Jeg støtter barnet ved:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Vi tager børns fritid alvorligt"
Advertisements

Kulturpas - Som afsæt til arbejdet med Den nye skolereform FABUK 27. februar 2014.
Program for aftenen kl – 20.30
Kompetenceafklaring af børnene
Læringsmål for børnegrupperne på Kragebakken
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
INDHOLD: VÆRDIER REGLER RUTINER PRAKSIS PÆDAGOGIK
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Forædremøde den
Er mit barn klar til skolestart ?
Læreplaner Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en pædagogisk læreplan som skal give rum for leg, læring og udvikling. Den pædagogiske læreplan beskriver.
Introduktion til Sprogpakken
Kids n’ Tweens, Leg og læring
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Forældremøde X årgang.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x x.
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
HANDLEPLAN PÆDAGOGISK IDRÆT Dato:
Måltidet – lyst og fællesskab
Sprogtilegnelse d Ida Marie Holm.
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Velkommen til nye børn som er kommet fra vuggestue og dagpleje eller hjemmefra. Blomsterprojekt hvor vi får blomster hjemmefra som vi passer, vander og.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
CASSIOPEIASTUEN TRIVSEL OG LÆRING. MORGENMAD Hygge og dialog!
- Hvad kan I forvente som forældre?
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Velkommen til Nordregårdsskolen
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Når fritiden kobler til læring- Muligheder i SFO v/ Thomas og Benny Espergærde Skole og SFO 4 blev til én – nye muligheder.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Årshjul for aktiviteter 2013– 14 med indarbejdet læreplanstemaer
INDSKRIVNINGSMØDE.
Sprogets legeplads Sprogudvikling Højtlæsning og billedbøger
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Skoleparathed Sunds skole.
HANDLEPLAN PÆDAGOGISK IDRÆT Dato:
Præsentation af forårs-sfo
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Kvalificeret selvbestemmelse i afdelinger. Dele viden Beslutte fælles mål Koordinere handling.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Natur og naturfænomener 1. Halvår 2017 JUL JAN APR OKT JUN MAJ MAR FEB AUG SEP NOV DEC
Børns sprogtilegnelse Hvordan arbejder vi med børns sprog i Vejen Kommune?
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.
Årsplan for børnehaveklassen Mariager skole
Krop og bevægelse 1. Halvår 2016 ? JUL JAN APR OKT JUN MAJ MAR FEB AUG SEP NOV DEC
Med læreplanstemaer som fokusområder Pædagogisk idræt Alsidig personlighedsudvikling At arbejde med barnets alsidige personligheds-udvikling er basis,
Prinsesse Arabella blander farver
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Mons får et nyt kæledyr Kulturelle udtryksformer og værdier
Halvår 2015 Krop og bevægelse 1.Halvår 2016 ? JUL JAN APR
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Hvorfor græder du, Lille Bjørn?
BOG : Kulturelle udtryksformer og værdier
Pølsebæ Kulturelle udtryksformer og værdier
Den pædagogiske læreplan
Bogens titel: ”Okay!”. Uge 19 til uge 25, 2018
Barnets læring og trivsel Kulturelle udtryksformer og værdier
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Jeg støtter barnet ved: Barnets alsidige personlige udvikling Jeg støtter barnet ved: at se barnet som et unikt og selvstændigt menneske at styrke dets selvværd at være en nærværende, tryg og omsorgsfuld voksen at lære at respektere egne og andres grænser at der er plads til forskelligheder at barnet oplever succes Her er plads til et billede som fortæller om barnets personlige udvikling

Jeg støtter barnet ved: Sociale kompetencer Jeg støtter barnet ved: at barnet er medbestemmende i hverdagen at der øves i at vente på tur at lære det at respektere andres følelser og behov at det oplever tillid og accept i hverdagen at der udvikles relationer med andre børn og voksne i større fællesskaber at børn i legen øver sig i at samarbejde og løse små opgaver Her er plads til et billede som fortæller om barnets sociale kompetencer

Jeg støtter barnet ved: Sprog Jeg støtter barnet ved: at lytte og lade barnet komme til orde at der sættes ord på barnets og den voksnes handlinger at den voksnes sprogbrug er tilpasset barnets alder at fremme dialogen ved tæt relation at det deltager aktivt i sang, musik, rim, remser og højtlæsning at den voksne aflæser og kan tolke barnets kropssprog at styrke nysgerrigheden for form, farver og tal Her er plads til et billede som fortæller om barnets sproglige udvikling

Natur og Naturfænomener Jeg støtter barnet ved: at det oplever glæden ved at være i naturen at barnet lærer at passe på naturen at det får kendskab til de fire elementer: vand, luft, jord og ild at det oplever årstidernes forskelligheder at barnet undersøger og eksperimenterer med de forskellige materialer fra naturen at det får kendskab til tal, form og vægt Her er plads til et billede som fortæller om barnets oplevelser i naturen

Jeg støtter barnet ved: Krop og bevægelse Jeg støtter barnet ved: at det stimuleres sansemotorisk at barnet oplever glæden ved bevægelse og derved udvikler sig fin - og grov motorisk at barnet får kendskab til og forståelse for kroppens funktioner at det får mulighed for aktiv udfoldelse ude og inde i stimulerende og trygge miljøer at sundhed er i fokus i hverdagen Her er plads til et billede som fortæller om barnets udvikling i forhold til krop og bevægelse

Kulturelle udtryksformer og værdier Jeg støtter barnet ved: at barnet møder den danske kultur, værdier og traditioner at det lærer om andre kulturer at det i dagplejen møder mange forskellige materialer og får mulighed for at udvikle sin fantasi at barnet får kendskab til forskellige måder at udtrykke sin kreativitet at sang, musik, rim, remser samt højtlæsning er en del af hverdagen Her er plads til et billede som fortæller om barnets kulturelle udvikling