V ORES A GENDA  Os og vores speciale  Godt ved specialeprocessen  Knapt så godt ved specialeprocessen  Vejledning  Grupper  Gode råd.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Overordnet målsætning:
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Større Skriftlig Opgave
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Roskilde Tekniske Skole
Større Skriftlig opgave •Orienteringsmøde v. Catherine Lønholdt.
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
De sidste undervisningstimer
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Innovation og iværksætteri
Leise Passer Jensen Version EK Netværk Iværksætter og selvstændig - et forum for iværksætterkvinder i EK, der ønsker at imødekomme nogle.
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Skolebestyrelsens årsberetning 2012
Danske fysioterapeuters og ergoterapeutforeningens Lederkonference
Om feedback og tilbagemeldinger
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Workshop 1: Ideudvikling og problemformulering
Introduktion til fagligheden på kandidatuddannelsen ved IVA
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Forældre- og fødselsforberedelse
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
23. februar 2009 Dias 1 Studie- og Karrierevejledningen Humaniora Læsegrupper Mødeledelse og planlægning Studie- og karrierevejledningen Humaniora Ea Feldfos.
Kandidatafhandling/specialeskrivning
Målet for os i dag ”At lære jer en simpel model, der sætter jer i stand til, at opbygge en argumentation, der giver jeg gennemslagskraft”
Workshop 1: Ideudvikling og problemformulering Sarah m. L. Krøtel
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Vejlederens kommunikation
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Drejebog Program Café-debat metode Praktiske forhold Intro Cafedebat
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Præsentation 28: Eksamen Objektorienteret Middleware.
Større Skriftlig opgave
Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.
Workshop 1 d. 9/ Humaniora Gry Sandholm Jensen
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
Projektopgave Problemstilling.
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
EKSAMEN OG PRØVER.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
TIBRGA Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum” er pensum.
ITNET2 Præsentation 22: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum”
Orientering om bachelorprojekt 2015
Stress En folkesygdom?.
Sådan bruger du præsentationen
SKABELON.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Introduktion til første lektionsstudie. Uddannelsesplan.
Pressestrategi Lav en kort og kontant strategi for jeres pressearbejde: Hvad vil I kommunikere (skolens hovedfortælling / mission) Brug strategien som.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Den professionelle samtale Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen, Danmarks Læreforening.
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Præsentationens transcript:

V ORES A GENDA  Os og vores speciale  Godt ved specialeprocessen  Knapt så godt ved specialeprocessen  Vejledning  Grupper  Gode råd

O S OG VORES SPECIALE  Stine Vejlebo Hansen Bibliotekar DB 2010, cand.scient.bibl  Ida Kristine Jensen Cand.scient.bibl  Specialet: Indretningens betydning for videndeling Den allerbedste videndeling? – En receptionsanalyse af indretningens betydning for videndeling i Aller Huset

G ODT VED SPECIALEPROCESSEN  Fordybe sig i et emne der interesserede os Ikke bundet op af lektionsplan og pensum Tid til at gå helt i dybden – det er nu det gælder!  Man planlægger selv sin tid Kræver dog disciplin  Komme ud i ”den virkelige verden” Prøve teorier af i praksis  Større forståelse for selvstændigt projektarbejde  Større forståelse for sammenhæng i faglige emner

K NAP SÅ GODT VED SPECIALEPROCESSEN  Kan føle sig meget alene med processen Især når man skriver om efteråret  Meget tid på andre ting end skrive Vores aftale gik i vasken, og så fik vi travlt med at finde på noget nyt! Meget tid på planlægning med samarbejdspartneren  På et tidspunkt bliver man træt af sit emne!  Tiden kan føles knap  Processen kan nemt bliver uoverskuelig

V EJLEDNING  Find ud af præcis hvor meget vejledning man har Nogle undervisere er large med tiden, andre ikke  Send dagsorden på forhånd og vær eksplicit og konkret med hvad du vil have ud af vejledningen  Husk det er dig der har overblikket – ikke vejleder  Forventningsafstem med din vejleder Både hvis man kun forventer at bestå og hvis man ønsker 12

G RUPPER  Godt at arbejde sammen da det giver sparring og kan hjælpe én igennem svære perioder  Alternativt overvej at lave en responsgruppe hvor man mødes og giver hinanden feedback  Aftale frokostmøder så man kan diskutere stort og småt Og få bekræftet at andre også er bagud   Lav en overordnet plan fra start og udfyld den undervejs med detaljer

G ODE RÅD  Brug tid på det indledende arbejde og revidér jeres problemformulering løbende  Brug jeres vejleder og jeres (respons)gruppe fornuftigt  Forvent ikke at afdække alt indenfor emnet i specialet  Brug gerne meget tid på at få overblik og lave planer  Skal man lave speciale med en ekstern samarbejdspartner så forvent også ekstra planlægningstid  Få hurtigt en disposition for overblikkets skyld

G ODE RÅD  Husk at afsætte buffer-tid i jeres plan  Husk at komma, retning og gennemlæsning tager mere end én dag.  Få gerne andre helt udefrakommende til også at læse igennem og komme med feedback  Planlæg andre ting med jeres gruppe så I får lidt luftforandring en gang imellem  Sid gerne andre steder end hjemme og skrive

G ODE RÅD  Pas på med empiri Det tager lang tid at behandle Skal man bruge det hele?  Overblik, overblik overblik!! Både over litteratur og opgaven

S PØRGSMÅL

HELD OG LYKKE!!!