Selvevaluering ’It i folkeskolen’

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
God uddannelsesvejledning - Udvikling
Advertisements

Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af emne 2.
Velkommen på Skibet Skole
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Større Skriftlig Opgave
Præsentation af materialer på personalemøde
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Et væksthus for børn og voksne
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
”FRA SYGEFRAVÆR TIL ARBEJDSEVNE” 27. FEBRUAR 2013 KONFERENCE TORVEHALLERNE I VEJLE Sund By Sekretariatet.
Velkommen til temadag om Indholdskanalen. Program: : Indholdskanalens muligheder Baggrunden for Indholdskanalen : Leverandør-præsentationer.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Skolereform august 2014………………
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
Udviklingsplaner Sønderborg
Den Kommunale Kvalitetsmodel
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Forældremøde 2/ Information om forårets valg til skolebestyrelsen 2.Evaluering af tiltag til forbedret kommunikation på skoleintra 3.Status på implementering.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Ledelse i den digitale skole - selvevaluering af udbyttet af it Uddannelsesforum 4. november 2008 kl. 14: :50 Konsulent Sanya Pedersen, Danmarks.
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra skolens ledelsesteams’ selvevaluering.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra kommunale repræsentanters selvevaluering.
Selvevaluering af it i undervisningen på skolerne i Aalborg
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Folkeskolereformen på vores skole
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Præsentation af materialer på personalemøde
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Status Udviklingsprojekt ”Ord til billede” Ole Christensen og Merete Skjødt Jørgensen.
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Obligatorisk selvvalgt opgave
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
Udeskolekursus Tårnby Kommune, august 2011
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
” Fremtiden kommer af sig selv, fremskridtet gør ikke.”
Velkommen til region Midtjyllands takstundervisningsdag.
Hvad er det gode skolelederliv?
Obligatorisk selvvalgt opgave
Øvelser Usability Metoder. I dag Evaluering af opgaver.  Aflevering.  Strukturen – (se senere). Aftenens øvelse: Usability plan.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
3-timersmøderne 2016 Initiativ * Konkrete uddannelsesinitiativer + dialog * Konkrete uddannelsesinitiativ er + dialog Årlig rapport 3-timersmødet Vision.
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Hvad er det gode skolelederliv?
3-timersmødet 2017.
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Onlinemøder DES, 11. september Lluis Armangué, Københavns Kommune
3-timersmødet 2017.
Det handler om eleverne
Softwarearkitektur i Praksis: Forsknings- og Udviklingsprojekt
Præsentationens transcript:

Selvevaluering ’It i folkeskolen’ Opstartsmøde Marianne Buhl Hornskov og Sanya Gertsen Pedersen, Danmarks Evalueringsinstitut

Dagens program Præsentation af projekt som I er en del af Hvad er selvevaluering? I gang med selvevalueringen …

Hvem er vi?

Det overordnede projektet Formål at understøtte dialog og refleksion at indsamle viden om status på og visioner for it-integrationen at give inspiration og anbefalinger Aktiviteter i projektet Erfaringer, gode råd og fremtidsudsigter fra 14 kommuner Selvevalueringsforløb på 11 skoler Formidling af resultaterne fra projektet Opsamlende rapport Konference (25. og 27. august 2009) 1-dags seminarer Selvevalueringsværktøj

Selvevaluering – hvorfor? Hvad kan I bruge det til? En anledning til at iagttage egen praksis og sætte ord på den, diskutere, reflektere og evt. udvikle Perspektivering og inspiration fra førende eksperter Hvad vil EVA bruge det til? Indsamling af data om status og visioner for it i folkeskolen

Forskellige roller – forskellige bidrag - forskellige temaer Kommunen Ledelsen Lærerne Elev

Modellen for selvevaluering Det nedskrevne som skal ændres Det nedskrevne A: Praksis som vi ser den nu C: Praksis som vi vil udvikle B: Analyse og vurdering Udmøntning af ny praksis Det uskrevne Det uskrevne som vi skal arbejde med

Aktiviteter i selvevalueringsforløbet

Gode råd til selvevalueringsforløbet Fastlæg sammen med gruppen hele møderækken fra starten Hold hellere færre, men længere møder Aftal hvilke temaer og spørgsmål I skal arbejde med hvornår Forbered jer individuelt forud for møderne Skriv på møderne – sæt dansklæreren udenfor døren. Skriv ikke det sammen to gange. Lav henvisninger. Giv plads til forskellige perspektiver. Beskriv både det typiske og vigtige nuancer. Koordinatoren er gruppeleder, ikke arbejdshest Selvevalaueringsrapporten er et ’redskab’. Den offentliggøres ikke af EVA. Eksempler skal godkendes. Ring til EVA – hellere én gang for meget end for lidt Afhold et møde mellem koordinatorerne efter rapporterne er sendt til EVA – hvordan kan I bedst anvende resultaterne fra gruppernes arbejde?

Input til selvevalueringen: Tre spørgeskemaundersøgelser Formål Information direkte relevant i forhold til de spørgsmål som I skal arbejde med i selvevalueringsforløbet. perspektivere diskussionerne i gruppen Praktisk Tre spørgeskemaer: Elever (obligatorisk), lærere (frivillig) og forældre (frivillig) På tværs eller 4-5. klasse Trykt i 50 eksemplarer Digital version så muligt selv at printe flere og evt. justere Et A4 ark på begge sider 8-12 spørgsmål Bør gennemføres hurtigst muligt Sådan gennemfører I undersøgelserne Udlever spørgeskemaerne De udfylder skemaet – max 5 min. Saml spørgeskemaerne ind (max 1 uge) Optælling af resultaterne på to måder: Send alle udfyldte spørgeskemaer til EVA. Vi vil tæller svarene sammen i løbet af 5 arbejdsdage. Tæl selv svarene sammen. Indtast resultaterne i fremsendt regneark. Anvend resultaterne til at perspektivere jeres erfaringer og diskussioner i gruppen. Se appendiks C i ’Vejledningen’

Rapporten sendes til EVA Én rapport fra hver gruppe Max. 20-25 sider Digital skabelon er sendt til koordinatorerne Koordinatoren fra hver gruppe er ansvarlig for at sende rapporten til EVA (sgp@eva.dk) Senest onsdag den 29. oktober kl. 1200

Hvad sker der på besøget? Formål: Snakke om jeres erfaringer og visioner for fremtiden Perspektivere og inspirere jeres praksis Hvem deltager i besøget? Lærere Skolens ledelsesteam Centrale aktører på kommunalt niveau Elever Forældre To eksperter EVA

Hvordan gøre selvevalueringsforløbet mest nyttigt for jer? Hvordan kan og vil I bruge selvevalueringsrapporten bagefter? Kan evalueringen kobles til eller understøtte andre indsatser på skolen eller i kommunen?

Projektets hjemmeside: http://www. eva