Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afArnold Lauritsen Redigeret for ca. et år siden
1
Fødevarer & Gastronomi Thomas Holdgård Jensen
Fødevareinnovation Thomas Holdgård Jensen Tlf:
2
Future Food Innovation Project Manager, Thomas Jensen
Agro Business Park Future Food Innovation April 2017 Project Manager, Thomas Jensen
3
Et eksempel….
4
Innovation & Iværksætteri indenfor:
Investering Inkubation Innovation
5
Aarhus Universitet Foulum
ABP Unikke faciliteter m2 & 560 ha
6
Kræver vidensmæssigt forspring
7
Om Future Food Innovation
Strukturfondsmidler Finansieret af EU og Region Midtjylland Dækker nationalt 3 puljer – POP, Differentieringspuljen og Growth Sammenhænge i erhvervsfremmesystemet – holistisk tilgang ”Den rette viden på det rette tidspunkt” 3 nye ansigter i 2017
8
Klog hverdagsmad som sund forretning Klog hverdagsmad til en verden
Fødevaresatsningen 2010 Klog hverdagsmad som sund forretning Klog hverdagsmad til en verden i forandring
9
Konsortiet 2017 Mødes en gang om måneden
Agro Business Park, Lars Visbech Sørensen, Formand Peter Ekmann, Væksthus Midtjylland Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, Jette Young Teknologisk Institut, Anne Maria Hansen MAPP centeret, Aarhus Universitet, Lars Esbjerg Videncenter for Fødevareudvikling, VIFU, Dorte Storper Danish Food Cluster, Lone Rye Olsen
10
FFI 2.0 Nationale aktiviteter
Innovationssamarbejde som forretningsstrategi Overordnet mål: at bidrage til en styrket konkurrenceevne for danske SMV’er i fødevareklyngen gennem kommercialisering af nye innovationssamarbejder – og dermed øge/accelerere deres vækst. Dette vil også betyde jobskabelse og eksport på længere sigt. : 87 mio kr. hvoraf de 66 mio kr. er i 3 puljer Proof of Principale, POP: kr. Proof of Concept, POC: kr. Proof of Business, POB: kr.
11
Eksempel på et innovationssamarbejde
SMV1 SMV2 SMV3 VIDENS-INSTITUTION
12
Tiltrukket yderligere kapital
Resultater Aktiviteter Sum Ansøgninger 109 Tilsagn 37 Støtte beløb 69 mio kr. Tiltrukket yderligere kapital 144 mio. kr. Skabte jobs 231
13
Følgeforskning delendorff advisory Strukturel Personlig Initial
Rammesættende Igangsættende Løbende Kontrollerende Opfølgende delendorff advisory
14
Vækstkurve Risiko Kapitalbehov Værditilvækst Børsen
Institutionelle investorer Udviklings- og ventureselskaber Vækstfonden og Innovationsselskaber Business Angels Risiko Fonde, FFI Væksthus Midtjylland Seed Start up Initial growth Growth Diversification
15
KMC, vinder Landbrug & Fødevare’s vækstpris 2015
Dinner De Luxe, Gazelle 2015 GenoSkan, Gazelle i 2013 KMC, vinder Landbrug & Fødevare’s vækstpris 2015 Soy4you, Innovationspriser Solgt til Orkla
16
Møllerup Gods Dyrkning af industrihamp: 30 Ha, 300 Ha -> 900 Ha
Frø, planten: olie, mel, frøblandinger, kager, brød, pesto osv. Fremtiden – ekstraktion Godsejerne på DR Produktion & teknologi
17
Støttet med midler fra Differentieringspuljen (og nu Growth)
Fulgt siden starten Støttet med midler fra Differentieringspuljen (og nu Growth) Ekstrem drive…….+++++ 10 butikker inklusiv franchisekoncept Skaber vækst i virksomheden, producenterne og salgsledet
18
Igangværende projekter
Knold & Top (POP) Neat Meal (POP) Alma By G (Differentieringspuljen) Rævhede Naturprodukter (Differentieringspuljen) Retap (Growth) Landmad (Growth)
19
Scale Up Denmark Regionalt udbud – Scale Up Denmark – elite trænings center for iværksættere Styrkerne i regionen Region Midtjylland: Fødevare, Energi og Produktion Nationalt og Internationalt
20
Food Innovation Accelerator
Scale Up Food Food Innovation Accelerator Scale Up Food hjælper start-ups er et elitetræningsforløb. Success skabes gennem træning, mentoring og capital.
21
European Food Venture Forum
30 iværksætter selskaber fra EU pitcher Venture Capital Store selskaber
22
FFI
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.