Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Christian Worm – Direktør i Koncern Plan, Udvikling.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sundhedsaftaler Dialog og input
Advertisements

Energiens Fremtid i Region Sjælland 5. Marts 2014.
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Agenda Hvad rører der sig nationalt? Hvad rører der sig tværregionalt?
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
EU-indsaten for administrative lettelser1 Indsatsen for at lette byrderne i EU Anders Bering Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Center for Kvalitet i ErhvervsRegulering.
Samarbejde mellem RHP og socialpsykiatriske botilbud i KK vedr
Klimatilpasningens politiske dimension Sinatur Hotel Frederiksdal Onsdag den 21. maj –
Tillid Temadag for AMIR
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Hospitalsenheden VEST Fælles medicinkort.
Temagruppe for IT-kommunikation
I T OG INFORMATIONSUDVEKSLINGS GRUPPEN OG SUNDHEDSAFTALE 3 Møde den 3.september 2013.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Organisering af Tværsektorielle teams Team integreret indsats Borger.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Status for sundhedsaftalerne og et kig fremad på 2. generations sundhedsaftaler – Et regionalt perspektiv Christian Blaase Johansen, enheden for kommunesamarbejde.
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
It og informationsudveksling i Sundhedsaftale 3 Og 29 kommuner.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Målsætninger på psykiatriområdet
Region Midtjylland Sundhedsaftale
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Indhold, indsatser, implementering
Orientering vedr. praksisplan Sundhedspolitisk dialogforum, KKR Nordjylland, 20. maj Rådmand Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Aalborg.
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
DSIM 4. årsmøde Patientforløb – tværsektorielt samarbejde
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Sundhedspolitisk Dialogforum D. 20. maj Dagens program: Fælles frokost Velkomst v. Anders Broholm Status vedr. Politisk Sundhedsaftale.
Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Implementering i Region Midt
1 ▪ Sundhedsaftaler og forventninger til det fremtidige samarbejde  Sundhedsaftalerner er indberettet til Sundhedsstyrelsen.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
Region Midtjyllandwww.regionmidtjylland. dk Sundhedsaftalerne Indholdet i de bilaterale aftaler. v/kontorchef Jens Bejer Damgaard.
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Michel Kjeldsen. Praktiserende Læge og Praksiskoordinator.
Sundhedsaftale III status
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Amager og Hvidovre Hospitaler Vicedirektør.
1 DET KOMMUNALE SAMARBEJDE Jesper Lundh Almen praktiserende læge 17/09/2016.
FMK opsamlingsfunktion I regi af Danske Regioner og MedComs styregruppe er der pr oprettet en midlertidig opsamlingsfunktion i MedCom, der skal.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Bornholms Hospital Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højreklik uden for slidet og vælg Gitter og hjælpelinjer 2. Sæt kryds ved Vis tegnehjælpelinjer.
Kommunikation om SP-Link Maj SP-Link er et kig ind i Sundhedsplatformen 2 SP-Link gør det muligt for dig som klinikere at få læseadgang til Sundhedsplatformen,
Introduktion til brugen af differentieringsmodellen på psykiatriområdet.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
Fokusområder og indsatser i og det fremadrettede arbejde i PSOF Vestjylland Den 11. november Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov.
DET KOMMUNALE SAMARBEJDE
Opsamling og afslutning
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Next Step for at fremme telemedicin
Sundhedsaftale
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Hvorfor en Sundhedsplatform?
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Opfølgning på økonomiaftale juli 2015 mellem KL og regeringen
Administrativ organisering
FMK I praksissektoren Fælles Medicin Kort.
Præsentationens transcript:

Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Christian Worm – Direktør i Koncern Plan, Udvikling og Kvalitet

Sammen har vi skabt nogle gode it - informationsveje mellem sundhedsvæsnets aktører – en god infrastruktur.

Eksemplerne er: Dem skal vi udbygge Og så selvfølgelig optimere og vedligeholde Eksemplerne er: Henvisninger fra praksissektor til hospitaler Adviser til kommuner når borgeren bliver udskrevet Epikriser til de praktiserende læger ved udskrivelse De fire hjemmepleje/hospitals meddelelser mellem kommuner og hospitaler … Og meget mere

Sundhedsaftalerne er fortsat rammen for samarbejdet mellem sundhedsvæsnets aktører omkring it-understøttelse og informationsudveksling at aftale, hvordan vi skal organisere og videreudvikle det tværsektorielle arbejde på området at opstille fælles mål for, hvad vi skal nå i den næste periode at aftale, hvordan vi følger op og monitorerer Men samtidig har sundhedsaftalerne måske et nyt format med færre mere overordnede politiske mål og underliggende drivere og handleplaner Der er derfor formentlig fortsat behov for en tværsektoriel udviklingsgruppe, som sikrer overblik over - og koordinerer den fremadrettede it-mæssige understøttelse af kommunikationen mellem parterne. Jeg mener, at der er behov for et fortsat fokuseret samarbejde mellem de tre aktører i sundhedsvæsnet for at opnå de mål der er opstille i diverse digitaliseringsstrategier, pejlemærker mm Jeg mener også at sundhedsaftalerne fremadrettet skal sætte rammen for dette samarbejde.

Hvad er de fremtidige arbejdsopgaver…. I den nye økonomiaftalen for regionerne er der forventninger om fuld udbredelse og anvendelse af diverse it systemer , herunder Fuld anvendelse af MedCom beskeder inden udgangen af 2014 Fuld udbredelse og anvendelse af Fælles Medicin Kort Fortsat udbredelse af telemedicin Det kræver fortsat fokus på vores organisering af indsatsen og ledelsesmæssige opbakning hertil. Det vil DAS gerne give Det kræver fælles fodslag både tværsektorielt og tværkommunalt Og det kræver orientering udover MedCom mod telemedicin, FMK og Sundhedsplatform Vi skal leve op til ordene i den netop indgåede økonomi aftale O

Informationsmotorvej…. Men også gode GPS’er til både professionelle og på sigt også til borgerne…. Den store informationsmotorvej er et billede på, hvor jeg mener, vi skal hen i den næste sundhedsaftale – vi skal arbejdet målrette med at dele data på tværs af sektorer, så borgeren/patienten oplever et sammenhængende forløb mellem de tre aktører, uanset hvor de er i forløbet. Og selvfølgelig skal borgeren/patienten have adgang til egne data. ( så de ved hvor de befinder sig og hvor de er på vej hen)