Skolereformen Oplæg Lejre d. 6. februar

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
kl i kantinen på Lyngholmskolen
En anderledes skoledag for de yngste elever. Temamøde for skolebestyrelser.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Bevægelse og sundhed Horne Skole 20. januar 2009.
På vej mod folkeskolereformen
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Kids n’ Tweens, Leg og læring
Reformmesse på Sofiendalskolen
Udfordringen med at skabe læringsrum, og retning i de unges liv
4 fokuspunkter i kommende skoleår • Motion • Læsestund for alle klasser • Læring i bevægelse • Glæde og trivsel.
Hvad der er vigtigt for børns læring
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Vejledning – udfordringer og sårbarheder Ungdommens Uddannelsesvejlednings Årskonference Mads Hermansen, professor, dr. pæd. Nordic School of Public Health.
Mads Hermansen Professor, dr. pæd. CBS & NHV
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Hvordan integreres diabetes i en national forebyggelsesstrategi? Diabetestinget 8. april 2008 Morten Grønbæk Professor, dr. med. & ph.d. Formand for Motions-
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Etterutdanningskurs for lærere og ledere Kristiansand.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 12. juni 2014.
IT-baserede retteformer –erfaringer fra et udviklingsprojekt Udviklingsprojektets titel: Udvikling af god praksis ved feedback på elevernes kollektive.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Potentialerne i den (nye) åbne skole
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Pædagogisk forår i København
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
ELEV-RELATIONER OG KROPPEN I LÆRINGSRUMMET. HVAD HAR VI GJORT?
Læring og undervisning Oplæg for Akademiet på Samsø
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Læringsledelse Kliniske vejledere Nyborg Strand d. 29. januar 2015
Per Møller Janniche Mobil
Samarbejde og konflikter
Sprog og International Virksomhedskommunikation engelsk, fransk, spansk og tysk Velkommen til brobygning 2010.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
J. Schirmer 26. oktober 2007 Portfolio Undervisning Læring Evaluering Dokumentation Jørgen Schirmer Nielsen.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Voksne i videregående opplæring – tilrettelegging,
Lærerens opfattelse af skolefaget Lærerens opfattelse af Læring og undervisning Skoleforhold og praktiske muligheder Elevernes op- fattelse af skolefaget.
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Hvad ved vi om voksnes læring? Stavanger, 5. Marts.
Alle elever i den danske folkeskole, skal blive så dygtige, som de kan En længere skoledag Flere timer i dansk og matematik Tidligere fremmedsprog Lektiehjælp.
Hvad får man ud af en mentorordning? Aalborg Universitet, 17. november 2010.
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
Den menneskelige faktor i uddannelsestænkningen Mads Hermansen Professor, institutleder, dr. pæd. SDU, CBS & NHV
Direktørgruppen SAMlær Odense. Hvad er der gang i? Arbejdstidsaftaler Undervisningsdifferentiering og IKT IKT Blended Learning God undervisning.
Læringsledelse og Idræt/bevægelse Oplæg: Idrætslærernes Forum
Kropslig læring - oplæg UCC. Mikael Lytzen
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Præsentationens transcript:

Skolereformen Oplæg Lejre d. 6. februar Mads Hermansen, professor, dr.pæd. Nordic School of Public Health mh@madshermansen.dk

Formål og indhold At undersøge og belyse: hvordan en længere, sammenhængende skoledag (og skoleår og skoleliv?) kan skabe grundlag for læring hvordan professionel læringsledelse, målstyret undervisning, effektiv evaluering og meningsfulde fortællinger om det der foregå kan være et godt grundlag

Hvad virker? Eksempler God faglig undervisning styrker selvværd og fortælling om det at gå i skole! Professionel læringsledelse styrker selvværd, fortælling om at gå i skole og fagligt fremskridt! Meningsfuld læring gør en forskel! Idræt gør en forskel!

Hvad karakteriserer god undervisning? Den besvarer følgende spørgsmål: Hvad skal vi opnå? (feedforward) Hvordan gør vi det? (fordybelsen) Hvordan ser vi om vi har opnået det? (feedback) På fagligt fremskridt På arbejdsmåden På kvaliteten i egen forvaltning af fremskridt og arbejdsmåde På person

Professionel læringsledelse er: lydhør, tydelig og transparent styring Lydhørhed Kompetencer til: Forhandling/indføling/empati/rettethed/nysgerrighed/anerkendende kommunikation Styring Kompetence til at styre: Spilleregler(organisations- og arbejdstilrettelæggelse) Progression(faglig, organisationsmæssig og social) Undervisningsdifferentiering

Meningsfuld læring er: Genuine learning is unlearning bullshit!

Meningsfuld læring er: Det som gør en forskel og sættes ind i en mening! Det sker ved at vi ordner verden i historier, som giver mening og gode vaner, som hjælper os igennem handlinger Historier og vaner er tidsordnede og har et formål (et plot)

Idræt gør en forskel I dræt er bedre end motion og bevægelse! Udvikling fra rolleleg til spil Lære selv at sætte sine spilleregler Lære at indordne sig under givne spilleregler

Spørgsmål! Gav oplægget anledning til forundring og eftertanke i forhold til hvordan I vil gøre i Lejre? Hvad er de vigtigste pointer at få husket ind i det vi skal gøre her i Lejre? Hvordan hjælper vi os selv med at få det realiseret?

Grundlæggende litteratur Hermansen, M. (2004): Omlæring. Klim Hermansen, M. m.fl.(2007): Læringsledelse. Samfundslitteratur. Hermansen, M. Løw, O. & Petersen, V. (2008): Kommunikation og samarbejde – i professionelle relationer. Alinea. Fysisk aktivitet og læring. En konsensuskonference. http://kum.dk/Documents/Publikationer/2011/Fysisk aktivitet og læring_KIF.pdf