Grunddataprogrammet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Grunddataprogrammets delaftale 2
Advertisements

DPS Data ApS Få bedre datakvalitet, spar tid og penge - med Adresse*Kontrol Henrik Skalbo DPS Data ApS Blokhusvej 3, DK-2920 Charlottenlund Tlf:
Samling af de løse ender ift. planlægning af 2013
It-hjælp til mindre it-parate virksomheder på biblioteker
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Flemming Nissen Kort & Matrikel styrelsen
Økonomi – Moms- og afskrivningsregler
Reform af førtidspension og fleksjob
Social dumping rapporten og Finanslovsaftalen for 2013.
Dokumentboks og NemSMS Præsentation ved Myndighedsforum 24. juni 2009.
S april 1999www.adresseprojekt.dk Mål og status for adresseprojektet Bent Andersen, KL Morten Lind, KMS.
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Love og regler fra A..Z Geoforum workshop om adresser 25. marts 2010.
Jens Krieger Røyen 11. oktober 2012 Den digitale vision for Danmark - en fælles udfordring.
By og Byg Debatmøde 2002 Innovation i byggeriet Forskeren Samarbejde om innovation mellem vidensystemet og erhvervet Jørgen Nielsen.
Kampagneopstartsmøde ”Fællesoffentlig kampagne om overgangen til obligatorisk digital kommunikation med det offentlige, 2013”
Byggesagsbehandling i Holbæk Kommune Målsætning
Smart Grid - IT møder Energi v/Göran Wilke, Exergi Innovation og rådgivning
Danmarks Veje Foranalyse
10.2a – Samordnet genbrug af ejendoms- og bygningsdata
Thomas. FOTdanmark Aktuelle kort giver styr på tingene.
INSPIRE. INSPIRE principper: Data skal kun indsamles én gang, og bør vedligeholdes.., hvor det gøres mest effektivt. Geodata fra forskellige kilder i.
Ejendomsdataprogrammet
Perspektiver og muligheder for fremtidig udbygning af den digitale infrastruktur i Region Midtjylland? v/ Jens Jørn Justesen, formand for EnergiMidt.
NYBORG KOMMUNE POTENTIALEVEVURDERING - DIGITALISERING, KANALSTRATEGI MV.
Datafordeleren.
Offentlige data i spil Konference i DGI Byen Torsdag den 4. februar 2010 Kim Lindskov Knudsen Områdechef Anvendelse & Rådgivning Kort & Matrikelstyrelsen.
DEN GEOGRAFISKE INFRASTRUKTUR OG DIGITAL FORVALTNING Digital forvaltning, INSPIRE og FOT Jes Ryttersgaard.
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Nye data til Danmarks Højdemodel
Hvorfor Digital Post? - og vejen dertil
Den digitale vision for Danmark - muligheder og udfordringer for finansielle virksomheder Forsikringsforeningen, 8. oktober 2013 Direktør Lars Frelle-Petersen.
Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi Jens Krieger Røyen,
Digital Post – kommunikationen til borgerne
Erhvervsstyrelsen Erhvervsstyrelsen varetager blandt andet registrering af virksomheder og offentliggørelse af registrerede virksomhedsdata Erhvervsstyrelsen.
En ny strategi for transportforskning Workshop - Trafikdage i Aalborg 28. august 2006.
17. april Kortforsyningsseminar 2012 Spor 2: Rammerne om infrastrukturen for geografisk information Effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata.
Fællesoffentlige løsninger Henrik Frost Christophersen,
(åbne) boligdata Jonas Åradsson Webudvikler, udviklingsdirektør, medstifter og alt mulig andet på Boliga boliga.dk.
Stedet som indgang til digital forvaltning
Indsæt billede her Samordningsstrukturen på geodataområdet Arne Simonsen Geografisk Infrastruktur, Kort & Matrikelstyrelsen.
[indsæt sted/begivenhed/taler]
Informationssamfundet Dansk Statistisk Forening 30. maj 2005.
Ny regering, nye tider – dag 1
Visionerne for matrikulær infrastruktur KMSs oplæg til processen med at skabe en fælles vision for matrikulær infrastruktur 16. september 2003.
Geoforum – den 5. oktober Bent Hulegaard Jensen, Geopartner, landinspektørgården a/s Anvendelse af de ejendomsrelaterede datasamlinger - OIS-data.
Plansystem for kommunale plandata Henrik Larsen Geoforum, 4. Maj 2004 Kort- & Matrikelstyrelsen.
Status for et moderne arbejdsskadesystem
Vision Aftaleudvalgsmøde Torsdag den 6. december 2007.
Plansystem for kommunale plandata Henrik Larsen Geoforum, 4. Maj 2004 Kort- & Matrikelstyrelsen.
Vicedirektør Søren Reeberg Nielsen
Indsæt billede her Geografisk information i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi Flemming Nissen, Kort & Matrikelstyrelsen Kortforsyningsseminar.
[indsæt sted/begivenhed/taler]
Anvendernes adgang til ejendomsdata
Grunddataprogrammets delaftale 6 Effektiv genbrug og deling af grunddata om virksomhederne.
Datamodellen - Delprogram 8 Marts Datamodellen En samlet og sammenhængende datamodel for 11 registre: Centrale Personregister (CPR) Centrale Virksomhedsregister.
Fællesoffentlige grunddata - program, datafordeler og model David Graff Nielsen Digitaliseringsstyrelsen.
Digitaliseringsstrategiens erhvervsrettede initiativer 27. Februar 2013, Torsten Grunwald, Virk.dk, Erhvervsstyrelsen.
Strukturreformen i Danmark
Information fra Danmarks Miljøportal
Fællesoffentlige løsninger Henrik Frost Christophersen,
Ejendomsdataprogrammet
REGION MIDTJYLLAND UNDER DANNELSE
Digitalisering i den offentlige sektor
Aftale om cirkulær økonomi
status, muligheder, udvikling
GRUNDDATADAG 2014 Grunddataprogrammet sikrer gode frie og sammenhængende grunddata, der opdateres ét sted og anvendes af alle. juni 2019.
Adresseprogrammet Effektivt genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne Styregruppemøde torsdag den 20. juni 2013.
Adresseprogrammet - styregruppemøde
Adm. inddelinger FODS grunddata
Præsentationens transcript:

Grunddataprogrammet

Hvad er grunddata? Grunddata er data, der bruges igen og igen af både offentlige myndigheder og virksomheder. Fx er det data om steders navne, hvem der ejer hvilke ejendomme, virksomheder og personer.

Baggrund En lang tradition for data af høj kvalitet 2010-2011: Programmet identificeres 2011-2012: Programmet defineres 2013-2016: Programmet leveres Programmet har en været undervejs siden 2010

Vision Grunddataprogrammet sikrer gode sammenhængende grunddata, der opdateres ét sted og anvendes af alle. Grunddata distribueres effektivt og sikkert til myndigheder og virksomheder. Grunddataprogrammet bidrager hermed til effektivisering, modernisering og bedre forvaltning i den offentlige sektor samt øget vækst og produktivitet i den private sektor.. Formålet med grunddataprogrammet

Aftalen om grunddata Investeringer for omkring 930 mio. kr. til 2016 Fri adgang til offentlige grunddata for alle En fælles distributionsløsning: Datafordeleren Forbedringer af data på følgende områder: - Ejendom - Adresser - Geografi - Personregistrering - Virksomheder Etablering af en fælles grunddatabestyrelse Analyser af nye områder af grunddata Staten, kommunerne og regionerne har indgået en aftale om grunddata.

Formål Grunddataprogrammet skal: Gøre data gratis Gøre data lette at tilgå for myndigheder, virksomheder og personer Sikre, at forskellige myndigheder ikke vedligeholder registre med samme data

Grunddata illustreret Denne oversigt giver et overblik over, hvad de data, der skal distribueres i datafordeleren, blandt andet bruges til.

Programmets indhold 6 delprogrammer, der forbedrer data på deres områder Fælles datamodel Fælles datafordeler Programmet består af 6 delprogrammer , hvor der er 37 projekter der skal forbedre indholdet eller datakvaliteten så der skabes sammenhæng

Ejendomsdata Oplysninger om ejendomme og bygninger, og hvem der ejer dem, skal registreres på en ensartet og sikker måde. Data skal gøres ensartede og lette at tilgå. Ansvarlig: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Der skabes sammenhæng mellem det matriklen, tinglysningen og bygnings og boligregisteret laver. Yderligere indføre et fælles begreb Bestemt fast ejendom BFE

Adressedata Data om adresser, områder og steder skal udnyttes til deres fulde potentiale. Adressedata skal forbedres, så de danner et fælles grundlag, bidrager til vækst og innovation hos virksomhederne og anvendes bedst muligt af politi, ambulancer og andre med behov for sikre og præcise stedsangivelser. Ansvarlig: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Der etableres et nyt adresse register pga. CPR, CVR og BBR adresser. Yderligere kommer det nye register til at registrere stednavne og administrative inddelinger

Geografiske data Der gives fri adgang til kortdata, og der etableres et samlet sæt af landsdækkende grunddata om vandløb. Initiativerne omkring geografiske grunddata vil føre til lettere adgang til at vedligeholde og bruge geografiske data. Ansvarlig: Geodatastyrelsen Det dyre geodata er frikøbt og kan frit benyttes.

Persondata Persondata i det Centrale Personregister (CPR) skal udbygges og forbedres. En arbejdsgruppe med ministerier, kommuner og regioner har udarbejdet en række forslag til en mere effektiv og sammenhængende personregistrering og distribution af persondata via Datafordeleren. Ansvarlig: Økonomi- og Indenrigsministeriet Der igangsættes en modernisering af CPR registeret, så det understøtter effektiv offentlige forvaltning. Yderligere gøre registeret klar til at følge nye EU tiltag. Der ændres ikke noget på lovgivningen.

Virksomhedsdata Virksomhedsdata i CVR og Selskabsregistret skal forbedres Virksomheder under 50.000 kr. i årlig omsætning registreres Udenlandske virksomheder kan registreres Dobbeltregistrering overflødiggøres Ansvarlig: Erhvervsstyrelsen Alle selskaber der har relevans kan registreres i CVR

Datafordeleren Datafordeleren skal distribuere data hurtigt og pålideligt til myndigheder og virksomheder. Datafordeleren vil medføre en markant reduktion i omkostninger forbundet med at dele offentlige data. Alle grunddata distribueres gennem dataforderleren, så vi sikres en høj tilgængelighed. Yderligere spare det offentlige penge på at konsolidere de mange distributionsløsninger der er i dag.

Fælles datamodel Datamodelprojektet skal skabe én sammenhængende repræsentation af grunddata. Datamodellen vil give ensartethed i offentlige grunddata, som gør dem lettere at bruge. Grunddataprogrammet sikre gode sammenhængende data på tværs af grunddataregisterne ved at etablere en fælles informationsmodel og tilpasse de underliggende datamodeller

Mere information Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside: digst.dk/grunddata Grunddata-gruppen på LinkedIn Twitter.com/grunddata