Hvilken viden kan vi få fra progressionsmålinger?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Nyeste viden om hvad der virker for ”udsatte borgere”
Advertisements

Tilbudsportalen Introduktion for de 5 socialtilsyn Januar 2014
Markant flere indvandrere i job
Nye begreber og styringsredskaber i Socialforvaltningen
Professionalisering af beskæftigelsesbranchen
Hvad viser de foreløbige progressionsdata på tværs af landet? Michael Rosholm Aarhus universitet.
Rikkeline Facius – mentor og socialrådgiver
Hvad virker for ikke-arbejdsmarkedsparate ledige?
Ny Førtidspension og fleksjob reform
New Insight - Noter til præsentation
Arbejdsgivernes bidrag til beskæftigelsesplan 2009 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Virksomhederne og mangel på arbejdskraft.
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Potentielle effektivitetsgevinster i den aktive arbejdsmarkedspolitik Michael Rosholm, Handelshøjskolen, Aarhus Universitet Ikke alt afspejler nødvendigvis.
26. MARTS 2009 DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Effekter af den specialundervisning, der gives som supplement til den almindelige.
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Synshandicap og beskæftigelse
Deltager- og problemorientering i Kriminalforsorgen Workshop periode 2.
Kontanthjælpsreformen
Danmarks Miljøundersøgelser, Aarhus Universitet Er behandlingshyppighed et godt mål for pesticiders miljøbelastning? Christian Kjær, Peter Borgen Sørensen,
Arbejdsgivernes forslag til beskæftigelsesplan 2010 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Fokus på en målrettet indsats.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Viden fra Progressionsmålinger
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Erfaringer med metoder til at få mennesker med psykisk sygdom i beskæftigelse v/Tommi Strandgaard, direktør, Jobcenter Østdanmark.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
VIP2 5. november 2008 Historie om perlen. ”Pludselig var jeg meget dygtig” Målet med dagen – at I selv laver et KompetenceKort, dialog om muligheder for.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 1. DECEMBER 2014 BERGEN PROFESSOR MICHAEL SVARER AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT.
KVIK Kvalitet og evaluering Centre selvevaulerer Dec. inst. i gang Centre forbedrer Øget fokus på resultater og dokumentation Centre selvevaulerer.
Arbejdsmarkedsindsatsen for ikke-arbejdsmarkedsparate
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Richard B. Larsen Oplæg ved FOKUS’ gåhjemmøde ”Sammenhængende beskæftigelsesindsats – erfaringer med jobcentre”
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
BIP-SEMINAR OM RESULTATER OG VIRKSOMHEDERNES ROLLE
Hvad viser de foreløbige resultater fra progressionsmålingerne?
Tilknytning til arbejdsmarkedet har en sundhedsfremmende effekt – Hvilke muligheder er der for anvendelsen af virksomhedsrettet aktivering for personer.
SOF.  Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft.  Reformen betyder, at ansøgninger om ressourceforløb, fleksjob og førtidspension.
Konsekvenser af at indføre ressourceforløb Hanne Weise, AMS.
Kort introduktion til rammerne i Brug for Alle. Målgruppen Alle kontanthjælpsmodtagere, der pr. 1. april 2012 er i match 3 og modtager kontanthjælp: Midlertidigt.
AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT FOR ØKONOMI 15. MAJ 2014 UDFORDRINGER FOR ARBEJDSMARKEDSPOLITIKKEN 15. MAJ 2014 UDFORDRINGER FOR.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Virksomhedsindsats for de mest udsatte Erfaringer fra VC2, marts 2015.
Ny Chance til alle ??? Niels Tylstrup Ny chance til alle DISPOSITION Status ”Ny Chance” De 3 mål Udviklingen i resultater sammenholdt med Region.
Tovholderseminar i BIP Væksthuset 23. september 2015.
Den økonomiske udvikling og nyorientering på arbejdsmarkedet -udfordringer og perspektiver for arbejdsmarkedspolitikken Michael Rosholm Handelshøjskolen,
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
22. september 2016 BeskæftigelsesIndikatorProjektet v. chefanalytiker Charlotte Hansen, New Insight Oplæg for jobcentrene i Østdanmark d. 16. april 2012.
Lær at tackle job og sygdom Seminar Nicolaj Holm Faber chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning Lea Hegaard chefkonsulent Komiteen for Sundhedsoplysning.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobcenterchef-seminar 27. september 2010 Resultatbaseret styring og forandringsteori v/vicedirektør Merete.
FTF Projekt Styrkelse og understøtning af jobrotation på tværs af Jobcentre.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Voksenlærlingeordningen.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
Lær at tackle job og sygdom Lea Hegaard chefkonsulent, Komiteen for Sundhedsoplysning Malene Norborg senior projektkoordinator, Komiteen for Sundhedsoplysning.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 2. april 2014.
KONTROLLEREDE FORSØG EVALUERING AF MENTORFORSØGET 2013 JOACHIM BOLL Alternative title slide.
Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland ”Brug for alle” – velkomst og indledning v/ regionsdirektør Preben Rasmussen Høj.
Evaluering af Arbejdsevnemetoden Evaluering udført for AMS September 2010.
Ishøj-projektets pilotstudie
Konjunktur- og beskæftigelsesoverblik
18/11/15 RAR Østjylland Handicap i beskæftigelsesindsatsen Overblik og nuværende viden 19. januar 2017 DISPOSITION Beskæftigelsessituationen for mennesker.
Mentorprojekt Sisimiut
Kommunernes økonomistyring
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
Evaluering af jobfirst
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Om Evidens i Jobevidens.dk
Progressionsmålinger og realkompetencevurderinger
Præsentationens transcript:

Hvilken viden kan vi få fra progressionsmålinger? Michael Rosholm Aarhus Universitet

Problemstillingen Klienterne har komplekse problemstillinger og finder sjældent job Beskæftigelse som succeskriterium for den aktive indsats er for ‘langsigtet’ Vi har brug for mere kortsigtede succes-kriterier…. men hvilke?

Tema-områder

Indikatormodellen

Vi vil analysere (kombinationer af) indikatorer, hvis forbedring fører til beskæftigelse… …og indføre disse indikatorer som nye styringsredskaber i den aktive indsats Altså: måle effekten af fx mentor-ordninger på de relevante indikatorer (i stedet for på beskæftigelse) Vel vidende at disse på sigt forbedrer jobchancerne

Disse egentlige progressions-analyser kan først påbegyndes, når Der er et tilstrækkeligt stort antal gentagne progressionsmållinger DREAM data er koblet på besvarelserne Et tilstrækkeligt stort antal borgere har fundet beskæftigelse

Kvartalsrapporternes indhold Beskrivelse af besvarelser for ‘jobcenter’ sammenholdt med øvrige jobcentre Sammenligning af sagsbehandler- og borgerbesvarelser Korrelations-analyser Ændringer/progression i indikatorerne (på sigt) Sammenhæng til beskæftigelse

Hvilken viden? Systematisk og sammenlignelig viden om borgerne, deres styrker og svagheder inden for tema-områderne Overblik over ‘typiske’ udviklingsforløb Graden af overensstemmelse ml borgers og sagsbehandlers vurderinger Brugbarhed af indikatorer som prædiktorer for ‘arbejdsmarkedsparathed’/beskæftigelse

Hvilken viden? Brugbarhed af indikatorer som prædiktorer for ‘arbejdsmarkedsparathed’/beskæftigelse Brugbarhed af indikatorer som prædiktorer for FØP/udviklingsforløb