Serendipity Ordet refererer til det fænomen at man opdager noget godt eller vigtigt eller interessant, alt imens man er i gang med at søge noget helt andet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
LEAN Akademy.
Uddannelse til tværfaglighed
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Kultur på arbejde: Kulturforståelse og merkantil kultur
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Lederudvikling.
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Introduktion til værdistrømsanalyser
Lærerprofessionen.
Udviklingstendenser i dansk byggeri – kan vi inspireres fra udlandet?
Produktion og Logistik
Vi gennemførte en række interview ifm
Old timers and newcomers
Når effektmåling rammer organisationen
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Chris Argyris f
Fokus på personlige kompetencer
Fire aspekter Ledelsen (strategisk branding)
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Tillid Temadag for AMIR
NOEA/Aalborg Universitet
Internationalisering International rekruttering af arbejdskraft: Erfaringer og perspektiver.
Integration af mennesker, processer og arbejdspladser... En fornyet tilgang til design af fremtidens bygning.
Relationen i institutionen – MI på MultifunC V/ Sine Møller Psykolog og faglig leder af Kvalitetssikringsteam MultifunC.
Ledelse i Praksis Domstolene i det sydlige Jylland 5. Lektion 3. Februar 2014.
Kristian Stagis, Chefkonsulent EL 1 Hvad kendetegner den gode håndværker? - et debatoplæg.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Roller og ansvar i forandringsnetværket
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Kodeks for offentlig topledelse
Læring i spændingsfeltet mellem det planlagte og det uforudsete Lone Thellesen, adm. direktør i Dacapo Teatret.
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Medarbejdersamtaler gør en forskel SCKK – 14. maj 2003 Lilian Mogensen Personale- og servicechef ATP-huset.
CoM – Matchningsværktøj Opdelt i mindre grupper Ansatte i daglig kontakt med nogle bestemte kollegaer Stabil markedssituation Samme produkter/ydelser.
Formål – i dag Lidt dybere kendskab til lean Tankesættet Værktøjerne
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
24. november 2014 Fremtidens industrimedarbejder - tendenser og udfordringer.
Evaluering - metoder og værktøjer -
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Den lærende organisation
©SCKK - KVIK læringsmiljø om arbejdsgange Hvorfor måle? Tilfredsstille eksterne interessenters behov Få fokus på fakta Få overblik over hvad tid og ressourcer.
Strategi i Vindervirksomheder Kapitel 2
Carsten Lindorf Lean administration og service Fagspecialistorganisation  Fagspecialicerede funktioner  Fagligt kompetente medarbejdere  Lille helhedforståelse.
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Carsten Lindorf Lean administration og service Fagspecialistorganisation  Fagspecialicerede funktioner  Fagligt kompetente medarbejdere  Lille helhedforståelse.
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Øget behov for kompetenceudvikling - og hvordan kan AMU spille ind.
Vision mission værdier handleplaner
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
GENERATION WHY Flere søger virksomheder med andre formål end ren profit. Give noget igen til samfundet. Vi vil i stigende grad søge at gøre en positiv.
1 Social kapital – én mulighed… Det handler om de skjulte velfærdsreserver.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
En fremtid med muligheder: Fremtidens produktion i Danmark Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker.
Kvalitetsoptimering af produktionen i metalindustrien.
Kompetenceprofil Arbejdsinstruktører. Hvornår er man en god instruktør? Hvilke personlige egenskaber skal den gode instruktør besidde?
Individualisme – se mig Fællesskab – spejl mig Følelser - føl mig Fornuft - mål mig Selvoptimering Værdifællesskaber Selvskabelse Fornuftsfællesskaber.
Værdibaseret ledelse. Udgangspunktet Fokus på procesværdi som et middel til at opnå målet (højere produktværdi) Alle byggeriets parter er på banen, og.
Samarbejdsaftale Badminton
SUF - gevinstrealisering
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Serendipity Ordet refererer til det fænomen at man opdager noget godt eller vigtigt eller interessant, alt imens man er i gang med at søge noget helt andet. Eller opdagelser ved en tilfældighed. Black-crowned Night-Heron

Jobprofil-analyse - Fleksibilitet og trends Der sker et skred i produktionsmodellerne Tendensen er: Mindre manuel rutineproduktion Mere: • Håndværk, • Automation, • Flexiautomation • Udflytningsproduktion. Den håndværksmæssige produktionsmodel begunstiges af en tendens til fleksibel, specialiseret produktion i korte serier.

Lav teknologianvendelseHøj teknologianvendelse Korte serier Lange serier Rutine Håndværk Flexi-automation Automation

Produktionsmodeller i fremstillingsindustrien Håndværk Fleksibel, specialiseret produktion, stor grad af kundetilpasning Manuel rutineproduktion Lange serier med lav grad af automation Automation Lange serier med høj grad af automation og eventuelt robotisering. Flexi-automation Fleksibel, specialiseret produktion, stor grad af kundetilpasning Udflytningsproduktion Udvikling og indkøring af produktionsprocesser, der skal udflyttes

Tendenser i produktionsmodeller i fremstillingsindustrien Mindre manuel rutineproduktion Mere: • Håndværk, • Automation, • Flexi-automation • Udflytningsproduktion Den håndværksmæssige produktionsmodel begunstiges af en tendens til fleksibel, specialiseret produktion i korte serier.

Grundlæggende kompetencer OmstillingsparathedProblemløsning NysgerrighedSocial indstilling FleksibilitetStrategi og planlægning Flere spidskompetencerIT forståelse Viden og læringSprog og kulturforståelse InformationKommunikation, formidling og kundekontakt AbstraktionFaglighed og teknisk kunnen

Behov for kompetencer indenfor innovation, produktudvikling og procesudvikling samarbejdet mellem ingeniører, teknikere og produktionsmedarbejdere omkring udvikling af produktionen vil stige i fremtiden og det kræver at produktionsmedarbejdere har kompetencerne til at deltage. Omstillingsparathed og læring har længe været efterspurgte kompetencer. I fremtiden vil kravet om fleksibilitet og omstilling vokse og blive udbredt til stadig flere jobfunktioner.

Sprog- og kommunikationskompetencer bliver vigtigere i fremtiden særligt i forhold til den situation, hvor produktionen foregår med henblik på udflytning til udlandet. Her er der et særligt behov for helt nye kompetencer bl.a. indenfor undervisning/instruktion. Flere krav til medarbejdernes indstilling til arbejdet, dvs. medarbejdernes holdninger og værdier og syn på arbejdets rolle i ”det hele liv”. Her er spirende krav, der går udover det rent kompetencemæssige og stiller krav om en bestemt arbejdsidentitet. Der er behov for at medarbejderne igennem uddannelse rustes til at leve op til disse krav.

Hvad er et Team? Belbin’s definition af et team er: En gruppe, hvis medlemmer arbejder i tæt forening ved hjælp af en arbejdsdeling, som på bedste måde afspejler det bidrag, den enkelte kan yde til det fælles mål. Hvad er et Performing Team? Et performing team er et effektivt team med fælles værdier, der med indbyrdes afhængighed arbejder hen mod et fælles mål i en atmosfære af tillid, åbenhed, dialog, respekt for forskellighed og evne til konfliktløsning. Hvad er et High Performance Team? Et high performance team er det ultimative team. Et team, der gennem arbejde, træning og uddannelse forstår at skabe og udnytte synergi. Teamets medlemmer udnytter hinandens faglige kompetencer og individuelle særpræg optimalt. Man er enige om rolle- og opgavefordeling og teamets interne spilleregler. Man har en udpræget vilje og evne til dialog og videndeling. Man har ubegrænset tro og tillid til hinanden. Man bruger konflikter aktivt og tør stille krav. Succeskriteriet er succes!

Her er nogle almindelige årsager til, at ”TEAM” ikke er velfungerende: Uklar fokus og (frit oversat) ”overskyet kontekst” Der er ikke fokus på kunden Mangel på anerkendelse af præstationer Mangel på klar kommunikation mellem team-medlemmer Dårlig prioritering og forbedring af planlægning Overfladisk holdning til udvikling af færdigheder Ringe feedback Urealistiske mål Modstridende prioriteringer

For at kunne håndtere og prioritere i hverdagens mange opgaver, skal man som teammedlem kende sit teams primære opgaver og ansvarsområder. Og for at kunne etablere og udføre et effektivt teamwork omkring opgaveløsningen, skal man have en fælles forståelsesramme for teamets daglige arbejde.

Scenarierne Færre ansatte skal i 2020 skabe mere værdi ved at være ”mere effektive”, ”smartere” og ”mere engagerede”

Fleksibilitet og trends Der er en høj grad af funktionel fleksibilitet i erhvervsuddannelserne på området. Fx er automekanikere den tredjestørste uddannelsesgruppe (indenfor industriens uddannelsers område) i maskinindustrien. Outsourcing er en helt central tendens og påvirker personaleanvendelsen markant. Det er vigtigt at være opmærksom på, at beskæftigelsen ikke falder som følge af direkte udflytning af jobs. Faldet sker fordi ny produktion i stigende grad placeres i udlandet og ikke i Danmark. Der sker et skred i produktionsmodellerne Tendensen er: Mindre manuel rutineproduktion Mere: • Håndværk, • Automation, • Flexi-automation • Udflytningsproduktion. Den håndværksmæssige produktionsmodel begunstiges af en tendens til fleksibel, specialiseret produktion i korte serier.

Generelle tendenser 2020 Lav teknologianvendelseHøj teknologianvendelse Korte serier Lange serier Rutine HåndværkFlexi-automation Automation

Kompetencer Behov for kompetencer indenfor innovation, produktudvikling og procesudvikling samarbejdet mellem ingeniører, teknikere og produktionsmedarbejdere omkring udvikling af produktionen vil stige i fremtiden og det kræver at produktionsmedarbejdere har kompetencerne til at deltage. Omstillingsparathed og læring har længe været efterspurgte kompetencer. I fremtiden vil kravet om fleksibilitet og omstilling vokse og blive udbredt til stadig flere jobfunktioner. Sprog- og kommunikationskompetencer bliver vigtigere i fremtiden særligt i forhold til den situation, hvor produktionen foregår med henblik på udflytning til udlandet. Her er der et særligt behov for helt nye kompetencer bl.a. indenfor undervisning/instruktion. Flere krav til medarbejdernes indstilling til arbejdet, dvs. medarbejdernes holdninger og værdier og syn på arbejdets rolle i ”det hele liv”. Her er spirende krav, der går udover det rent kompetencemæssige og stiller krav om en bestemt arbejdsidentitet. Der er behov for at medarbejderne igennem uddannelse rustes til at leve op til disse krav.

Sociale kompetencer?

ASTD Trends: Globalisering og individualisering af læring og udvikling -Mobile Learning

Trends i år var:

Globaliseringen betyder nye krav til uddannelsesmetoder Globaliseringen betyder også individualisering, -vi kan shoppe i hele verden efter præcis den viden der er -brug for i den form og på det tidspunkt der er bedst Måling og evaluering af efteruddannelse/træning er fortsat vigtigt - fortsat udvikling af metoder til evaluering af efteruddannelse (ROI) •vi vil se mange forskellige tiltag til udvikling af organisationer •vi kan for alvor se hvad globaliseringen medfører af forandring! Globalisering

Generation Y

360 graders evaluering

Lean niveau ILean niveau II Introduktion Proces-kortlægning Flaskehalsteori og OEE Forankring 5S Praktiske opgaver Kaizen / Opgave SMED Lean niveau III Målstyring PDCA Praktisk Problemløsning Test & Evaluering AMU nr