Velkommen KICK-OFF ARRANGEMENT 4. august 2014

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Fremtidens folkeskole i Aalborg
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Folkeskolereformen på Dronninggårdskolen Version 1 Skoleåret
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Et væksthus for børn og voksne
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Folkeskole-reformen August 2014.
På vej mod folkeskolereformen
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Skolereformen Overordnede mål:
Reformmesse på Sofiendalskolen
Skolereform august 2014………………
Velkommen til valgmøde
Skolereformen – og vejen dertil…
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Invitation til skolebestyrelserne
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Tre klare nationale mål
Vibeholmskolen august 2014 Den nye skolereform Indskolingen.
Præsentation Fagchef for Læring
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Inspiration til reformarbejdet
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Skolereform 2014 Hodsager Skole.
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
I NFORMATIONSMØDE FOR FORÆLDRE PÅ B RØRUPSKOLEN. Onsdag den 14. maj 2014.
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Folkeskolereform Camilla: Velkomst.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
Et fagligt løft af folkeskolen.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Læringsreform i Hillerød. Tre overordnede mål: 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen.
Skolereform – Fourfeldtskolen 2014 Steffen Lawaetz
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Målstyret læringsreform
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Skolereform … og valgmøde Højgårdskolen april 2014.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
FOLKESKOLEREFORM FELDBORG SKOLE JUNI TRE MÅL  FOLKESKOLEN SKAL UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, DE KAN  FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE.
SKOLE- REFORM En ny retning – en ny skolevej. De gode intentioner Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen.
Velkommen til Vestervangsskolen
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Skolelederforeningens årsmøde 24. oktober 2013 v/adjungeret professor, tidl.kommunaldirektør Jens Christian Birch Hvor går ledelsen hen? fri agent Jens.
Præsentationens transcript:

Velkommen KICK-OFF ARRANGEMENT 4. august 2014

Velkommen Tilbage fra ferie og til et nyt skoleår Jeg har glædet mig

Sang

Jeg plukker fløjlsgræs En vår er kommet så mildt og stille med drømmedufte om mark og vang. På sølvstreng klimprer den friske kilde, og fuld af sødme er fuglens sang. Jeg plukker fløjlsgræs og ridderspore, jeg plukker mandstro og jomfrusko. Men blodet brænder i mine årer, mit lille hjerte har ingen ro.

Jeg synger ikke, jeg danser ikke, der er så meget, jeg ikke når Jeg synger ikke, jeg danser ikke, der er så meget, jeg ikke når. Er jeg bedrøvet? Jeg ved det ikke. Jeg drømmer bare, og tiden går. Jeg plukker fløjlsgræs, og ridderspore, jeg plukker mandstro og jomfrusko. Snart kommer prinsen fra eventyret, mon da mit hjerte kan finde ro.

Hans silkekappe har gyldne knapper, kækt gynger fjeren på hans baret Hans silkekappe har gyldne knapper, kækt gynger fjeren på hans baret. Og han er mandig og flot og tapper, og på hans skjold er der ingen plet. Jeg plukker fløjlsgræs og ridderspore, jeg plukker mandstro og jomfrusko. Men hvis han ser mig i pigevrimlen, mon da mit hjerte kan finde ro.

Lad hjertet hamre, lad blodet strømme, mens barmen runder sit hvide lin. Snart kommer helten fra mine drømme, ... skønt ingen ved det, er han dog min. Jeg plukker fløjlsgræs og ridderspore, jeg plukker mandstro og jomfrusko. Dig gi'r jeg alle mit hjertes blomster, for du har taget mit hjertes ro.

Dagens program Velkomst v. direktør Ole Pedersen Skolereformen og ny organisation i Lemvig Kommune. Hvad betyder de nye roller og forventninger for ansatte i dagtilbud, skoler, Børne- og Familiecentret, ansatte og læringsteam? Oplæg v. direktør Ole Pedersen At arbejde i teams. Det effektive og givende teamsamarbejde. Oplæg ved chefkonsulent Henrik Schelde Andersen fra Center for Offentlig Kompetenceudvikling Forventninger til det fremtidige (sam-)arbejde. Oplæg ved fagchef Susanne Ebdrup Afslutning ved skoleleder Jens Jørn Porup

Skolereformens mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund for de faglige resultater. Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis.

Reformarbejdet i Lemvig Efteråret 13 – Arbejdsgrupper nedsat af fagrådet for skoler Det politiske grundlag: SLUT-dokumentet vedtaget 18. december 2013. S(amskabelse) L(æring) U(dvikling) T(rivsel) Endelig økonomiafklaring april 2013 Konkret planlægning ude på skolerne

En ny folkeskole Fra undervisning til læring Forskning om læring viser: Tydelige læringsmål Individuelt og fælles arbejde Praktisk og eksperimenterende aktiviteter Passende udfordringer Hyppige samtaler om elevernes resultater og trivsel Anledning er Aftale om Faglig løft af folkeskolen og nye arbejdstidsregler for lærerne Ikke kun udmøntning af de nye regler for indhold og arbejdstid, men udvikling og omstilling af skolen, så alle elever får et større fagligt og personligt udbytte. Inklusion – vi skal sikre at de svageste elever får langt større udbytte af skolegangen, og at de kvikkeste når endnu længere end i dag. Omstilling og udvikling går ud på at have langt større fokus på elevernes læring. Alt for længe har vi været optaget af om eleverne fik undervisning/timerne. Omstillingen kan tage udgangspunkt i det, som forskning viser har betydning for elevernes læring. Fra OECD’s Nature og Learning ved vi…...... De nye muligheder i folkeskolereformen og de nye regler for lærernes arbejdstid giver nye muligheder: Børnene får mere tid, så de kan fordybe sig, arbejde praktisk. Lærere og pædagoger kan bruge mere tid til at sætte mål for elevernes læring og have hyppige samtaler med eleverne om målene. I skal beslutte en ny skole, som passer hos jer. I skal sammen med fagfolk skabe billeder af en nye skole. Tag udgangspunkt i viden om, hvordan eleverne lærer mere.

Reformen er en læringsreform Målet er at lave en struktur, der understøtter skolernes/lærernes samarbejde og forberedelse Fagteam Tværteam Pædagogisk tema

Ny organisation i Lemvig Omorganiseringen sker for at understøtte arbejdet med reformens målsætning For at understøtte arbejdet i de nye teams For at opretholde den høje faglige standard !

Ny organisation i Lemvig Der skal desuden sættes fokus på Forebyggelse Tidlig indsats Tværfagligt samarbejde OBS – Særlige sundhedsudfordringer

Teamorganiseringen Dagtilbud Skoler Tværteam Pædagogisk team 4 fagteams (matematik, sprog, digitalisering, bevægelse) Skoler 5 fagteams (dansk, matematik, engelsk, historie, biologi) Tværteam Pædagogisk team

To ”nye” fagchefstillinger Fagchef for Læring Susanne Ebdrup Fagchef for Børn og Familie Peter Jørgensen

Center for Læring Kvalitetsudvikling Kvalitetssikring Understøtte udvikling Koordinere arbejdet i fagteeams, tværteams og de pædagogiske teams

Børne- og Familiecentret To ”nye” afsnit: Børne- og Familierådgivningen Leder Steven Basnov Forebyggelse og Behandling Leder Heller Øster Enstrøm

Nye roller for alle Implementering – og læringsproces i 14/15 Koordinatorer Ledere Lærere Pædagoger Ansatte i BFC Andre samarbejdsparter

Nye roller kræver ny viden Konkret viden om elevernes sociale baggrund Viden om det at arbejde i teams Viden om effekter af undervisning/indsatser Evne til at omsætte viden til handling Behov for efteruddannelse og kompetenceudvikling

Uddannelsesforløb Mærsk-ansøgning Læringskonsulenterne? Undervisningskompetence Vi må bygge vejen, mens vi går på den

Ph.d. forløb Præsentation af Trine Holck Grundahl

Folkeskolen som arbejdsplads Brug arbejdsmiljøgrupperne Særligt fokus på forandringsprocesser og deres indflydelse på arbejdsmiljøet Samarbejde – Samarbejde – Samarbejde

Held og lykke - og god arbejdslyst