Titel Handlingsplan 2013 Stig Langvad, formand Tekst.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Den 16.august 2010 Regionsgården
DH Formandsmøder Januar og februar 2013 Dagsorden •Nedskæringer på handicapområdet og retssikkerhed •Fyraftensmøder om føp/fleks reformen •Offentlige.
De Samvirkende Invalideorganisationer DSI afdelinger Regionale kurser, september 2007.
PEST Analyse værktøj.
Repræsentantskabsmøde 2013 Stig Langvad, formand for DH.
Ledertræf Slagelse Kommune 18. april 2012
Fokuspunkter ved udarbejdelse af en god folkeoplysningspolitik
AT efteråret 2013 / MG & RO. Overordnet emne Kampen for det gode liv.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Indarbejdelse af handicapaspektet i sagsfremstillinger og interne styringsredskaber Mainstreaming af handicapområdet.
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
SFU’s Skolestartskampagne i et ideologisk perspektiv
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Handicap, idræt og social deltagelse
Hvor er KFUM’s Sociale Arbejde på vej hen?. Hvad vil det offentlige? Nye udfordringer? Nye muligheder? Nye vilkår? Tendenser? Det er vi!
Velkommen til workshoppen ”Fornyelse af aftenskolen”
E-inklusionens udfordringer – hvordan gør vi det endnu bedre? Stig Langvad, formand for DSI.
Konvention om rettigheder for personer med handicap – FN Lov om social service Lov om kompenserende specialundervisning for voksne Præsentation – Vil.
Ledelse Består i et samspil mellem mennesker, for at nå
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Hvem sagde udsatte? Den 8. februar 2012
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Leder APV v/ arbejdsmiljøkonsulent Maj-Britt Stobberup
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet OPFRISKNING AF BEGREBER FRA DAG 1 August 2011.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
WORKSHOP 2 Inkluderende sundhedsfremme og forebyggelse
Dagens program En workshop – hvor alle har mulighed for at byde ind. Oplæg i plenum Små summespørgsmål Opsamling i plenum Hvilke vanskeligheder har vi,
Er solidaritet gammeldags? af Christine Antorini Sekretariatschef for Forbrugerinformationen Tidligere MF for SF.
Det handicappolitiske projekt i et 25-års fremtidsperspektiv Hvad ser brugerorganisationerne som de handicappolitiske pejlemærker frem mod år 2030? Stig.
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
Skolens fællesskab er for alle. Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle.
Politisk Program LM 2011 : Speedoplæg på SFUs martstræf Gry Möger Poulsen.
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
Uddrag af politiske principprogrammer
DI's syn på forslag til beslutning om national byrdefordeling for sektorer uden for ETS.
Mangel på sammenhæng i sundhedsvæsenet En udfordring, der rammer ældre medicinske patienter Præsentation af Lars Engberg, formand for Danske Patienter.
Visionen for de fremtidige opgaver Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer.
Socialisme anno 2007 Oplæg om SFU’s principprogram Sommerlejr ’07 Nanna Westerby.
Strategiproces Fællesmøde 29. oktober 2011
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
DH Formandsmøder Januar og februar 2013 Dagsorden Fyraftensmøder om føp/fleks reformen Offentlige hjemmesiders tilgængelighed – ikke godt nok Reglerne.
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet BEGREBER TIL HATTETRÆK-ØVELSE Juni 2011.
Det frivillige arbejde giver overskud Det frivillige arbejdes indflydelse på samfundet og økonomien.
Sygepleje og fagidentitet
Dias om Følgende dias giver et overblik over, hvad hæftet indeholder og kan bruges til. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.
Sådan kommer Handicaprådene i spil v. Ældre- og handicaprådmand Jane Jegind Odense Kommune.
Formålet med dagen Styrke Handicaprådenes samarbejde og indflydelse i kommunerne Ny viden, erfaringsudveksling og inspiration til det fremtidige arbejde.
WORKSHOP 4. HVORDAN KAN JOBCENTRENE VIDEREUDVIKLE DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE INDSATS? THOMAS BREDGAARD BIP SEMINAR, 10 JUNI 2015 VEJLE.
Kapitel 8: Ulighed og ideologi
 Projekt i Sundhedsafdelingen  Fast tilbud i Ældreafdeling 2008  Inklusions- og eksklusionskriterier Træningshjælper i Vejen Kommune Social.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
© Knud Aarup Selveje i et stærkt civilsamfund - Embedsværkets perspektiv © Knud Aarup Munkebjerg Hotel 20. april 2016 Knud Aarup Uafhængig agent i udvikling.
Den selvejende institution – mellem stat, marked og civilsamfund Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
Muligheder og perspektiver1 Indledning. Muligheder og perspektiver2 Processen – formål # 1 Den forestående 2-årige proces har som mål: 1. At brancheskolerne.
The UN Convention on the Rights of Persons with Disabilities Stig Langvad, Independent Expert Member, CRPD Committee Hvor står dansk handicappolitik i.
Jan Simon FOA - Fag og Arbejde1 FOA Landsmøde – ledertræf 2012 Comwell i Kolding.
STUDIELIV FOR UNGE MED HANDICAP. BAGGRUND Marie Obling Møller, projektmedarbejder SUMHs mangeårige erfaringer med unge med handicap (projekter, frivillige,
Social Kapital På Borgerskolen. Hvad var baggrunden for at arbejde med social kapital? AMR – dag :Konsensus-skema Projekt i Gruppeordningen MED – dag:Social.
Implementering af Tablets som Supplerende og Alternativ Kommunikation
Kvalitet i folkeoplysningen
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Formål: at skabe varige, positive forandringer i levevilkår, deltagelse og inklusion for mennesker med handicap   Organisationerne: Hovedparten af.
Ansvar og forandring frihed.
Præsentationens transcript:

Titel Handlingsplan 2013 Stig Langvad, formand Tekst

Rammerne Samfundet er under forandring – og vi skal følge med og påvirke udviklingen Handicapkonventionen forbyder ikke forandring eller udvikling – tværtimod De samfundsmæssige ressourcer bliver ikke større eller flere Personer med handicap forandre sig på den ene eller den anden måde – som individ eller familie Regeringen vil fremlægge en handlingsplan på handicapområdet i slutningen af 2013 – og handicaporganisationernes indflydelse på denne bliver begrænset Derfor laver vi vores egen handlingsplan!

Arbejdet med vores handlingsplan Vi arbejder hele tiden på den lange bane Vi tog fat på nogle grundlæggende diskussioner under seneste repræsentantskabsmøde i 2012 Vi har været nogle frivillige, der har arbejdet med dagens oplæg til debat Vi har haft nogle engagerede medlemsorganisationer involveret undervejs

Inklusion som det grundlæggende Inklusion er medborgerskab på godt ondt – men planlagt på den rette måde er det godt Inklusion kan kun realiseres gennem synlighed og respekt for mangfoldigheden i befolkningen Inklusion forudsætter mainstreaming med fokus på –Lige muligheder –Sektoransvar –Kompensation –Samfundsmæssig solidarisk finansiering af velfærdsydelser Inklusion forudsætter det lange perspektiv med realistiske og konkrete delmål på vejen dertil

Det er naturligt at være bekymret Kan forandring ske uden forringelser? Kan velfærdssamfundets sammenhængskraft bevares? Kan civilsamfundet påtage sig opgaver i velfærdssamfundet? Kan det enkelte individ med styrker påtage sig et større ansvar? Kan man definere velfærdssamfundets kerneydelser og overlade nogle af disse til andre? Kan forskellighed gå hånd i hånd med lige adgang til retfærdighed? Kan velfærdssamfundet tillade individuel frihed? Kan tildelingen af kompensation yderligere moderniseres? Kan der være konsekvenser ved overgangen fra de gode viljer til rettighederne?