Skolevæsenet. Geografiske, tekniske og økonomiske udfordringer De store geografiske afstande, tekniske udfordringer med Tele´s radiokæde og sattelit forbindelsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Orientering om skolebestyrelsesarbejdet
Advertisements

Skolereform august 2014………………
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole, Skolereform
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Møde for bygdeskoleledere i Qaasuitsup Kommunea Ilulissat den november 2011 Midtvejsevalueringen.
mellem Miljøministeriet og KL
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Folkeskole-reformen August 2014.
Qaasuitsup Kommunea Projekt fjernundervisning. Historik  Beslutning i udvalget for Kultur, Undervisning og Fritid at mulighederne for fjernundervisning.
Skolepolitiske visioner og mål
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Skolereform august 2014………………
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
Fokus LedelsenBestyrelsen Klar til skolelivet Andelen af skolestartere, der ikke har behov for særlige sprogstøttende foranstaltninger (herunder modtageklasser)
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Budget og regnskab Stenmagle skole
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Den fremtidige folkeskolestruktur  Et inspirationsoplæg KANUKOKA-seminar:Samarbejde på børn- og ungeområdet 1.
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Qaasuitsup Kommunia Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Kommuneqarfik Sermersooq Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
Skolebestyrelsens kompetencer og tilsynspligt
Folkeskolereformen - generel information
Status for Økonomisk Balance og Økonomistyirng17. december 2006 Status for Økonomisk Balance og Økonomistyring Regnskab 2006 Redegørelse for årsagerne.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Hvordan søger man om optagelse?
SKOLEBESTYRELSENS OPGAVER FOLKETINGET BYRÅDET UNDERVISNINGSMINISTERIET BØRNE- OG UNGDOMSDIREKTØR SKOLEBESTYRELSEN: 7 FORÆLDREREPRÆSENTANTER 2 MEDARBEJDERREPRÆSENTANTER.
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Velkommen til informationsaften på Enghaveskolen.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Temamøde Thyholm og Struer 14. december Temamøde – Thyholm og Struer 1. Svarskrivelse til Indenrigs- og Sundhedsmin. 2. Projekt- og procesorganisation.
Brøndby Lærerforenings
Skoleledelse Atuarfinni aqutsineq Skoleledere i udvikling, som også udvikler kollegaer. ”Aqutsisut ineriartortut, suleqatinillu ineriartortitsisut”.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Udviklingen af elevtal samt timetal m.v. I perioden skoleår 99/00 til 09/10 Institut for Læring Inerisaavik Marts 2011.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
Orientering om fremtidig struktur i skolen
SKOLEBESTYRELSEN på Gilleleje Skole
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Velkommen i skolebestyrelsesarbejdet 2012.
Skolebestyrelsens årsberetning 2012 – 2013 Kenneth Andersen Formand for skolebestyrelsen.
Valgmøde 7. april Velkomst 2.Skolebestyrelsens arbejde - Det formelle - og i praksis 3.Tidsfrister 4.Opstilling / valgliste 5.Eventuelt.
BYRÅD SBU Skolebestyrelser Skoleforum Styrelsesvedtægt.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Kommune Kujalleq Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Kvalitetsrapport 2009/2010 Nuancer og variationer - et billede af et mangfoldigt skoleområde. En afrapportering fra skoleområdet med fokus på initiativer,
Grønlandske efterskoleelever Langt de fleste elever har et godt efterskole ophold i Danmark Det er en stor hjælp for senere uddannelsesforløb at de har.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
TR møde 27. august 15 Arbejdspladser, At indsats og Københavns Kommunes Budget 2016.
Præsentation til forældremøde 2016 Skolebestyrelsen Præstø Skole.
Ordinært TR møde for BUF 14. april Konvertering af understøttende undervisning til to-voksentimer Fra ministeriet om skoledagens længde (jan.16):
Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014
Skolebestyrelsens årsberetning
Princip om skolefrihed Godkendt d
Princip for vikardækning
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Præsentationens transcript:

Skolevæsenet

Geografiske, tekniske og økonomiske udfordringer De store geografiske afstande, tekniske udfordringer med Tele´s radiokæde og sattelit forbindelsen i de nordlige byer og bygder, opbygning af socialnetværk mellem lederne i byerne og bygderne i forhold til Forvaltningen for KUF og ikke mindst begrænsninger i økonomien. Ikke råd til investering i udvikling. Dette er det største hindring!!!

Kommunalbestyrelsens beslutning om Kontraktstyring Begrundelse for Kontraktsstyring: Bedre økonomisk styring af kommunens budget men også Udvikling af skolevæsenet Bedre koordinering af indsatsområderne over børn og unge

Planlægning og rammer Kontraktstyring behandlet på et seminar for skoleledere Forslag sendt til høring, at følgende centraliseres: Flytteomkostninger Ansættelsesomkostninger Kursusudgifter i Danmark Opholdsudgifter Feriegods, tilkaldte Frirejser, / feriefrirejser

Kontrakten mellem Kommunalbesstyrelsen i Qaas. Kom. og skolen § 1. Parter, omfang og formål Formålet med kontrakten er et udgangspunkt for dialogen mellem kommunalbestyrelsen og skolen om det aktuelle og fremtidige service- og ressourceniveau. § 2. Målsætninger og krav til serviceniveauvet. 2.1 Målsætning: Centrale indsatsområder 2.2 Krav til serviceniveauet: Politiske krav om udvikling: Fokus på faglig udvikling, overgange af et barns skolegang, implementering af evalueringskulturen, indsats over for svag læserne samt indførelse af Kontraktaktstyring.

Målsætninger og krav til serviceniveau 2.3 Ydelsesområder Målsætninger og krav udmøntes i perioden i skoleåret 12/13 med særlig indsat på følgende områder: Undervisning: Undervisningsindsatsområder med henvisning til Trintestresultater, elevprofiler, skoleprofiler Der skal være 6 timer pr elev til holddelingsundervisning Indskoling: To-lærerordning i 1. klassernene over 12 elever

Målsætninger og krav til serviceniveau Personale Uddannede undervisere i fagene grønlandsk, dansk, matematik og engelsk i klasser Så vidt muligt uddannede undervisere i alle klasser i alle fag Så vidt muligt uddannede grønlandske undervisere i alle klasser, i alle fag Efteruddannelse: Der arbejdes målretttet en nedsættelse på % af lærerfravær på grund af sygdom

Målsætning og krav til serviceniveau Vikardækning klasse vikardækkes altid klasse lektion klasse vikardækkes ikke i ydertimerne Øvrige opgaver Kammagiitta / fri for mobberi Skolefé-ordning

Forventninger til skoleinspektøren af … 3.1. Det forventes, at skoleinspektøren: Skoleinspektøren i …….. ´s ansvar og kompetencer, har det overordnede ansvar at denne kontrakt efterleves, herunder: Virksomhedens mål resultatkrav og handleplaner § 4 Kontraktens lovmæssige rammer Landstingsordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen samt Grønlands Selvstyres øvrige forordninger og bekendtgørelser vedr. folkeskolen

Harmonisering Nøgletal udarbejdet inden for Institutioner: Forplejning og forældrebetaling Skolevæsenet: Undervisningsmidler og driftudgifter. Udgifter fordelt pr. indbygger og pr. skoleelev Fritidsundervisning Biblioteker Museer Tilskud til fritid og kulturelle formål

Fortsat Kontraktstyring § 5 – Budgetramme Overskrides budgetrammen: Forhandling § 6 – Frihedsgrader § 7 – Forbrugs- drift- og vedligeholdelseskonti Opsparing til investering i henhold til skolens udviklingsmål Kan omposteres til konti godkendt af skolebestyrelsen