Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fødevarer & Gastronomi Thomas Holdgård Jensen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fødevarer & Gastronomi Thomas Holdgård Jensen"— Præsentationens transcript:

1 Fødevarer & Gastronomi Thomas Holdgård Jensen
Fødevareinnovation Thomas Holdgård Jensen Tlf:

2 Future Food Innovation Project Manager, Thomas Jensen
Agro Business Park Future Food Innovation April 2017 Project Manager, Thomas Jensen

3 Et eksempel….

4 Innovation & Iværksætteri indenfor:
Investering Inkubation Innovation

5 Aarhus Universitet Foulum
ABP Unikke faciliteter m2 & 560 ha

6 Kræver vidensmæssigt forspring

7 Om Future Food Innovation
Strukturfondsmidler Finansieret af EU og Region Midtjylland Dækker nationalt 3 puljer – POP, Differentieringspuljen og Growth Sammenhænge i erhvervsfremmesystemet – holistisk tilgang ”Den rette viden på det rette tidspunkt” 3 nye ansigter i 2017

8 Klog hverdagsmad som sund forretning Klog hverdagsmad til en verden
Fødevaresatsningen 2010 Klog hverdagsmad som sund forretning Klog hverdagsmad til en verden i forandring

9 Konsortiet 2017 Mødes en gang om måneden
Agro Business Park, Lars Visbech Sørensen, Formand Peter Ekmann, Væksthus Midtjylland Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, Jette Young Teknologisk Institut, Anne Maria Hansen MAPP centeret, Aarhus Universitet, Lars Esbjerg Videncenter for Fødevareudvikling, VIFU, Dorte Storper Danish Food Cluster, Lone Rye Olsen

10 FFI 2.0 Nationale aktiviteter
Innovationssamarbejde som forretningsstrategi Overordnet mål: at bidrage til en styrket konkurrenceevne for danske SMV’er i fødevareklyngen gennem kommercialisering af nye innovationssamarbejder – og dermed øge/accelerere deres vækst. Dette vil også betyde jobskabelse og eksport på længere sigt. : 87 mio kr. hvoraf de 66 mio kr. er i 3 puljer Proof of Principale, POP: kr. Proof of Concept, POC: kr. Proof of Business, POB: kr.

11 Eksempel på et innovationssamarbejde
SMV1 SMV2 SMV3 VIDENS-INSTITUTION

12 Tiltrukket yderligere kapital
Resultater Aktiviteter Sum Ansøgninger 109 Tilsagn 37 Støtte beløb 69 mio kr. Tiltrukket yderligere kapital 144 mio. kr. Skabte jobs 231

13 Følgeforskning delendorff advisory Strukturel Personlig Initial
Rammesættende Igangsættende Løbende Kontrollerende Opfølgende delendorff advisory

14 Vækstkurve Risiko Kapitalbehov Værditilvækst Børsen
Institutionelle investorer Udviklings- og ventureselskaber Vækstfonden og Innovationsselskaber Business Angels Risiko Fonde, FFI Væksthus Midtjylland Seed Start up Initial growth Growth Diversification

15 KMC, vinder Landbrug & Fødevare’s vækstpris 2015
Dinner De Luxe, Gazelle 2015 GenoSkan, Gazelle i 2013 KMC, vinder Landbrug & Fødevare’s vækstpris 2015 Soy4you, Innovationspriser Solgt til Orkla

16 Møllerup Gods Dyrkning af industrihamp: 30 Ha, 300 Ha -> 900 Ha
Frø, planten: olie, mel, frøblandinger, kager, brød, pesto osv. Fremtiden – ekstraktion Godsejerne på DR Produktion & teknologi

17 Støttet med midler fra Differentieringspuljen (og nu Growth)
Fulgt siden starten Støttet med midler fra Differentieringspuljen (og nu Growth) Ekstrem drive…….+++++ 10 butikker inklusiv franchisekoncept Skaber vækst i virksomheden, producenterne og salgsledet

18 Igangværende projekter
Knold & Top (POP) Neat Meal (POP) Alma By G (Differentieringspuljen) Rævhede Naturprodukter (Differentieringspuljen) Retap (Growth) Landmad (Growth)

19 Scale Up Denmark Regionalt udbud – Scale Up Denmark – elite trænings center for iværksættere Styrkerne i regionen Region Midtjylland: Fødevare, Energi og Produktion Nationalt og Internationalt

20 Food Innovation Accelerator
Scale Up Food Food Innovation Accelerator Scale Up Food hjælper start-ups er et elitetræningsforløb. Success skabes gennem træning, mentoring og capital.

21 European Food Venture Forum
30 iværksætter selskaber fra EU pitcher Venture Capital Store selskaber

22 FFI

23


Download ppt "Fødevarer & Gastronomi Thomas Holdgård Jensen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google