Stress og ledelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

Finsenscentret den 25. marts 2014
Måske er I gode venner i et år,
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Set i forældreperspektiv
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Prioritering.
Jeanett Bonnichsen Tlf: Amagertorv 31
Hvad gør livet værdifuldt?
Hvad gør livet så værdifuldt?
Personlige strategier mod stress
Arbejdspladsudvikling
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Forebyggelse af alvorlige trafikulykker
Darum skole 4. november 2013.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Dialogisk læsning – Eksempler på spørgsmål
Anerkendende APV.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Spørgsmål og holdninger som ambassadørerne kan blive mødt med 1. Fra medarbejderne 2. Fra ledelse og personale- ansvarlige.
Hvad gør livet så værdifuldt?
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
3. Klasses troldetræ Her i troldetræet bor larmetrold, sjusketrold, rodetrold, glemmetrold og tavse trold. Nogle gange bor de også inden i os og tager.
Program Opfriske de centrale værktøjer i Den motiverende samtale
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
”MODEL SØPASSAGEN” - En model til hvordan også INDSÆT FORENINGSNAVN HER kan blive et CO2-neutralt sted.
Relationer – børn imellem
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
TEMA: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer. Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges større.
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Omgangstone og kollegialitet
Vejlederens kommunikation
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
TELEFONCANVAS.
Den lærende organisation
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Håndtering af Sygefravær
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
Organisering Som vi plejer…… eller????.
DEN GODE LEDER FTF REGION NORDJYLLAND Aalborg den 2. november 2009
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Stress En folkesygdom?.
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Hvorfor individuel lønforhandling?. Hvad er individuel lønforhandling? Med individuel lønforhandling har den enkelte medarbejder forhandlingsretten og.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven Vi forebygger stress sammen.
3-timersmøderne 2016 Initiativ * Konkrete uddannelsesinitiativer + dialog * Konkrete uddannelsesinitiativ er + dialog Årlig rapport 3-timersmødet Vision.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
3-timersmødet 2017.
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
3-timersmødet 2017.
Centralforeningen for Stampersonel
Stresshåndteringsgruppe
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Værktøj 10: Forandringer og stress - Arbejdsgruppen
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
Præsentationens transcript:

Stress og ledelse

Manglende balance Stress er en oplevelse af manglende balance mellem de krav man oplever, der er til én og de oplevede ressourcer, man oplever at besidde – kernesymptomet er en oplevelse af at have mistet overblikket

Et paradoks Mange af de virkelig stressede taler slet ikke om det, men bruger alle deres psykiske kræfter på at holde sammen på sig selv. At tale om stress og fremhæve den travle arbejdsdag kan være en ”afledningsmanøvre”, fordi man frygter at blive stresset.

Paradoks 2 Mange bliver fornærmede, hvis det antydes, at deres job ikke er stressende. Hvis man ikke har et stressende job, så ”betyder” man ikke så meget!

Paradoks 3 I medarbejdergrupper kan stress bruges som et forklædt ønske om at understrege ens egen værd - at få de andre til at se hvor uundværlig man er. Det kan være en indirekte måde at blive bekræftet på.

Typiske forhold som stresser Kravene til os selv. De krav, vi oplever omgivelserne stiller til os. De udtalte og uudtalte krav og forventninger fra arbejdspladsen. Formulerede og usagte krav fra lederen.

Gruppearbejde 1 Gruppearbejde i 3 eller 5 mandsgrupper: (50 minutter) Stress i vores gruppe - hvad handler det om: Har vi den samme holdning til skal- og kan-krav? Når vi taler stress i vores gruppe er det så: For at blive hørt af ledelsen? For at risikoen for at blive stresset ikke bliver for stor? Fordi vi ikke kan blive enige om hvilke kan-krav, der SKAL opgives, når vi har nok at gøre med at leve op til skal-kravene.

Gruppearbejde 1 - fortsat Er det fordi vores leder er stresset? Er det fordi vores leders forventninger til os gør os stressede? Er det fordi vi ikke trives, men ikke ved hvad vi skal gøre ved det?

Gruppearbejde 1 - fortsat Hvis I svarer bekræftende til punkt 5, så diskutér følgende: Hvornår har det sidst været sjovt at gå på arbejde? Hvad gjorde at det var sjovt lige i den periode? Hvad gjorde vi som medarbejdere, for at det var sjovt? Hvad gjorde vores leder, der gjorde det sjovt? Hvad skal der til, for at det bliver sjovt igen? Hvordan skal vi tænke anderledes? Skal vi gøre noget anderledes? Skal vi organisere arbejdet anderledes, for at det bliver sjovt igen Skal vores leder gøre noget anderledes, for at det bliver sjovt igen? Grupperne melder tilbage (ca. 20 minutter)

Gruppearbejde 2 I grupper på fire diskuteres: Hvad i ledelsesstilen her virker mest afstressende? Hvad i ledelsesstilen drømmer vi om at få ændret, så det ikke stresser? Hvilke konkrete ændringer vil vi foreslå lederen til sikring af at drømme om mindre stress hos personalet kan opnås? OBS: Husk den værdsættende tilgang i denne øvelse. (20 minutter)

Dialog Lederen går nu i dialog omkring det skrevne: Hvilke ændringer er de vigtigste jeg foretager som leder? Hvilke forventninger til min rolle og funktion ønsker jeg at leve op til, og hvilke ønsker jeg ikke at leve op til?

Aftaler Lav aftaler om: Hvilke forventninger kan medarbejderne have til lederen? Hvordan kan medarbejderne hjælpe lederen, så det kan lade sig gøre at leve op til forventningerne? Hvad skal medarbejderne gøre for at lederen kan være så afstresset som muligt?