Et projekt på. Baggrund  Misbrugere der har behov for en tættere personlig, følelsesmæssig og social opfølgning for at kunne indgå i relationer på arbejdsmarkedet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Langvarigt sygefravær
Ebbe Henningsen Landsformand At være pårørende – håb og muligheder.
Vejledende samtale Helhedsvurdering.
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Mette Andersen SDE Ansættelse af elev. Mette Andersen SDE
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Iværksætter-rådgivning for nydanskere Nyvirk Iværksættercenter, Århus
Psykoedukation til unge i OPUS
Erfaringen viser, at dette er begyndelsen på en
Et jobcenters vejledning af unge med særlige behov et jobcenters bud på nogle muligheder, redskaber og metoder i vejledningsindsatsen.
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
Vejledende samtale og helhedsvurdering på SOSU Nord
Opgaven jeg fik stillet
Konsulentfirmaet DropUd Telefon: www. dropud. dk
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Kontanthjælpsreformen
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Informationsmøde d. 28/9 Optag august Praktik: 1.
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Rusmiddelnøgleperson- uddannelse transparenter Trin 2.
UNGDOMSUDDANNELSERNE HADERSLEV HANDELSSKOLE
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
1 © Copyright AK-Samvirke – juli 2009 L165 vedtaget 29. maj 2009 som lov 480 af 12. juni 2009 Bekendtgørelse 891 af 21. september 2009.
U ngdommens U ddannelsesvejledning B ornholm Torvegade 7 1tv Kasse i finansministeriet STU - Status august 2012 Kommunikationscentret.
Organisationsudviklingsprojekt 28. juni 2007 Igangværende proces med afdækning og kortlægning af arbejdsgange opprioriteres, idet indsatsen skal.
Et projekt på.  Misbrugsbehandling er traditionelt opdelt i en behandlingsfase og en fase der retter sig mod arbejdsmarkedet.  At blive stoffri er sjældent.
”Vejen frem” - projekt for borgere 18 – 30 år med psykiske lidelser Oplæg til Psykiatriens Samordningsudvalg Den 16. juni 2010.
Erfaringer med metoder til at få mennesker med psykisk sygdom i beskæftigelse v/Tommi Strandgaard, direktør, Jobcenter Østdanmark.
Ungebasen.
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
Uddannelse for udviklingshæmmede
Infomøde cand.selv – cand.mentor
KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Håndtering af Sygefravær
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Muligheder og rettigheder
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Søg om støtte til et mere sikkert og rummeligt arbejde for alle Danielle Caspersen og Lærke Frøslev Bella Center, 15. april 2015.
Workshop 1 på BIP seminar, d. 10 juni 2015 i Vejle
Fagchef Fagligt ansvarlig for hele området
Instituttet for Blinde og Svagsynede i samarbejde med Handivid, støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen Ny Praksis april 2011 – april 2013 v. Lise Plagborg.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Tilknytning til arbejdsmarkedet har en sundhedsfremmende effekt – Hvilke muligheder er der for anvendelsen af virksomhedsrettet aktivering for personer.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Virksomhedsindsats for de mest udsatte Erfaringer fra VC2, marts 2015.
Informationsmøde vedr. PAS. PAS Odense Baggrundstal*: Odense har knap indbyggere (heraf er i alderen år) Der er ca studerende.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Hurtig i gang – 2 Jobcenter Esbjerg Udfordringer og opnåede erfaringer.
Mentorprojekt Sisimiut
Det frie Gymnasium.
Hjælpeskema til bedømmelse i praktikken 2017
Underretning, handleplan, børnefaglig undersøgelse mv
Patientens møde med sundhedspersonalet
Styregruppemøde den 7. marts 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Præsentationens transcript:

Et projekt på

Baggrund

 Misbrugere der har behov for en tættere personlig, følelsesmæssig og social opfølgning for at kunne indgå i relationer på arbejdsmarkedet  Misbrugere der efter et afsluttet behandlingsforløb har brug for afklaring, opkvalifikation, praktik og evt. uddannelse for at kunne opnå en fast tilknytning til arbejdsmarkedet.  Misbrugere der har en vilje til at yde en indsats for at opnå det, der kan medvirke til at ændre på den pågældendes situation og skabe grundlag for et fast job eller en erhvervsrettet uddannelse. Forward henvender sig til:

 Støtte ejerskabet til egen udvikling  Finde og vedligeholde personlige ressourcer  Gennemføre erhvervsrettet afklaring  Udvikle personlige, sociale og faglige kompetencer  Forebygge tilbagefald til fornyet misbrug  Opstille ekstern handleplan og forberede til ustøttet job Målsætning

 En tro på at det kan lade sig gøre  Krav om ansvar for eget liv  Projektmedarbejdere, der selv har været der, og derfor kan se, hvilket stadie den enkelte befinder sig på og stille krav derefter  Individuelle forløb – individuel afklaring, opkvalificering og arbejdsmarkeds- placering til varigt arbejde  Vekslen mellem personlige samtaler, undervisning i Forward, undervisning på skolen og gruppemøder  Tid til både 2 skridt frem og 1 tilbage Metode

Faseforløb for cleangruppen Fase 1: Eleven finder sig til rette og arbejder med essentielle personlige ressourcer. Fase 2: Elevens skema ligner en almindelig arbejdsuge. Fase 3: Eleven har mulighed for korte praktikophold på eller uden for skolen. Fase 4: Eleven har mulighed for at være i arbejdspraktik i en længere periode. Praktikperioden bekræfter eleven i de valg, som eleven har truffet. Fase 5: Eleven starter på arbejde/uddannelse eller ansættes i løntilskud. Fase 2- 5:Sociale og faglige problematikker tages løbende op i basisgruppen i Forward.

Resultater pr  Der har til dato været 79 elever tilknyttet Forward. Heraf er 11 elever stadig indskrevet.  Af de udskrevne elever er 45 kommet videre til enten arbejde eller uddannelse (66,2 %). 13 er kommet i et længerevarende behandlingsforløb, som en vej videre mod arbejdsmarkedet (19,1 %).  Det vil sige, at 85,3 % er kommet i gang med arbejde, uddannelse eller behandling.  10 elever har vi mistet kontakten til.