Seminar om indsamlingsstrategier for arkæologi og nyere tid 26. november 2013 Martin Brandt Djupdræt Den Gamle By.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mellemtrin EMU.
Advertisements

De øvrige kommunale samarbejdsmuligheder ….
Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
Inddrag nu Kick-off møde
1 Trekant-drama i et UM perspektiv – en sammenligning af ’The Change Triangle’ og formuleringer i UMs ’Generelle principper’
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Hvad kom der ud af TUPVAK?
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
§ 8 og indsats på frivillige/private projekter -herunder kort nyt 7. november 2012.
Ankestyrelsen - en styrelse under Socialministeriet •Ankeinstans på arbejdsskadeområdet •Afgørelser i principielle sager truffet af kommunerne på det sociale.
Socialstyrelsens nye vidensnotater
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Forædremøde den
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
IM-Strategi.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Hvad er oplevelser – og hvad skal vi med dem?
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Visionsproces Fra ord til handling.
FN’s standardregler Modul 1 Historie •Verdenshandlingsprogrammet 1982 •FN’s handicap-tiår •Midtvejsmøde i Stockholm 1987 •Forslag til konvention.
Fagets formål, fokus og fagmål
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Kultur i organisationer
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Oversigt over artikler
ORIENTERING OM LEDELSESEVALUERING – til medarbejdere
AU Biblioteksudvalgsmøde Karen Harbo, udviklingskonsulent, ASB bibliotek, Handelshøjskolen, Aarhus Universitet Karen Harbo, ASB bibliotek, Aarhus.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Museerne på Vestfyn VISIONSDAG Lørdag den 21. april 2012.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Forskningens rolle i indsamlingen - Samlingens rolle i forskningen ODM Odense Bys Museer 26. november 2013 Flemming Just Museumsdirektør.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Hvordan kan oldtidskundskab være innovativt? Muligheder i forhold til innovationsvinklen i AT.
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Recovery-mentor projektet
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Badeferieby Hornbæk. Det maritime Hornbæk Hornbæk er kendt for sin lækre lystbådehavn og sin gode strand – og for Ilse Jacobsen, som har integreret Hornbæk.
Historiefaget og mulighederne i den åbne skole
Indsæt billede her Samordningsstrukturen på geodataområdet Arne Simonsen Geografisk Infrastruktur, Kort & Matrikelstyrelsen.
Placering af dagligvarebutik i Kvistgaard ‏ Kvistgård-Nyrup borgerforening 19. November 2014.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Styrings- modelNy økonomi- 25. JUNI 2012 AARHUS UNIVERSITET NY ØKONOMISTYRINGSMODEL - I ETAPER MORTEN VILS SØRENSEN.
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
Velkommen til Mere liv i gamles hverdag Kan det lykkes? Formidlingsseminar 3. Marts 2010
Virtuelle verdener og rum, forår 2002 Lisbeth: Baggrund BA i Litteraturvidenskab & Medievidenskab MA i Image Studies (University of Kent) Cand.mag i Litteraturvidenskab.
PLANTEDIREKTORATET Principper for Plantedirektoratets arbejde Morten Ejrnæs.
Fremtidens museumslandskab: Fokus, fornyelse og modet til at være unik Kulturarvsstyrelsens museumsmøde Nyborg 10. maj 2010 Klaus Majgaard.
Styr på ressourcer og projekter Inspirationsseminar 31. oktober 2006.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Symposium, Ministeriet for Børn og Undervisning, 5. november 2012
Carsten Lindorf Lean Forandringer Problemstillinger.
Reel brugerdeltagelse
Sammen finder vi ud af det
Udstillingsanalyse Almen studieforberedelse. Museum literacy, ideelt set… - evnen til at ”læse” museumsinstitutionen og gennemskue dens skjulte dagsorden.
© 2016 Jacob Buhl Jensen, Formål De primære formål er, at: Gøre ansatte ved museerne i stand til at anvende SARA som et.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Formidling i børnehøjde– et anderledes museumsbesøg
Glud Museum & Hedensted Kommune
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Stenlændernes Spejdermuseum
Ghettoaftale Fysisk nedrivning og omdannelse af udsatte boligområder
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Seminar om indsamlingsstrategier for arkæologi og nyere tid 26. november 2013 Martin Brandt Djupdræt Den Gamle By

I Den Gamle By tror vi på, at historien betyder noget for os mennesker. Så vi kan lære os selv bedre at kende og se ud over vores egen næsetip og dermed sætte os selv og vores samtid i perspektiv. Det er derfor Den Gamle Bys ambition at nå ud til så mange mennesker som muligt.

Tre indholdsemner og tre principper Indholdsemner: -Aarhus - De seneste 50 år - Kærneområder Principper: - Medejerskab - Aktiviteter for børn og familier - Aktualitet Indsamling af ideer og forum til at diskutere dem i

Den Gamle By indsamler primært genstande i forbindelse med igangværende projekter og udvalgte indsamlingsområder. Ved hver enkel sag vurderes genstandens - Relevans. Hvilken relevans genstanden har i forhold til museets basisområder og satsningsområder. Det prioriteres hvis genstanden en del af en helhed eller kan indgå i en helhed. - Unikke karakter. Findes den allerede på museet eller på andre museer - Bevaringskrav. Hvad det kræver at opbevare genstanden forsvarligt - Brug. Skal genstanden gemmes for eftertiden eller skal den indgå som demonstrations/Levende Museums- genstand Den Gamle Bys overordnede indsamlingspolitik 2013

Julen Tekstiler Plakater Besættelsestiden i Aarhus Aarhus, genstande der kan understøtte den planlagte basisfortælling Aarhus Story, og genstande, der kan understøtte fortællinger om markante begivenheder eller strømninger i byens liv og aarhusianernes dagligdag og Genstande og helheder der kan understøtte museets formidling af fokusårene 1927 og 1974 Købstanden frem til år 1900 er godt dækket ind

Nedskrevne indsamlingspolitikker Information til frontpersonale (laves i samarbejde med frontpersonale) og materiale til offentlighed Forretningsgange ved henvendelser

1) Indsamlinger, der er knyttet til konkrete projekter eller indsatsområder (målrettede indsamlinger) f.eks. Aarhus Story (stor basisudstilling med åbning i 2017) 2) Løbende indsamlinger Det, der til hver sin tid har betydning for århusianerne og som afspejler deres virkelighed, samt Det der til hver sin tid er identitetsskabende for Aarhus og som indikerer forandringer i byens historie. 3) Særlige indsatser (akut, ad hoc, indfange øjebliksbilleder) f.eks. Hjemløs (udstilling, dokumentation 2013) Indsamlingen/forskningen har et formidlingsmål Indsamlingen skal tages op til revision hvert 3. år

Helhed Enkelt genstand (repræsentation)

Helhed Enkelt genstand (repræsentation) Formidling af helhed Formidling af repræsentative genstande

Indsamlingspolitik 2006 Indsamlingspolitik 1.0:  Huse – aktiv indsamling  Køkkener – passiv indsamling  Helheder – boliger og butikker/erhverv  Prioriteret liste – boliger og butikker/erhverv  Genstande - Unselective collecting  Reg. m. proveniens og giveroplysninger

 Huse: To af fem  Helheder: Erhverv og køkkener  Helheder: Boliger - men de enliges DK-historie  Unselective collecting: uoverstigeligt  Registrering m. proveniens og giveroplysninger: godt  Mangler på bestemte områder, f.eks indsamling af emballager til minimarked

1) Den Gamle Bys afdeling for de moderne bykvarterer indsamler bygninger, byggematerialer, boliger, butikker og enkeltgenstande, der indgår i Den Gamle Bys moderne bykvarterer 1927 og ) Indsamlingen foregår primært som aktiv indsamling. I første række indsamles helheder af huse, boliger og butikker. 3) Enkeltgenstande indsamles til supplement af de interiører, der indgår i de moderne bykvarterer. Desuden indsamles enkeltgenstande til de udendørs miljøer. 4) Til 1974-kvarteret er indsamlingen af såvel helheder som enkeltgenstande styret af en overordnet, undersøgelsesbaseret plan for in- og eksteriører. Boliginteriørerne er defineret i tæt samarbejde med en række informanter, mhp. at genskabe deres hjem i ) Til 1927-kvarteret indsamles møbler og genstande til mindre-bemidlede hjem, samt genstande/møbler, der har været brugt i jødiske hjem, uanset social status.

Spørgeskemaer, netværk og informanter

Autenticitet Operational guidelines for the implementation of the World Heritage Convention Autenticitetskriterier 2012, bl.a: Form og design Materiale og substans Brug og funktion

Formidlingen af fortiden Ikke fortiden selv Martin Brandt Djupdræt, Den Gamle By,