Vækst og arbejdspladser Differentieringspuljen (produkter, sporbarhed og emballage) Erhvervsrettede ph.d.’er Internationalisering Konferencer og workshops Networking - fødevarenetværkene Formidling af kapital muligheder www.futurefoodinnovation.dk
Differentieringspuljen Dansk And – produktudvikling af andekød. Andelskartoffelmelsfabrikker - oprensning af proteiner - GUDP Mad & Folk – øge salg af lokale fødevarer Soy4you - vegatabilsk kød fra soja protein Sporbarhedssystem – DNA – mørhed hos kød Mad med hjem – frisk og sund mad med hjem Riberstinol – molekyler med medicinsk virkning KROMA – ny og effektiv fiskeslagtemaskine - GUDP Økologisk Proteinbarer – bedre optagelse af proteiner Ørredrogn hele året – øget holdbarhed + emballage – eksport Hedens Blå Guld – sunde blåbær Moesgaard Meat 2012 – biprodukter som forarbejdes til eksport www.futurefoodinnovation.dk
Erhvervsrettede ph.d.’er 9 projekter nu: Karakterisering af nye laktose-reducerede mælke produkter. AU Årslev og ARLA Et gran salt – AU og Thise Mejeri, Arla Foods, Chr. Hansen + Mejeribrugets ForskningsFond Funktionelle egenskaber af specifikke fraktioner af kartoffelprotein. KMC, AKV Langholdt og AU Foulum Nedbrydning af bindevæv i relation til mørhed. AU Foulum, Danish Crown, Carnad og Kemikalia Monitorering friskhed af frugt og forbedre emballage - AU Årslev og Gl. Estrup Gartneri, Yding Grønt og Dansk Klæberulleindustri. www.futurefoodinnovation.dk
FFI 1.1 = 2013 & 2014 Mere af det samme Lidt nyt Bygge op til FFI 2.0 bl.a. via cluster analyse www.futurefoodinnovation.dk
Differentieringspuljen Midtvejsevalueringen: Giver hurtigere bundlinje og bedre Bedre innovation ved samsarbejde/videnstilførelse Kommercielle kompetencer Smidig sagsbehandling – afhjælper dem med bureaukrati Udfordringer: Mange iværksætter virksomheder – yderligere kapital pga. likviditet ERST og PWC www.futurefoodinnovation.dk
Suppleringspuljen Supplere nogle af vores nuværende projekter Støtte innovation i hele værdikæden Tænke innovationspuljens formål ind i Differentieringspuljen www.futurefoodinnovation.dk
Innovationsfremmende forskning Ca. 2 – 3 erhvervsrettede ph.d’er Teste ”post doc” ordning – forskningsviden til virksomheder Evt. gæsteprofessor inden for det ”hotteste” emne ud fra cluster-analysen www.futurefoodinnovation.dk
Kapitalformidling Opsøge virksomheder – fortælle om mulighederne – FM European Food Venture Forum Forretningsmodeller Kapitalplatformen Innovationskonkurrencen www.futurefoodinnovation.dk
Dokumentation Workshops – 8 nu – match making 4. april Sundhedsvisionen – 4 workshops – projekter Innovationssynliggørelse – inspiration for andre virk. Markedsføring af ovennævnte arrangementer www.futurefoodinnovation.dk
Internationalisering Opsøgende arbejde – databaser, profiler og netværk Matchmaking messer Kina – Gateway to Shanghai – samarbejde med mange partnere indenfor dette. Test og udvikling af smag til udenlandske markeder www.futurefoodinnovation.dk
Sekratiatsledelse ABP – økonomi Centralisering: Journalist/markedsføringsperson Projektleder – undervisning/kompetenceopbygning InnovationsCamps – ABP og AT 4 forskellige typer camps – varighed Camps – Business canvas – test af innovationer Samarbejde med andre satsninger (Genvej til ny viden - Connect) Samarbejde med UDDANNELSESINSTITUTIONERNE! www.futurefoodinnovation.dk
Konsortiet Godt samarbejde – tør udfordre hinanden og gribe gode muligheder som kommer forbi – tage hinanden med i projekter – fortsat møde hver måned. Enige om ikke at prioritere international konference – samarbejde med andre – gode råd? KIC, Cluster, FoodFestival, Innovationssamarbejde i Vrinners. Innovationsmiljø – frihed/luft til at gribe muligheder www.futurefoodinnovation.dk
Future Food Innovation www.futurefoodinnovation.dk