive med at informere kommunalpolitikere og forvaltningschefer om, at mindst 40 % af tandlægerne uden problemer kan erstattes af tandplejere Indkaldeintervallerne øges – hvilket i nogen grad understøttes af de nye nationale kliniske retningslinjer på området Hjemtage opgaven fra private aktører, hvor dette er muligt

DOFT´S ROADSHOW 2013 Omsorgstandpleje Serviceeftersyn: Politisk pres for at få ændret indhold fra palliativ til egentlig sundhedsfremmende, forebyggende og behandlende tandpleje. Bedre visitationskriterier, så alle der skal have tilbuddet også får det. Bedre arbejdsmiljø – så behandling foregår under klinikforhold med mulighed for at lifte pt. m.v. Bedre efteruddannelse gennem en DKTE for omsorgs- og specialtandpleje Hjemtage opgaven fra regionstandpleje/private aktører, hvor dette er muligt Projekt – Bedste skal også ha’ børstet tænder – Opprioritere den opsøgende og forebyggende indsats og den tidlige opsporing af drop out blandt de ældre

DOFT´S ROADSHOW 2013 Specialtandplejen DOFT ser ikke store forandringer (trusler) på dette område DKTE i special- og omsorgstandpleje skal sikre kvaliteten i opgavevaretagelsen i fremtiden (generationsskifte problematik)

DOFT´S ROADSHOW 2013 Omprioritering af tandplejemidler til andre formål 580 millioner DK kr. er fjernet fra tilskudsmidlerne på voksentandplejeområdet 180 millioner er taget fra tandrensninger (de ikke sundhedsmæssigt begrundede) og anvendt til flere fængselspladser 400 millioner er taget fra kliniske undersøgelser (der ydes nu højst tilskud til 1 undersøgelse pr. år) og anvendes til andre sundhedsformål (kræftbehandling, psykiatri m.v.) DOFT har protesteret over at pengene ikke genanvendes på tandplejeområdet til at skabe mere lighed i sundhed ( tandpleje til socialt udsatte) og mere sundhed for pengene

DOFT´S ROADSHOW 2013 Nye midler til tilskud til tandpleje for socialt udsatte 180 millioner kr. til tilskud til tandpleje til socialt udsatte (§82a) Administrativt og fagligt adskiller de nye midler sig fra gamle midler til samme formål DOFT havde ønsket midlerne til et opsøgende, sundhedsfremmende, forebyggende og behandlende tilbud med fritvalg for så vidt angår behandling (privat praksis eller kommunal klinik) jf. Herlevmodellen eller gennem maksimeret egenbetaling som i omsorgstandplejen

DOFT´S ROADSHOW 2013 Lette overgangen fra kommunal tandpleje til voksentandpleje ved at gøre overgangen mere fleksibel for de socialt udsatte unge, der ellers med stor sandsynlighed vil droppe ud. Kunne gøres på en af nedenstående måder eller ved kombination af flere: Overgang ved 24 år Overgang efter endt uddannelse Overgang efter sociale kriterier

DOFT´S ROADSHOW 2013 Drift af tandpleje for Kriminalforsorgen m.fl. Indsatte med straf på over 3 måneders fængsel omfattes ikke af sundhedslovens tandplejetilbud Kriminalforsorgen har fået tillagt ansvaret for tandplejen for de indsatte Mange steder har fængslerne haft en privatpraktiserende tandlæge til at udføre opgaven Kriminalforsorgen har spurgt en kommunal tandpleje om de ville løse opgaven mod betaling De Offentlige Tandlæger har fået juridisk responsum på at det er lovligt, hvis økonomien i opgaven ikke overskrider EU’s udbudsgrænse (ca. 1,5 millioner DK kr. pr. år) Tilsvarende ville det være lovligt i relation til Udlændingestyrelsens ansvar for tandpleje til asylansøgere

DOFT´S ROADSHOW 2013 Kan og skal den kommunale tandpleje spille en rolle i den borgerrettet forebyggelsesindsats (sundhedsfremme), der blev en kommunal opgave i forbindelse med strukturreformen?

DOFT´S ROADSHOW 2013 SLUT!